muszelki - 642 przepisów (strona:21/43)

Zupa pieczarkowa z makaronem 173

gotujemy około 15 minut. W kubku wymieszać śmietanę z wywarem i wlać do zupy. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.  Podawać z ugotowanym drobnym makaronem (muszelki, kolanka). Przed podaniem posypać natką pietruszki

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 165

świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy jeśli zapakujemy je do pudełeczka Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 2 duże porcje Składniki: około 250 g krótkiego makaronu np. orecchiette, muszelki, penne pojedyncza pierś z kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych 200 g szpinaku baby ząbek czosnku ulubione przyprawy do kurczaka (u mnie papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, curry, mielone ziele

PatiGotuje
Roladki z polędwicy z makaronem i botwinką 155

Całość fajnie się łączy. Roladki są delikatne i na pewno będą smakować.   #lubelloveinspiracje  #lubella #lubellamini 1 polędwica wieprzowa 1 pęczek botwiny 1 kulka mozzarelli 100 g makaronu muszelki mini Lubella sól, pieprz przyprawa do kurczaka olej rzepakowy Polędwicę kroję na plastry 2,5 cm grube. Rozbijam delikatnie przez folię tłuczkiem albo ręką. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka

wesoła kuchnia
SAŁATKA MAKARONOWA PODAWANA W OGRODZIE WARZYWNYM 154

WYKONANIE: ŚREDNIE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki sałatki: 200 g makaronu muszelki "Makarony Polskie", średnia cukinia, mała papryka żółta, mała papryka czerwona, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 czarnych oliwek, mała cebula czerwona, ząbek czosnku, opakowanie sera sałatkowego z ziołami (180 g), 2 łyżki oleju, czosnek niedźwiedzi, pieprz cayenne, sól. Dekoracja

JejKuchnia
Penne bezglutenowe Sotelli z pesto i cytrynowym kurczakiem. Test makaronu. 192

foliowe. Bardzo eleganckie. Firma nie zapomniała też o najmłodszych. Makarony dla dzieci to literki i zwierzęta. Są urocze. Nitki świetne do zup, rosołów a pozostałe np. kolanka i muszelki do zapiekanek makaronowych. Przygotowałam penne z pesto z bazylii, orzechami pistacjowymi i cytrynowym kurczakiem. Makaron penne przygotowałam według wskazówek producenta. Pesto: doniczka bazylii 2 ząbki czosnku pół łyżeczki soli garść orzeszków

AZgotuj!
PYSZNE KOTLETY Z MAKARONEM 515

ciekawego zrobić.A tu wystarczy dodać kilka dodatków i danie gotowe.Z tego przepisu wychodzi naprawdę dużo kotlecików i można je zjeść następnego dnia. SKŁADNIKI   350g makaronu(muszelki,świderki,wstążki itp.) cebula ok.100g.szynki 150g sera żółtego 2 ząbki czosnku szklanka mąki 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 200g mielonego mięsa trochę oleju sól,pieprz bułka tarta (do obtaczania kotlecików) olej

Mała w garnku miesza
Chili con carne w muszelkach 198

napełnij przygotowanym farszem. Naczynia do zapiekania wysmaruj Ramą (pędzelkiem) i rozłóż nafaszerowane muszle. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C (opcja grzania góra/dół). Zapieczone muszelki posyp startym parmezanem i gotowe

Alutka-Gotuje
Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem 200

Ilość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki kukurydzy – pół puszki zielonego groszku – 2 łyżki posiekanego świeżego lub suszonego koperku – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka majonezu (zachęcamy do wypróbowania naszego majonezu, przepis -> tutaj – sól himalajska

Podwójnaporcja
Makaron z pulpetami w sosie chińskim 215

Proszę bardzo! Pyszne pulpeciki w sosie chińskim podane z makaronem spaghetti. Oczywiście rodzaj makaronu może być tutaj zależny od Waszego wyboru, wydaję mi się, że najlepiej użyć świderek lub muszelek, ale każdy makaron się nada :) Jeśli lubicie sosy, to polecam Wam zrobić dwa razy więcej sosu niż w przepisie, ponieważ proporcje w tym przepisie, są dość małe

Klasyka Gotowania
Makaron z jogurtem cukinią i suszonymi pomidorami 206

bezmięsne, doprawione ziołami , świeżą aromatyczną bazylią która potrafi nadać potrawie charakteru i  tartym drobniutko parmezanem. Obiad w  20 minut. Składniki: Porcja dla 2 osób: 25 dag makaronu muszelki 100 g naturalnego jogurtu Bio ½ cukini ½ pora 1 ząbek czosnku ½ papryczki chili (miałam w zalewie olejowej) 3-4  suszone pomidory w zalewie olejowej Dagoma 1 łyżka oliwy z suszonych

Wanilia i Kardamon
Sałatka warzywno-makaronowa 175

kolejne pół kg mniej - czego się nie spodziewałem bo zaczołem ćwiczenia siłowe i budowe masy mięśniowej, która jest mi potrzebna do innej zaplanowanej dyscypliny sportowej... 😄 Składniki: 200g dowolnego makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona 1/4 kapusty pekińskiej (jak duża) lub połówka małej puszka kukurydzy konserwowej sól pieprz majonez Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
GULASZ Z SOCZEWICĄ I MAKARONEM – Minestra di lenticchie e pasta 271

gulaszu albo gęstej zupy, której nawet fani mięsa się nie oprą. Ja jestem zachwycona – mam nadzieję, że i Wy będziecie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 3-4 porcje ) * makaron conchiglie ( muszelki ) – ok. 200 g * duża cebula – 1 szt * czerwona soczewica – 200 g * czosnek – 2 ząbki * czerwone wino – 100 ml * bulion warzywny – 500 ml * passata / koncentrat

Ostra na Słodko
Jak ugotować idealny makaron 152

minut – tyle czasu potrzebujemy w przypadku makaronów świeżych takich jak: fettuccine, tagliatelle czy lazania. 6-9 minut – w przypadku makaronów cienkich, bezjajecznych takich jak: spaghettini, muszelki i świderki. 12-15 minut – w przypadku makaronów grubych, takich jak: spaghetti, penne, ziti czy tortiglioni. Makaron al dente – jeśli zależy Ci na takim makaronie, musisz próbować go w czasie

PysiaGotuje.pl
Akademia Kulinarna GoCook  i przepis na najlepszą zupę minestrone 207

kostkę pół kapusty włoskiej poszatkowanej na cienkie paseczki kilka łodyg selera naciowego małe opakowanie mrożonej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki ok 1,5 cm opakowanie makaronu w kształcie małych muszelek puszka pomidorów pelati świeża bazylia pieprz, sól,   Jak przygotować zupę minestrone? W dużym garnku podgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę z boczkiem, chili i czosnkiem. Następnie dodajemy ziemniaki, marchewkę i selera

Ugotowane pozamiatane
Omułki w sosie pomidorowym na ostro, to nie jest wcale takie trudne. 148

Istnieje prawdopodobieństwo, że nadal jest świeża i wtedy się zamknie. Jeżeli tak się nie stanie to po prostu ją wyrzuć. Wyszoruj omułki szczoteczką oraz usuń włókna, które wystają z muszelki. Staraj się nie zostawiać muszli w wodzie ponieważ wtedy mogą się pootwierać. Wystarczy, że je przepłuczesz pod zimną bieżącą wodą. Na patelni na maśle podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Kiedy

wysmienity