na zimno - 10906 przepisów (strona:118/728)

Zapiekanka jaglana z cukinii i łososia 141

Jeśli posiadacie w lodówce łososia świeżego lub wędzonego, teraz macie super pomysł na delikatne i przepyszne danie.😊 Składniki na 1-2 porcje: -120 g łososia (u mnie wędzony na zimno) -1 jajo -1 większa cukinia -2  duże marchewki -140 g kaszy jaglanej  -1 łyżka tłuszczu do wysmarowania naczynia, sól, pieprz, zioła wedle uznania Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sałatka z kiszonych buraków, pomarańczy i fasoli 184

zakwasu na barszcz pokrojone na cienkie plasterki puszka fasoli odsączona 2 małe ogórki kiszone pokrojone na ósemki jajko ugotowane na twardo i obrane (opcjonalnie) łyżka oleju tłoczonego na zimno do dekoracji (u mnie lniany) Przepis na sałatkę z kiszonych buraków i fasoli Przygotować 2 talerze. Na każdym ułożyć liście szpinaku i plasterki pomarańczy ułożone na krawędziach talerza. Na to układamy

Ugotowane pozamiatane
Foccacia z pomidorkami i rozmarynem 122

ciasto na pizzę podawane tylko z solą i oliwą. W innych przypadkach do puszyste pieczywo, często robione z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, rozmarynem lub szałwią - podawane na ciepło lub na zimno. Dziś przepis na wersję puszystą

Milion Smaków
Kokosowy krem jaglany z malinami i granatem 115

bananem, miodem i wodą kokosową na gładki krem. Podaję z granatem, malinami. Przed podaniem polewam sokiem z jeżyn. Można zjeść od razu lub przechowywać w lodówce, gdyż na zimno smakuje równie dobrze. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Szarlotka tatrzańska 156

masła (zimne, prosto z lodówki) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego   2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka (zimne, z lodówki) 2 łyżki kwaśnej śmietany (zimna, prosto z lodówki) 3 kg jabłek „szara reneta” * 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki cukru pudru Ponadto: cukier puder do posypania * Do tego przepisu najlepsze są jabłka odmiany „ szara reneta”, ponieważ pięknie

Kuchnia u Krysi
Pyszny piernik na bazie czarnej herbaty 170

soli Pyszny piernik na bazie czarnej herbaty Przygotowanie. Przygotowanie ciasta warto zacząć od zaparzenia herbaty, gdyż w momencie dodawania jej na późniejszym etapie do pozostałych składników powinna być ona zimna. Torebkę czarnej herbaty zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy do wystygnięcia. Do dużej miski wsypać cukier, dodać do niego żółtka po czym ubijać całość mikserem na puszystą masę, około pięć minut

mecooks
Sałatka z surimi 335

majonez robimy wg  majonez-domowy-w-10-sekund   -- Przygotowane produkty wykładamy warstwami lub nie, do przygotowanych  misek.  Po wyłożeniu, schładzamy w lodówce i serwujemy na zimno. Smacznego

chleba naszego
Breakfast bowl po mojemu 140

rana takiej łatwo przyswajalnej mocy w wersji na ciepło, ale to nie znaczy, że nie można wprowadzić do tego wizerunku szczypty lata. Stąd u mnie dodatek puddingu na zimno i egzotycznego kiwi (niemalże równie egzotycznego co sama nazwa  breakfast bowl ....). Składniki:  jedna miseczka pełna mocy 2-3 łyżki płatków jaglanych* 2 łyżki kaszy manny  1/2 szklanki mleka

Kuchnia Ellie
Zupa krem dyniowa z masłem szałwiowym 173

Dzisiaj chcę Wam zaproponować mega smaczną jesienną zupę krem z dyni. Korzystając z tego, że moja szałwia ma się jeszcze całkiem dobrze na ogródku (jest dosyć odporna na zimno), postanowiłam z niej skorzystać i dodać ją do potrawy jako ciekawy i smaczny dodatek. Zawsze staram się by dania były nie tylko zdrowe, ale również pyszne, ciekawe i różnorodne. SKŁADNIKI

Passions hobbies life
Zupa krem serowo-kalafiorowa 190

oknem nastaje chłód, na mojej kuchence zawsze stoi gar z gorącą zupą. Dokładnie tak, jak to było kiedyś w kuchni u mojej babci - gdy na dworze robiło się zimno, na rozgrzewkę zawsze był talerz gęstej zupy. I chyba takie było motto przewodnie wszystkich naszych babć: koniecznie musisz zjeść coś ciepłego. Bez gorącej zupy nie było obiadu ! Dziś więc zapraszam

Kulinarne przygody Gatity
Brownie 145

typowe dla kuchni amerykańskiej. Ciasto to ma formę ciasta płaskiego. Najczęściej w restauracjach podawane jest na ciepło w postaci małych kwadracików z dodatkiem lodów, ale możemy podawać też na zimno. Składniki: 200g gorzkiej czekolady 100g mąki pszennej 200g cukru 1 kosta masła (ok. 200g) 6 jajek 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Do małego rondelka dodajemy masło, które roztapiamy

CookMag
Jesienna zupa rozgrzewająca 163

Dziś proponuję Wam jesienna zupę rozgrzewającą. Pogoda zachęca do gotowania takich dań, bo musimy się rozgrzać. Kilka dni było ładnie a znów robi się nieciekawie. Zimno i tyle. Taka zupa jest syta i rozgrzewa. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 187

myśli prędkość światła staramy się go nie ogrzewać ciepłem dłoni, dlatego z brudną robotą najlepiej zdać się na robot kuchenny . 8) Ważne jest chłodzenie. Kruche ciasto kocha zimno, dlatego, po uformowaniu ciasta w kulkę, zawinąć je w folię spożywczą i schładzać co najmniej 30 min., a najlepiej dłużej. Po tym czasie rozwałkować między dwoma warstwami folii spożywczej, wyłożyć nim dokładnie

Fitsweet.me
Hit imprezy francuskie ślimaki z boczkiem i cebulą 195

każdej domowej imprezy! Szybkie i smaczne ślimaki z boczkiem i cebulą. A to dopiero jedna z wielu wersji tego przysmaku! Smaczna na zimno jak i na ciepło. Sama jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania