Sezon urlopowy trwa, a w związku z tym czas na przywożenie pamiątek z wakacji. Znad morza przywozi się muszelki, wyroby z bursztynem i różne inne drobiazgi. Niektórzy stawiają na jadalne pamiątki. Przeważnie są to wędzone ryby. Ja proponuję flądry smażone marynowane , które z łatwością można przygotować nawet w polowych warunkach. 6 – 8 fląder, sól, mąka do oprószenia, olej do smażenia, zalewa : 1100 ml wody, 200 ml octu 10%, 2 – 3 cebule, średnia marchewka, 2 liście laurowe, 5-6 ziaren ziela angielskiego, ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...