Sałatka gyros z serem, cebulką i sosem chrzanowym SKŁADNIKI : 500 g fileta z kurczaka 300 g sera gouda 1 słoiczek cebulek marynowanych 5 jajek 1 szklanka makaronu muszelki małe 1 puszka kukurydzy 3- 4 łyżeczki przyprawy gyros 2 łyżki oleju szczypiorek do dekoracji sos: 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu sól
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkismacznego. Papryka i majeranek nadały zupce fajny smak. składniki: 300 g piersi z kurczaka 2 średnie cebule 1 mała czerwona papryka 1 puszka cieciorki Bonduelle 1 szklanka makaronu muszelki duże, użyłam Czaniecki 1 l wody lub bulionu drobiowego 1 łyżka masła 1 łyżka majeranku sól,biały pieprz 2 łyżki jogurtu Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić i podsmażyć
Monia miesza i gotujeuformować z nich cienkie wałeczki o średnicy ok. 1/2 cm. Pokroić je na kawałeczki równiez ok. 1/2 cm. Każdy z nich rozgnieść kciukiem, aby powstało wgłębienie na kształt muszelki. Ja z części ciasta przygotowałam też makaron w kształcie wałeczków, niestety nie pamiętam nazwy - może Wy wiecie jak się nazywa? W garnku zagotować osoloną wodę. Makaron wrzucić do wrzącej
KUCHARNIAsłów, myśli i spostrzeżeń, które zmieniają punkt widzenia i otwierają drogi z widokiem na zupełnie nowe, ciekawe horyzonty. Warto dla październikowych zbuntowanych chmur nad sopockim molo, dla garści muszelek zebranych w blasku księżyca większego niż zwykle i dla osób, które tą radość cudownie dzieliły i umożliwiły – Aniu , dziękuję, że byłaś wróżką, która spełniła nie tylko moje marzenie. Warto
KUCHARNIAPyszna i pożywna sałatka makaronowa z moimi ulubionymi paluszkami krabowymi. Sałatka zaspokoi duży głód jak również idealnie sprawdzi się na stole podczas domowej imprezy. składniki: 250 g makaronu, użyłam muszelek Czaniecki 250 g paluszków krabowych 5 jajek ugotowanych na twardo 1 duży długi ogórek 3 łyżki posiekanego szczypiorku majonez pieprz Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć
Monia miesza i gotujemasło lub margarynę i wymieszać. Do wymieszanej masy dodać obie mąki, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wszystko dokładnie zmiksować, pod koniec dodać wiórki kokosowe. Gotowe ciasto nakładać do muszelek, tak aby wgłębienie nie było do końca pełne. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni C na lekko złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć ciastka
Na słodko lub wytrawnierozpieszcza, ciągle jest szaro, buro i ponuro. Proponuję zatem dzisiaj ożywić kolorem, chociaż nasze talerze. Wszystkim dzieciakom, tym małym i tym już dorosłym, życzę wszystkiego najlepszego. SKŁADNIKI: makaron muszelki trójkolorowy 1/2 czerwonej cebuli 1/2 bakłażana 1/2 cukinii kilka różyczek kalafiora 3 suszone pomidory świeża bazylia 3-4 listki 2 ząbki czosnku olej ( zalewa z suszonych pomidorów ) sól, pieprz kolorowy
Kuchnia w opałachmakaron:-) polecam kulinarnym leniuchom:-) Składniki: 250 g sera gorgonzola 500 ml kwaśnej śmietany 18% duży pęczek natki pietruszki ok. 2 garści płatków migdałów sól, pieprz, gałka muszkatołowa makaron małe muszelki lub penne (np. malma) (ilość makaronu według uznania) Wykonanie: Na suchej patelni podprażamy płatki migdałów (zyskają w ten sposób jeszcze lepszy aromat) Na głębokiej patelni podgrzewamy śmietanę. Jak już się
IMPRESJA SMAKUdałam dużo pomidorów, bo tyleż mi w ogródku dojrzało i nie chciałam żeby się zmarnowały. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 400 g makaronu rurki lub muszelki (niecałe opakowanie) 3 duże cebule 5-6 pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 śmietana 18% (duża) około 230 g pieczarek kilka świeżych listków bazylii i oregano
Passions hobbies lifenieco bogatej formie. Użyłam wegetariańskiego gotowego dania ze słoika. Pulpety! Składniki gnocchi sardi muszle rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy pulpety w sosie pomidorowym Primavika Ugotuj muszelki al dente, nie przesadz z gotowaniem, maja być nieco twardawe. Odcedz, przemiszaj delikatnie z oliwą z oliwek najwyższej jakości. Podgrzej wegetarianskie pulpety. Połóż na makaronie. Posyp koperkiem. Jest to danie bardzo szybkie
Z Kuchni Do KuchniCzas przygotowania: 25 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI na sałatkę:300 g makaronu muszelki150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym2 jajka na
kulinarnyJaWarto czasem dać odpocząć organizmowi od wyrobów pochodzenia zwierzęcego. Poniżej przedstawiam wam przepis na pasta e fagioli, czyli makaron z fasolą w wersji wege. Smakuje trochę
My Culinary ArtOstatnio robiłam sałatkę warzywną i z zupkami chińskimi , zbliżał się Sylwester więc trzeba było znowu coś przygotować :) postanowiła dla odmiany zrobić sałatkę z makaronem :) wyszła
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki* 1 szklanka makaronu małe muszelki lub ziarenka ryżu* 1 puszka kukurydzy* 2 filety z kurczaka* 1 mały słoik papryki konserwowej* 3-4 ogórki korniszony* 6 łyżek majonezu* sól, pieprz* 1 łyżeczka przyprawy do kurczakaSposób wykonaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Filety umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać nieco oliwy i usmażyć mięso doprawiając przyprawą do kurczaka, pieprzem
Mix smakuSałatka makaronowa z brokułem, kukurydzą i sosem czosnkowym ~Składniki:1 brokuł100g makaronu muszelki (np. lubella nr 26)pół puszki kukurydzysos:jogurt naturalnyłyżeczka majonezuząbek czosnkuprzyprawy: pieprz, sól, czosnekMakaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al'dente. Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy do miękkości, odcedzamy, a następnie rozgniatamy w misce na krem. Dodajemy makaron, kukurydzę i wszystko dokładnie
Kuchenny Skrawek Nieba