łatwe do zrobienia. Zazwyczaj do smażonych krewetek dodaje się spaghetti, ale wcale tak nie musi być. Bardzo dobrze w roli bazy sprawdzą się drobne odmiany makarony, np. gwiazdki, małe muszelki. Do dnia krewetki z makaronem najlepiej jest użyć surowych, czyli szarych krewetek (mrożonych), bo podczas smażenia bardzo ładnie aromatyzują danie. Różowe, podgotowane wcześniej krewetki nie mają już tego smaku
Niedzielny kucharzbidi-language:#0400;} Co by tutaj podać, gdy upały doskwierają? Lodu :P Hahaha ;) Na bank ;) Lekka zupa warzywna z wymarzonym ostatnio brokułem ;) Składniki: 200 g makaronu muszelki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła ghee 250 g cukinii 2 marchewki 1 mały seler korzeniowy 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1,2 litra wody 2 pomidory
R'n'G KitchenRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Prosty w przygotowaniu makaron zachwyca nie tylko smakiem ale i prostotą. Składniki: 300 g makaronu muszelki 415 g białego tuńczyka w oleju (po osączeniu 280 g mięsa) 250 g pomidorków koktajlowych 1 garść świeżego oregano 2 małe słoiczki kaparów Przygotowanie: Normal 0 21 false false false
R'n'G Kitchenłyżeczka miodu 2 łyżki masła sól , pieprz do smaku słodka śmietana , około 100 ml 1 solidna szklanka rosołu drobiowego mąka rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu 1 paczka makaronu muszelki ( lub innego ) Makaron gotujemy jak w przepisie na opakowaniu . Udka drobno kroimy . Cukinię kroimy w małe słupki lub jakiekolwiek inne kawałki . Cebulę obieramy i siekamy . Czosnek wyciskamy praską do cebuli
Ogrodnik w podróżySezon urlopowy trwa, a w związku z tym czas na przywożenie pamiątek z wakacji. Znad morza przywozi się muszelki, wyroby z bursztynem i różne inne drobiazgi. Niektórzy stawiają na jadalne pamiątki. Przeważnie są to wędzone ryby. Ja proponuję flądry smażone marynowane , które z łatwością można przygotować nawet w polowych warunkach. 6 – 8 fląder, sól, mąka do oprószenia, olej do smażenia
królestwo garówpomysł na lekki, dietetyczny obiad - zupa warzywna gotowana na piersi z kurczaka. Do zupy dodałam młodą włoszczyznę i seler naciowy. Poniższa zupa idealnie smakuje podana z drobnym makaronem, np.typu muszelki, kokardki. Składniki na 4 porcje: 1,5-2 l wody 1 duża, podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 4 młode marchewki 1 średniej wielkości cebula 1 pietruszka
Ugotowaćłatwe do zrobienia. Zazwyczaj do smażonych krewetek dodaje się spaghetti, ale wcale tak nie musi być. Bardzo dobrze w roli bazy sprawdzą się drobne odmiany makarony, np. gwiazdki, małe muszelki. Do dnia krewetki z makaronem najlepiej jest użyć surowych, czyli szarych krewetek (mrożonych), bo podczas smażenia bardzo ładnie aromatyzują danie. Różowe, podgotowane wcześniej krewetki nie mają już tego smaku
Niedzielny kucharzlistę pożądanych :) Porcja dla ok 6 osób: 1½ litra wody 2 łyżki domowej bulionetki 2 większe młode marchewki 1 kalafior Ok 6 większych młodych ziemniaków 2 garści makaronu muszelki Sól, pieprz do smaku Pęczek koperku 1 łyżka śmietany Sposób przygotowania: Garnek z wodą, pastą warzywną oraz marchewką stawiamy na ogniu. Gdy się zagotuje wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki
Kuchnia w czekoladzietartym serem i pikantny chrust z bułki. Układamy warstwami w żaroodpornej formie i pieczemy 30 minut. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 100 g makaronu (1 szklanka ), np. świderki, kolanka, muszelki, penne 1/2 główki kalafiora BESZAMEL 400 ml mleka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy gałka muszkatołowa, sól, 4 kulki czarnego pieprzu 25 g masła 25 g mąki
cool and mintymożemy podać na obiad, kolację lub wziąć do pracy na drugie śniadanie. Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 400 g makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 puszka 400 g cieciorki 250 g pomidorków koktajlowych 1 kostka sera feta (użyłam Favita 270 g) około 30 oliwek około 120 g czerwonej cebuli 1 awokado
Uwaga Babcia Gotujeświetny pomysł na zapiekankę, do przygotowania której możemy wykorzystać przeróżne mięsa, warzywa, sery oraz zieleninę, które zalegają nam w lodówce. Składniki: 250g makaronu (u mnie świderki i muszelki) ok. 300g wędlin, pieczonego lub gotowanego mięsa, kiełbasy itp. warzywa – u mnie: pomidor, ogórek gruntowy, ogórek kiszony, papryka żółta i czerwona, szczypiorek pół brokuła ok. 10 dkg żółtego sera
Blog z ApetytemBardzo smaczna, sycąca, prosta w przygotowaniu sałatka zaspokoi głód niejednego łakomczucha :). Przepis na dużą michę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Opakowanie drobnego makaronu ( u mnie malutkie muszelki) puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 1 duży ogórek szklarniowy 150 gram sera żółtego 150 gram szynki 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Studencka Michauwielbiam takie połączenia, a Wy? Jeśli lubicie dania z makaronem, to polecam Wam również makaron w sosie śmietanowym z szynką . Pyszna propozycja na obiad Składniki: 1 szklanka makaronu muszelka z kurkumą EkoMak Makarony Babuni (odmierzane przed gotowaniem) około 160-180 g wędzonego kurczaka (ilość można dostosować wg upodobań) 5 łyżek kukurydzy z puszki 5 małych korniszkonków (małe ogóreczki) 1/4 czerwonej
Słodkie okruszkiPulpety wołowe dyszone razem z warzywami, podane z makaronem to przepis na pyszny, szybki i sycący obiad. Ja użyłam makaronu razowego w kształcie muszelek, który świetnie sprawdza się w takich daniach. Składniki: ok 300 g makaronu 500 g mięsa wołowego mielonego 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 puszka pomidorów 1 mniejsza cukinia
magiczna kuchnia KasiPyszna delikatna potrawka z kurczaka . Aksamitny maślano-śmietankowy sos , dodatek dni i świeży szpinak.. To tygryski lubią najbardziej . Moi chłopcy uwielbiają to danie . Zazwyczaj podaję je z makaronem muszelki , ale zdarza mi się zaserwować potrawkę z ryżem Generalnie nie ma większego znaczenia z czym ją podamy , zawsze smakuje wybornie . Danie proste i szybkie w wykonaniu . Polecam jako ciekawe urozmaicenie
Ogrodnik w podróży