porcji marchewkowego tacos, spłaszcz je i uformuj z nich średniej wielkości kółka. Piecz w piekarniku aż nabiorą złotego koloru. Około pół godziny w 180 º C. Aby uzyskać kształt muszelki ułóż upieczone tacos na butelce lub wałku. Poczekaj aż ostygną. Do środka nałóż to na co masz ochotę. Może to być chilli lub warzywa
wysmienityjestem. A co znajduje się w moich tubach musli? Mam dwa rodzaje musli: Pierwsza tuba jest na słodko czekoladowa granola chipsy bananowe orzechy włoskie mleczna czekolada banany pełnoziarniste muszelki Wszyscy domownicy kochają tą kompozycje smaków. I często słychać… chrupanie Druga tuba jest w wersji fit błonnikowe musli borówki maliny żurawina siemię lniane jagody goji Samo zdrowie! Polecam. Moi drodzy
Słodkie okruszkisosem i na tym nasz praca się kończy. Smak kurczaka, warzyw i przypraw świetnie się przenika a danie jest sycące i pyszne! SKŁADNIKI: 200g makaronu (u mnie małe muszelki) 500g piersi z kurczaka duża cebula 3 gałązki selera naciowego 5-6 pieczarek oliwa do smażenia ½ kalafiora sos: 200ml słodkiej śmietanki 12% 450ml wody 1-2 łyżki oleju kokosowego
Pyry na Gazstarych zapisków (robię po swojemu) i nie mam pojęcia skąd wzięła się jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie! 250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki) 250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela) 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 ogórek kiszony 1 cebula (mała
Di gotujeDanie bardzo zdrowe dodatkowych walorów smakowych dodają prażone ziarna, dym wędzarniczy zaś całość podkreśla olej z pestek dyni. Składniki 150g łososia 1 opakowanie makaronu muszelki ¼ szkl pestek z dyni ¼ szkl ziaren słonecznika ¼ szkl siemienia lnianego ¼ szkl sezamu Rudola Pomidorki koktajlowe Olej z pestek dyni Sos teryiaki Naturalny dym wędzarniczy Sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molkiopłukać pod bieżącą wodą (zwracając uwagę, by nie były otwarte - to może świadczyć że małża jest popsuta, jednak gdy się lekko otworzy w trakcie mycia, można lekko stuknąć w muszelkę, jeśli małża się zamknie, to znaczy, że jest żywa, czyli dobra). Cebulę i seler naciowy pokroić w półksiężyce. W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę czosnek
Z notatnikabardzo smaczna, wiec postanowiłam się podzielić z Wami przepisem. Polecam :) Składniki - upieczone mięso z kurczaka ( u mnie pierś i kawałek nóżki z kurczaka ) - 100 g drobnego makaronu ( dałam małe muszelki ) - 2 jajka ugotowane na twardo - mały słoiczek pieczarek marynowanych - 1 czerwona cebula - sól, pieprz mielony - majonez ( u mnie kielecki ) Wykonanie Mięso obrałam ze skóry, oddzieliłam od kości i pokroiłam
Kuchnia z widokiem na ogródwyskakują czekoladki. Te, robione na folii ozdobnej, mają piękne wzory. Inne dekorujemy jadalną farbą w sprayu. Każda z uczestniczek robiła pralinki w innym kształcie (listki, motyle, raczki, kraby, muszelki), o innym smaku czekolady i nadzienia. Wymieniamy się więc między sobą, by mieć w swojej kolekcji różne smaki i formy. Wszytko co dobre, szybko się kończy. Nasze warsztaty również dobiegły końca
Obiad gotowylekkiej sałatce. I ową sałatkę chcę Wam dziś pokazać:) Składniki: 200g wędzonej ryby (łosoś, gorbusza) spora garść rukoli 2 główki sałaty rzymskiej mini 10 przepiórczych jajek 100g makaronu pełnoziarnistego muszelki (u mnie Makaron Międzybrodzki ) garść kiełków rzodkiewki dressing: sok z połowy limonki 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy szczypta soli świeżo mielony pieprz Makaron ugotować al dente w lekko osolonej
Obiad gotowyporem, papryką , ogórkiem konserwowym i selerem naciowym, który nadaje sałatce fajnej chrupkości. Do tego kilka jeszcze składników i sałatka gotowa. Składniki: 150 g makaronu drobnego (ja użyłam muszelek) 1 duży por biała część 4-5 ogórków konserwowych 4 połówki papryki konserwowej 3 łodygi selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki majonez sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 250 g drobnego makaronu muszelki 350 g pieczarek 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 łyżki majonezu sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany Pieczarki płuczemy i kroimy w kosteczkę - podsmażamy na odrobinie masełka do momentu wyparowania całej wody (kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem), kurczaka również kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem
Moje-pitraszeniepieczony kurczak – 150 g * czosnek – 2 ząbki * jogurt naturalny + majonez – ok. 4 czubate łyżki * świeży szczypiorek i koperek * sól pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Makaron muszelki gotujemy al dente. Groszek konserwowy mieszamy z kukurydzą oraz drobno pokrojonym pieczonym kurczakiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu i majonezu, wrzucamy posiekany szczypiorek oraz koperek i doprawiamy do smaku. Wszystko razem
Ostra na Słodkoprzekąską. Zmieniam tylko dodatki! Wersja z wiórkami i pomarańczą to moja ulubiona - spróbujcie sami! (około 30-35 sztuk) 150g gorzkiej czekolady 80g czekoladowych płatków śniadaniowych (u mnie Mlekołaki - Choco Muszelki z Lubelli ) Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 łyżki skórki pomarańczowej (u mnie Helio ) Czekoladę roztopić w rondelku lub za pomocą pary wodnej (*). W większej misce wymieszać
Di gotujedziś wiadomo, że jemy oczami Sałatka makaronowa 2016-11-28 17:39:33 Porcje 4 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 150 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty drobne muszelki) 4 papryki - u mnie jedna zielona, pomarańczowa, czerwona i żółta 1 czerwona cebula 5 suszonych pomidorów w oleju kilka listków sałaty, u mnie rzymska mini koperek 2 łyżki jogurtu naturalnego typu
Powiedz dietom niebędziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje. 1/2 brokuła 2/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 oliwek czarnych 1 szklanka makaronu muszelki 5 pomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory natka pietruszki sos: 1 łyżeczka musztardy Dijon 1/3 puszki tuńczyka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku
wesoła kuchnia