dość spore ilości tak, by wystarczyło nam na całą zimę, wiosnę i część lata. Zwykle bywają to tradycyjne buraczki tarte , które najczęściej zajadamy do obiadów. Pyszne są zarówno na zimno jak i na ciepło z dodatkiem cebulki . Bywają także buraczki z dodatkiem cebuli i czosnku . W tym roku poszłam krok dalej i przygotowałam także buraczki w plastrach. U nas sprawdzają
Smaczne Zdrowepierogów, no nie mrożę jedynie pierogów z truskawkami ani jagodami :) Kiedy chcę zjeść taka porcyjkę pierogów, a nie wyjęłam ich wcześniej aby się rozmrażały powoli to wyjmuje je na zimna patelnię na której jest już olej, przykrywam przykrywką i na najmniejszym ogniu powolutku rozmrażam
Gotowanie...to proste !Zapraszam Was dziś na ciacho. Jest to sernik na zimno, bardzo prosty do zrobienia i pyszny. Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 3 op. bitej śmietanki w proszku 7 biszkoptów podłużnych 200 g winogron bez pestek 1 galaretka przezroczysta tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Winogrona myjemy i osuszamy. Blaszkę
słodkie i nie tylko historie kulinarneObłędnie słodkie ciasto czekoladowe bez pieczenia. Cóż więcej można dodać? Funkcjonuje pod nazwą sernik na zimno jednak mija się ze smakiem klasycznego sernika - tutaj czuć jedynie trzy rodzaje czekolady. Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto
U FiolkiGazpacho, hiszpańska zupa na diecie. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno. Składa się z surowych warzyw – cebuli, papryki, ogórka, pomidorów. Na diecie dr Dąbrowskiej bez oliwy, ale poza dietą jak najbardziej. Składniki: – 1 papryka – 3 ogórki gruntowe – 1 szklanka soku z pomidorów – 1 cebula
To co kochamminut na średnim ogniu na koniec wsypać majeranek i wymieszać, na talerzu do smaku posypać solą i pieprzem - wątróbka smakuje i na ciepło z ziemniakami i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięimprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym przekonaniem;) około 500 g filetów z kurczaka
Smaki Na TalerzuBardzo pożywna. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna z dodatkiem soli morskiej z ziołami. Składniki (1 porcja) -1/2 średniej cebuli -2 łyżeczki oleju -1/2 pęczka rzeżuchy wraz z ogonkami -300ml wody -szczypta soli Przygotowanie Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Rzeżuchę dokładnie umyć i przebrać. Grubo posiekać i zmiksować z podsmażoną cebulą i wodą
Zielona KuchniaDodać podprażone orzeszki i oliwki, na koniec wmieszać grubo posiekane/porwane listki bazylii. Smacznego! Zamiast pęczaku można użyć również komosy ryżowej, kaszy jaglanej czy makaronu. Danie można spożywać również na zimno, np. jako lunch do pracy czy szkoły
Even Better Foodostatecznie okazało się, że zamiast malinowej mam w domu wiśniową, nikt nie zauważył różnicy ) – 450 ml wrzątku We wrzątku rozpuszczamy galaretkę mieszając od czasu do czasu. Gdy jest zimna ale nadal płynna przelewamy ją do miski z malinami i dokładnie mieszamy. Całość przelewamy na biszkopt dopiero kiedy zauważymy, że galaretka zaczyna tężeć. Nie można przelewać galaretki na ciasto kiedy
Relaxtimemin.pod przykryciem, jeśli trzeba dodać wodę Po tym czasie dodać groszek, zamieszać i gotowac ostatnie 2 min. Gorącą czakalakę podawać z ryżem lub kaszą. A można zabrać na zimno do pracy jako lunch
Proste Potrawysłoiki wstawić do garnka wyścielonego papierowym ręcznikiem i zalać gorącą wodą. Pasteryzować w temperaturze bliskiej wrzenia 20 minut. Gdy pasteryzację odłożysz na następny dzień, pamietaj by zimne słoiki zalać zimna wodą i postepować jw. słoiki wyjąć, ewentalnie dokręcić wieczka do oporu i przechowywać w chłodnym miejscu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut lub do czasu aż będą miękkie. Na 15-20 minut przed końcem pieczenia papryki posypać mielonymi migdałami i skropić oliwą. Podawać na ciepło lub na zimno, przybrane natką pietruszki. ------------ * W ten sposób można także nafaszerować pomidory ** Jeżeli nie możecie kupić mielonych migdałów, użyjcie migdałów w całości (bez skorki), można je posiekać lub zmielić samodzielnie. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki: śmietana 36% 500 ml, sól 2 szczypty, woda zimna - ile potrzeba śmietanę 36% mocno zimną (do zamrażalnika przed ubijaniem włożyłam na 30 minut) wlać do misy robota, kartonik rozciąć i łyżeczką wszystko wybrać wsypać dwie szczypty soli i w robocie ubijać śmietanę na dużych obrotach, misę przykryć bo będzie pryskać maślanką, są widoczne etapy: śmietana będzie ubita, potem zacznie
W Mojej Kuchni LubięDosmaczyć solą, pieprzem, oregano. Dołożyć szynki ,cebulę, czosnek, posypać serem. Piec w piekarniku do momentu ,kiedy ciasto nam ładnie podrośnie i zezłoci się. Podawać na ciepło lub nawet na zimno. Przed podaniem posypać natką pietruszki lub listkami bazylii...i zajadać na zdrowie ! Na Sycylii pizzę rustykalną robi się tak, by została na drugi dzień i można ją było zabrać
Z Kuchni Do Kuchni