muszelki - 642 przepisów (strona:27/43)

Zupa grzybowa na kiełbasie jałowcowej. 211

firmy zapraszam na stronę internetową http://www.tradycyjnejadlo.pl/ . Zupę podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda .  Składniki : 1 małe pętko  Kiełbasy jałowcowej Tradycyjne Jadło 1/2 szklanki makronu muszelki 4/5 ziemniaków 2 małe marchewki     1 pietruszka korzeń kawałek selera korzeń  pęczek włoszczyzny do zup ( pietruszka, por, seler)  6 suszonych grzybów 2,5 l wody domowa

Sama słodycz i szczypta chili
Magdalenki piernikowe z powidłami śliwkowymi 252

Magdalenki to słynne biszkoptowe ciasteczka wypiekane w specjalnych foremkach w kształcie muszelek. Pochodzą z Lotaryngii, regionu w północno-wschodniej Francji. Podobno wymyśliła je w XIX wieku mistrzyni cukiernictwa Madaleine Paulmier. Inne źródła mówią, że madame Paulmier była wcześniej kucharką Stanisława Leszczyńskiego i to on jest autorem legendarnej receptury magdalenek. Moje magdalenki w świątecznej odsłonie, pachnące przyprawami korzennymi, z nadzieniem

Smakowity Blog Kulinarny
Lunch w pracy: Sałatka makaronowa z kaki 196

którą oczywiście po zamknięciu w lunchboxie można zabrać do prac lub szkoły i tym sposobem cieszyć się smacznym i pożywnym posiłkiem poza domem. Składniki: 1/2 szklanki makaronu Arcobaleno (kolorowe muszelki) owoc kaki ( na jedną porcję wystarczy około połowa) około 2 garści mieszanki sałat (endywia frisee, endywia esarola, cykoria radicchio) parę sztuk pomidorków koktajlowych 10 kulek mini mozzarelii 2 łyżki musztardy

Taste Therapy
Makaron z sosem z boczniaka 195

makaronu (muszelki) 450 g boczniaka 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta oregano 1 łyżka sosu sojowego szczypta majeranku sól pieprz tłuszcz do smażenia natka pietruszki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą i odstawić. Boczniaka posiekać w paseczki, marchewkę i pietruszkę pokroić w zapałkę, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać w naczyniu

Gotowanie jest łatwe
Danie obiadowe z makaronu i pieczarek dla leniwych 203

przede wszystkim szybko się je robi. Jest bardzo sycące... Zachęcam do spróbowania. Bo jest pychaaaaaaaa... Składniki: 1 kg pieczarek pierś z kurczaka torebka makaronu rurki muszelki lub inny kształy sól pieprz pół kostki masła Wykonanie: Pieczarki opłukać w zimnej wodzie pokroić w plasterki dusić na maśle tak jak na sos najlepiej na dużej patelni z solą pieprzem oraz

Pychotkaaa
Tort pralinowy "Owoce Morza" 186

kremowa i rozpływająca się w ustach, z delikatną orzechową nutką. Całość obłożona bitą śmietaną (już bez dodatku cukru), posypana delikatnie kakao z ułożonymi na wierzchu czekoladkami belgijskimi w kształcie muszelek i owoców morza. Jeżeli w najbliższym czasie ktoś z Waszych bliskich będzie obchodzić swoje święto, to jest to tort idealny na tą okazję! Przepis pochodzi z książki Dr Oetker „Czekoladowe

MyCookBook.pl
Sałatka makaronowa 245

Moja propozycja na sałatkę z makaronu. Składniki • opakowanie makaronu Lubella małe muszelki lub kokardki • ćwiartkowy słoiczek cebulki marynowanej • ćwiartkowy słoiczek pieczarek konserwowych • ćwiartkowy słoiczek kiełków fasoli • 2 małe świeże papryki czerwone lub jedna duża • 30-40 dag chudej wędliny • 3 ząbki czosnku (polskiego ) • majonez • sól • pieprz Sposób przygotowania Makaron gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu  Cebulkę marynowaną odcedzamy

Darcia w kuchni
ciastka orzeszki i nie tylko 601

dzieci zajadaliśmy się orzechami robionymi przez ciocię ponieważ tylko ona miała patelnię do ich wypieku :) Potem podobną kupiła moja mama, jej patelnia miała nie tylko orzeszki ale i grzybki, muszelki i szyszki. Z czasem patelnia została zapomniana, jednak po latach wróciła do łask :) Składniki: 1 szklanka cukru 4 szklanki mąki kostka margaryny 3 jajka 1/2 łyżeczki sody szczypta soli zapach

Darcia w kuchni
Sałatka jesienna 201

Przepyszny miks smaków, wspaniałe aromaty. Prosto, szybko i smacznie. Składniki 150 g drobnego makaronu (np muszelki) 1 średniej wielkości cukinia 250 g pomidorków koktajlowych ( lub innych ulubionych ) garść oliwek z pastą paprykową 150 g startej parzonej mozzarelli 150 g sera koziego ( roladka ) 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 50 ml oliwy z suszonych pomidorów sól, pieprz Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Makaron ze szpinakiem po włosku! 197

bardzo często inspiracji szukam w kuchni włoskiej. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis a jakże wytrawny i smaczny! Zapraszam do wspólnego gotowania! SKŁADNIKI: - makaron włoski (ja użyłam pasty o kształcie muszelek) - świeży szpinak 5 garści liści - 2 ząbki czosnku - 1 -2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - orzechy laskowe posiekane 4 łyżki - 1/2 opakowania ricotty włoskiej - 2 chlusty wina białego

SMYKWKUCHNI
Makaron w sosie dyniowym 208

makaron w pysznym, kremowym sosie z dyniowego pure. Sos jest aksamitnie gładki, aromatyczny i lekko pikantny. Danie jest przepyszne, gorąco  wszystkim polecam! Składniki :  250g ulubionego makaronu (np. muszelki, u mnie kokardki) 2 ząbki czosnku 2 szalotki kubek pure z dyni kubek bulionu warzywnego 1 czubata łyżka serka Philadelphia duża szczypta pieprzu kajeńskiego (lub do smaku) 0,5 łyżeczki

Codzienne Gotowanie
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chipsami z jarmużu 176

kurczakiem z chipsami idealnie smakowały i piękne kolory na talerzu miały. Składniki na 4 porcje: 450 g mrożonych warzyw na patelnię,  1 filet z kurczaka, 100 g makaronu muszelek małych, 3 łyżki oliwek zielonych bez pestek, 16 pomidorków koktajlowych, 1 łyżeczka sosu worcester,  pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska różowa do smaku, 3 łyżki oliwy

Moniki Smakołyki
CO ZA MAKARON! MAMMA MIA! NOWOŚĆ 173

Mamma Mia! to makarony produkowane ze 100% pszenicy durum bogatszej od zwykłej mąki pszennej o białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne Dostępny jest w sześciu kształtach:  kokardki, muszelki, pióra, świderki, kolanka oraz spaghetti. Pszenica twarda, to jedna z najstarszych roślin uprawianych od wieków w Chinach, na Bliskim Wschodzie i w Północnej Afryce. Ze względu na swoje właściwości (twarde

potrawyregionalne
kolorowe muszelki z kurczakiem 191

pomysł na szybki obiad, którego przygotowanie zajmie nie więcej niż pół godziny. Takie danie możemy podać również na ciepłą kolację.  Składniki dla 3 osób: 2 szklanki makaronu kolorowe muszelki duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz bazylia oregano łyżka oleju zielone

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia