na zimno - 10906 przepisów (strona:153/728)

Budyń owsiany 136

płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje. Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do miseczki. Posypujemy orzechami włoskimi i kokosem. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Francuskie tartaletki z porem i serem pleśniowym 201

Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy sezamem. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy  15 -17 minut- do zrumienienia. Podajemy ciepłe posypane szczypiorem z dymki. Na zimno też dobrze smakują!  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Filiżanka z podwójnymi ściankami - opinie i prezentacja w sklepie internetowym cucinare.pl 181

powietrzu” kawy mają też swoją praktyczną stronę. Ich izolacja termiczna jest skonstruowana tak samo jak w stalowych termosach. Pomiędzy ściankami znajduje się pusta przestrzeń utrudniająca przepływ ciepła lub zimna, w zależności od typu napoju. Dziś przedstawię Wam nowe filiżanki z podwójną ścianką brytyjskiej marki pochodzącej z miasta Bristol - Judge Cookware , które możecie oczywiście

cucinare
Warzywny zawijaniec w kremowym sosie z grillowaną papryką 217

swoim aromatem. Jednym z takich dań na szybko są zawijane podsmażone warzywa w makaronie lasagne obficie posmarowanym serkiem kanapkowym. To danie świetnie się sprawdzi jako przystawka na imprezie (na zimno również dobrze smakuje). Zachęcam was do udziału w konkursach durszlak.pl są bardzo inspirujące, gdyby nie konkurs  #apetina "codziennie baw się smakiem" nie pomyślałabym wcześniej o tym aby smarować plaster

Wylizany Rondel
Cytrynowy sernik z truskawkami 155

Uwielbiam serniki ! Z resztą moi domownicy też. Lubimy i te na zimno bez pieczenia i te pieczone. I z owocami i bez nich – po prosu wszystkie J . Dziś zapraszam moich czytelników po kolejny smakowity i prosty przepis na sernik. Tym razem będzie to sernik z cytrynową nutką z dodatkiem pysznych czerwonych truskawek, upieczony na spodzie z ciasteczek zbożowych

Kulinarne przygody Gatity
soczyste kotlety mielone z jabłkiem i śmietaną... 211

minuty, kotlety przewrócić na patelni podawać z ziemniakami tłuczonymi i np. z młodą zasmażaną kapustą białą - kotlety są soczyste, miękkie, z jabłkiem smakują wyśmienicie i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka swojska. 308

kiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, na końcu wyciskamy czosnek... Przekładamy do misek i chowamy do lodówki :) Serwujemy na zimno :) Smacznego

chleba naszego
Rosół z trzech mięs 305

dzięki swojemu słodkawemu smakowi, dobrze równoważy smak mięs i warzyw w rosole. W przypadku, gdyby podczas gotowania rosołu, zbyt duża ilość wody odparowała, należy wlać niewielką ilość zimnej wody. Zimna woda sprawi, że wszelkie szumowiny opadną na dno garnka. Przygotowany w ten sposób rosół ma złocisty kolor (dzięki cebuli) i jest klarowny. Mięso i warzywa z rosołu można wykorzystać

Gospodyni Miejska
Paszteciki a'la szczecińskie z parówką (drożdżowe, smażone) 162

przykryciem) na 10 minut, aby troszkę podrosły. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu - po kilka minut z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku i od razu podawać. (Paszteciki smakują też na zimno i nadają się do podgrzewania

Di gotuje
Quiche z brokułem i fetą 159

też o kuchnię francuską. Quiche robiliśmy niemalże codziennie. Farsz był zależny od pory roku, zawartości restauracyjnej chłodni i nastroju kucharza. Mój osobisty M quiche je na ciepło, zimno, z sałatą lub bez. Przepis niemalże wierny z tym restauracyjnym. Jednak nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, dodała. Zamiast zimnej wody dodaje maślanki,  zamiast margaryny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
TULUMBY 197

doczekać az spróbuje.  Jest to ciastko pażone - smażone w oleju  -i marynowane w słodkim syropie, lub polewany tym że syropem.....  nasiąka słodyczą niczym gąbka. Podawane na zimno. Idealny do mocnego włoskiego espresso,  albo do aromatycznej kawy parzonej po turecku.  Jeden kęs... jedno ciasteczko dla takiego łasuch jak ja jest absolutnie wystarczające. Sara dziekuje Tobie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bułeczki serowe prosto z Brazylii 199

dużo mówić przepyszne !  Proste w przygotowaniu i niesamowite w smaku. Chrupiące zewnątrz i mięciutkie lekko ciągnące w środku. Bezglutenowe. Można je jeść na ciepło, lub na zimno. Pyszne są z chipotle butter lub z masłem czosnkowym. Popularne w Brazylii.  Potrzebna Wam będzie mąka z tapioki, a dokładniej mówiąc skrobia z tapioki.  Podobna do naszej mąki ziemniaczanej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
DUSZONE PIECZARKI Z POREM 196

masła. Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy, dodaję pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam. Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno

Gotowanie Patki
Kiełbasa kminkowa 349

kleistości. Odstawiamy do lodówki na 10-12 godzin. I nabijamy jelita ściśle. Wieszamy na kije do osadzenia czas 6-12 godzin. OSUSZANIE Jeśli nasza kiełbaska jeszcze jest wilgotna lub zimna to osuszamy bez dymu przy dużym ruchu powietrza 30-40 min w temp. 40 stopni. Powierzchnia jelit musi być całkowicie sucha i ciepła. WĘDZENIE W temperaturze 50-55 stopni trzy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Lemoniada z pomarańcza. 135

dojrzałych pomarańczy 4 cytryny 1 szklanka dojrzałych malin ( około 12 dkg ) 4 łyżki cukru ( cukier możesz zastąpić miodem ) 3 szklanki wody mineralnej gazowanej lub niegazowanej 8 kostek lodu lub zimna woda Sposób wykonania :   Cytrusy sparz wrzątkiem i dokładnie wyszoruj szczoteczką. Wyciśnij sok z cytryn i pomarańczy ( jedną pomarańczę możesz pokroić w cienkie plastry do dekoracji ). Do soku z cytrusów

Przepisy i porady kulinarne