na zimno - 10906 przepisów (strona:158/728)

Schabowe pod grzybową pierzynką 146

się podsmażą. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pierzem. Gotować chwilkę, żeby nadmiar płynu wyparował. Dodać posiekany koperek, wymieszać i wylać wszystko na usmażone kotlety. Można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja przed podaniem wstawiłam do mocno nagrzanego piekarnika na 10 minut. Danie jest pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Placki ziemniaczane z cebulką 157

spłaszczyć i smażyć na średnim ogniu z obu stron, aż do zarumienienia. Usmażone placki przełożyć na ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło jak i na zimno. Od lewej: składniki przed wymieszaniem Środek: gotowe ciasto Po prawej: smażenie placków

Ugotować
Sernik na zimno z mascarpone i serków waniliowych 180

Przy sobocie zachęcam do zrobienia Sernika na zimno z mascarpone i serków waniliowych , na wierzch mrożone poziomki zalane galaretką. Sernik wyszedł bardzo smaczny.   masa serowa 500 g mascarpone czteropak serka homogenizowanego waniliowego (4 x 140 g) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: poziomki mrożone

Różowa kuchnia
Śniadaniowa kasza manna z owocami dla dzieci 143

Mleko zagotować z cukrem waniliowym, wlać cienkim strumieniem do utartych żółtek i mieszać do zgęstnienia. Mannę wyłożyć do salaterki, obłożyć pokrojonymi owocami, polać sosem waniliowym. Deser możemy podawać na zimno i na ciepło

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto drożdżowe z żurawiną i ananasem . 163

mleko, 2 łyżki mąki i odstawiamy, aż zaczną pracować. Mąkę przesiewamy do dużej miski,  robimy dołek i dodajemy olej,sól, żółtka i pracujące drożdże. Łyżką ( drewniana, metalowa jest zimna, a ciasto tego nie lubi) mieszamy dokładnie składniki. Nie trzeba tego długo robić, wystarczy 1 - 2 minuty. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.  Gdy podwoi swoją objętość,  ponownie chwilę

Dieta moja pasja
Smażony makaron czyli frittata z makaronem 158

dodatkami, może stworzyć coś naprawdę niezwykłego. Tym razem jednak, przygotowywałam frittatę z premedytacją, bardzo lubię to danie bo jest pyszne i pożywne. Świetnie smakuje na ciepło, ale i na zimno. Wiem, że makaron można przygotować na milion sposobów, ale ten jest ciekawy, spróbujcie, warto. Danie przygotowywałam na patelni o średnicy 24 cm. Potrzebujecie następujących składników 400 g makaronu, na przykład

Pichceniomania
Budyń owsiany 111

płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje. Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do miseczki. Posypujemy orzechami włoskimi i kokosem. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Francuskie tartaletki z porem i serem pleśniowym 171

Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy sezamem. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy  15 -17 minut- do zrumienienia. Podajemy ciepłe posypane szczypiorem z dymki. Na zimno też dobrze smakują!  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Filiżanka z podwójnymi ściankami - opinie i prezentacja w sklepie internetowym cucinare.pl 155

powietrzu” kawy mają też swoją praktyczną stronę. Ich izolacja termiczna jest skonstruowana tak samo jak w stalowych termosach. Pomiędzy ściankami znajduje się pusta przestrzeń utrudniająca przepływ ciepła lub zimna, w zależności od typu napoju. Dziś przedstawię Wam nowe filiżanki z podwójną ścianką brytyjskiej marki pochodzącej z miasta Bristol - Judge Cookware , które możecie oczywiście

cucinare
Warzywny zawijaniec w kremowym sosie z grillowaną papryką 192

swoim aromatem. Jednym z takich dań na szybko są zawijane podsmażone warzywa w makaronie lasagne obficie posmarowanym serkiem kanapkowym. To danie świetnie się sprawdzi jako przystawka na imprezie (na zimno również dobrze smakuje). Zachęcam was do udziału w konkursach durszlak.pl są bardzo inspirujące, gdyby nie konkurs  #apetina "codziennie baw się smakiem" nie pomyślałabym wcześniej o tym aby smarować plaster

Wylizany Rondel
Cytrynowy sernik z truskawkami 128

Uwielbiam serniki ! Z resztą moi domownicy też. Lubimy i te na zimno bez pieczenia i te pieczone. I z owocami i bez nich – po prosu wszystkie J . Dziś zapraszam moich czytelników po kolejny smakowity i prosty przepis na sernik. Tym razem będzie to sernik z cytrynową nutką z dodatkiem pysznych czerwonych truskawek, upieczony na spodzie z ciasteczek zbożowych

Kulinarne przygody Gatity
soczyste kotlety mielone z jabłkiem i śmietaną... 182

minuty, kotlety przewrócić na patelni podawać z ziemniakami tłuczonymi i np. z młodą zasmażaną kapustą białą - kotlety są soczyste, miękkie, z jabłkiem smakują wyśmienicie i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka swojska. 287

kiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, na końcu wyciskamy czosnek... Przekładamy do misek i chowamy do lodówki :) Serwujemy na zimno :) Smacznego

chleba naszego
Rosół z trzech mięs 281

dzięki swojemu słodkawemu smakowi, dobrze równoważy smak mięs i warzyw w rosole. W przypadku, gdyby podczas gotowania rosołu, zbyt duża ilość wody odparowała, należy wlać niewielką ilość zimnej wody. Zimna woda sprawi, że wszelkie szumowiny opadną na dno garnka. Przygotowany w ten sposób rosół ma złocisty kolor (dzięki cebuli) i jest klarowny. Mięso i warzywa z rosołu można wykorzystać

Gospodyni Miejska
Paszteciki a'la szczecińskie z parówką (drożdżowe, smażone) 138

przykryciem) na 10 minut, aby troszkę podrosły. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu - po kilka minut z każdej strony. Odsączyć na papierowym ręczniku i od razu podawać. (Paszteciki smakują też na zimno i nadają się do podgrzewania

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania