Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole jak i zwykłych rodzinnych spotkaniach. Sałatkę podałam na talerzyku New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE 6 płatów śledzia marynowanego 300 g makaronu ,,drobne muszelki” 460 g mieszanki marchew-groszek-kukurydza Orzech (klik) 4 ogórki kiszone 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Kroimy w drobną
VioletoweKucharzeniemakaronu (małe muszelki) 400 g wieprzowiny (karkówka) 1 łyżka tłuszczu papryka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula bazylia oregano natka pietruszki sól pieprz Wieprzowinę pokroić na małe kawałeczki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso i warzywa wrzucić do garnka, dodać tłuszczu. Smażyć aż odparuje cały płyn, podlać ok 1,5 szkl wody dodać zioła i dusić pod przykryciem
Gotowanie jest łatweMakaron świderki (mogą być też rurki, kokardki, muszelki) Mięso mielone wieprzowe 500 g Pasta pomidorowa 200 g Cebula 2 główki Ser żółty 200 g Pomidory cherry 100 g Śmietana kilka łyżek Pomidory suszone 10 sztuk Przyprawa do mięsa mielonego Bazylia suszona Najpierw myjemy pomidorki i przekrajamy na połówki Potem obieramy cebule kroimy w piórka
Klaudynkowa kuchniadrobnego makaronu (np. małych muszelek) 400 g piersi z kurczaka 1 puszka ananasa w plastrach 1 puszka kukurydzy 1 pęczek pietruszki 3 łyżki majonezu 2 płaskie łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Marynata do kurczaka: 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego sól, pieprz słodka papryka ostra papryka Dzisiaj u mnie sałatkowo. Sałatka makaronowa z kurczakiem, ananasem
Świat Domowej Kuchnizłotą welonkę do domowego akwarium. Nie miałam więc problemu z aranżacją pierwszego tortu W zestaw wchodzą: - rybka MiniMini - pomarańczowa ośmiorniczka - różowa muszla z perłą - żółwik - większe i mniejsze muszelki - elementy rafy koralowej A tutaj żółwik w przybliżeniu: Kolejnymi bohaterami są Teletubisie ( czego zupełnie nie rozumiem, ale każdy wiek ma swoje prawa ) W skład gangnu teletubisiowego wchodzą: - Lala ( żółty
kawawszklanceobiadek. 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1-2 cebule biała lub czerwona podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 20 - 25 dkg makaronu (świderki, kokardki, muszelki, itp) 2 ząbki czosnku - przeciśnięte przez praskę 2 łyżki kaparów 2 łyżki rodzynek 1 łyżka musztardy francuskiej otarta skórka i sok z 1 cytryny 1 łyżka płynnego miodu
Codzienne Gotowanietego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej drobny (u mnie malutkie muszelki) ugotowac wg przepisu na opakowaniu. Na odrobinie oleju przesmazyc 1-2 zabki czosnku (wszsytko zalezy od tego jak bardzo lubicie czosnek, jezeli baaardzo to mozecie dac nawet 3 zabki), dodac
Codzienne GotowanieMoże jednak tym razem się uda i jeszcze parę dni będzie świeciło słońce. Wracając jednak do mojej zapiekanki, to polecam warto. Składniki: 400 g makaronu dowolnego ( u mnie muszelki) 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 40 g tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku
O kuchni z uczuciemtrzcinowego spora garść grzybków mun TaoTao- zalać wrzątkiem i pokroić w paseczki garść kiełków fasoli mung 1 szklanka wody 1 czubata łyżka maki ziemniaczanej sól i pieprz makaron ryżowy muszelki TaoTao PRZYGOTOWANIE: Na patelni roztapiam cukier (użyłam woka). W momencie gdy cukier staje się płynny dodaję syrop z ananasa, sok z cytryn i pomarańczy. Mieszam. Gotuję to na średnim stopniu
ClauditteMissCookingPieprzu, 1 łyżeczka Lubczyku, Kilka Ziaren Ziela Angielskiego , 4 Liście Laurowe 2 łyżki natki pietruszki - Warto dać świeżą 4łyżki Śmietany 12 % 250 g makaronu - Ja dałam tym razem Muszelki Sposób Przygotowania: Do dużego Garnka nalewam wody i wkładam Indyka Gotuję ok 1 godzinę Obieram warzywa i dodaję w całości do Rosołu. Następnie dodaję wszystkie przyprawy i zioła
Gotowanie PatkiSkładniki: 250g makaronu ( mogą to być świderki, kokardki, kolanka, muszelki itp), 250g pieczarek, 500ml gęstego soku pomidorowego, 500g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 2 świeże papryki (czerwona i żółta), puszka 400g czerwonej fasoli (po odsączeniu 220g), 80g sera żółtego ( jeżeli wolisz zapiekanki gdzie ser się ciągnie, to zdecydowanie należy dać jego więcej, nawet dwa razy tyle), sól, pieprz, bazylia, olej
W kuchni u MonikiSkładniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 350g pieczarek, 1 cebula, kilka kawałków suszonych pomidorów (ok.12), 1 szklanka mrożonego groszku, 1 szklanka makaronu ( np. w kształcie małych muszelek), serek topiony śmietankowy (100g), sól, pieprz, olej, mąka pszenna. 1 szklanka = 250ml Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plastry, cebulę pokroić w paski. Posolić i popieprzyć, dodać niedużą ilość oleju i razem podsmażyć. Piersi kurczaka
W kuchni u Monikipatelnię, dodajemy sos oraz sporo tartego parmezanu. Energicznie potrząsając patelnią, mieszamy wszystko. Salsa wspaniale wśliznie się do środka kolanek, dlatego kocham tak bardzo tę formę i kształt makaronu. Muszelki też są genialne! Rozkładamy na talerze. Danie szybkie i pyszne gotowe. Przed podaniem trzemy sporo parmezanu i...po wierzchu! Buon appetito
Z Kuchni Do Kuchnimiętową zawsze robiła mi mama. Jak ładnie poprosiłam tatę, to gotował mi idealną kaszę manną z domowym syropem malinowym. Kojarzę andruty ze szkolnego sklepiku i cudowne czekoladki w kształcie muszelek, które dostałam na Pierwszą Komunię. Amerykanki jadałam, gdy mieszkaliśmy jeszcze w Kościerzynie. Nie spotkałam ich nigdzie indziej. Po latach spróbowałam odtworzyć ten przepis. Ciastka są pyszne, ale musicie robić
Życie zamknięte w smaku