Śmietankowiec wszystkim kojarzy się z ciastem na zimno. Jednak nie zapomnijmy, że można trochę poeksperymentować i przygotować takie ciacho zapiekane, które przypomina trochę sernik, jednak konsystencja wyczuwalna pozostaje nadal lekkiej śmietanki. Blacha o średnicy 26 cm Składniki: 2 x 400 ml śmietany 30 % 250 g cukru 600 g wiórków kokosowych 5 białek szczypta soli ciasto
Niezły Młynekjest kuchnia perska. Berberys zazwyczaj używam do ryżu . Przyrządziłam z niego winegret do sałatki. Bulgur to jedna z moich ulubionych kasz. Jest idealny do sałatek na ciepło i na zimno . Niby te same składniki, a jakże inna sałatka na obiad. Wszystko zależy od fantazji ale i od tego co lubimy. Czasami warto spróbować czegoś nowego. Ser halloumi znam już
codojedzeniakawałki. Kawałki panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, po czym smażymy na oleju na złoty kolor z obydwóch stron. Wafle ze szpinakiem smakują również dobrze na zimno bez panierowania. Smacznego
Z notatnikadelektować takim właśnie pysznym sernikiem. Ciasto to robi się na prawdę bardzo szybko . Do jego wykonania nie trzeba też wielu składników, więc jest tanie w wykonaniu. Sernik na zimno polecam wszystkim łasuchom, szczególnie tym będącym na diecie. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): spód 20 dag płatków owsianych 2 łyżki miodu 1/2 kostki masła masa serowa 50 dag twarogu
Pobite gary Barbarypodsmażamy, ale jeśli jajka obierzemy i faszerujemy tylko żółtko, oczywiście tego nie robimy. Te jajka mają taki plus, że można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Fajnie sprawdzą się jako przystawka na imprezie czy rodzinnym obiedzie. Koniec gadania, czas zabrać się za jajka. Drukuj Jajka faszerowane Składniki 4 jajka 4 gałązki szczypiorku 2 łyżeczki masła 2 łyżki
Mieszam w Garnkuoliwkami, posypujemy resztą sera żółtego. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st C na ok 20 minut. Przed podaniem układamy listki rukoli. Podajemy zarówno na ciepło jak i na zimno
Kuchnia w czekoladzieWyrabiamy jednolitą masę i lepimy kulki :) Pozostała nam jeszcze kapusta przyda się na surówkę coleslaw Smażymy na mocno złoty kolor :) i już ... Można podawać również na zimno, albo w sosie na gorąco :) Smacznego
chleba naszegosłoik 3/4 l. Wyparzyłam i wysuszyłam. Poszatkowałam pół główki kapusty, zasypałam solą i ubiłam. Odstawiłam na godzinę, kapusta puściła sok. Włożyłam kapustę ciasno do słoika, dodając przyprawy, uzupełniłam przegotowaną zimna wodą zmieszaną z łyżką soku z kiszonej białej kapusty. Przykryłam pokrywką nie zakręcając do końca. Po trzech dniach kapustę można jeść. Z dnia na dzień jest coraz smaczniejsza
AZgotuj!drożdżówki z białym serem :) Są pyszne! Wilgotne, miękkie i słodkie, lekko waniliowe z pysznym, serowym nadzieniem. Rewelacyjne zaraz po upieczeniu, ale bardzo smaczne także podgrzane w mikrofalówce lub na zimno. Składniki (ok. 15-18 babeczek) 150 g margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia niepełna szklanka
Słodkie inspiracjeSzybka owocowa sałatka, idealna jako podwieczorek, przekąska lub drugie śniadanie. Polana słodko-kwaśnym dressingiem z olejem, którego nie należy pomijać. Polecam dodać olej tłoczony na zimno, np. z pestek arbuza. Składniki (2-3 porcje) Dressing sok z połowy cytryny łyżka miodu łyżka oleju Wszystko wymieszać. Sałatka garść jeżyn garść malin 2 brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzała gruszka Wszystkie owoce
Słodkie inspiracjeklasyczna kapuściana surówka będzie bardzo dobrym wyborem. SKŁADNIKI na 4 kotlety 2 duże piersi z kurczaka – 650-700g 4 plasterki prosciutto (szynki parmeńskiej) 4 cieniutkie plasterki wędzonego na zimno bekonu (40g) 50g tartej lub kostkowanej mozzarelli sól pieprz olej do smażenia SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA 5-6 łyżek mąki pszennej 2 jajka S lub M 3 łyżki mleka bułka tarta
Karo in the Kitchenzalewamy nim już nieco rozpuszczone drożdże. Odstawiamy w ciepłe miejsce, aby zaczyn ruszył. Roztapiamy margarynę, pilnując by się nie zagotowała i odstawiamy, by nieco przestygła. Nie musi być zimna, ale nie może być też gorąca. Do zaczynu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wlewamy margarynę. Mieszamy drewnianą łyżką i wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto bardzo szybko, najlepiej ręką
Kuchnia od dwojgamarchew już zmięknie dodaj pozostałe składniki i duś kolejne 15 minut. Gotowy pudding przełóż do pucharków, udekoruj płatkami migdałowymi i pistacjami. Deser smakuje na ciepło jak i na zimno (jeżeli nie zjesz od razu, w co wątpię to przechowuj w lodówce). Smacznego! Artykuł Gajjar halwa, czyli indyjski pudding marchewkowy w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpiekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piec aż mięso osiągnie temperaturę 72 stopni. Mięso wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut, aby „odpoczęło”. Dobre na ciepło i pyszne na zimno
królestwo garów