POLEWIE CZEKOLADOWO-ORZECHOWEJ SERNIK PIERNIKOWY SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI SERNIK NA ZIMNO Z WIŚNIAMI SERNIK Z RODZYNKAMI NA KRUCHYM SPODZIE SERNIK Z MUSEM MALINOWYM SERNIK CZARNO- BIAŁY SERNIK Z BRZOSKWINIĄ SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyByły gołąbki ...i zostało trochę ugotowanego ryżu..[ ja prawie zawsze gotuję więcej, potem są kotleciki lub ryż zjadany jest tylko z dżemem lub musem owocowym na słodko]..i tak oto są kotleciki ryżowe.. 1 szkl. ryżu cebula 2 jajka 5 dkg sera żółtego sól,pieprz, wegeta natka pietruszki bułka tarta do panierowania Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić
Moje domowe kucharzeniesię z korzenia wszewłogi górskiej, korzenia galgantu, korzenia lukrecji i cząbru ogrodowego- 100 g Przygotowanie : Obrane gruszki gotujemy na miękko, ( można ewentualnie dodać jedną pigwę do smaku) Do musu dodajemy 8 łyżek rozgrzanego miodu ( odszumowanego) oraz 100 g mieszanki ziołowej Mieszamy dokładnie i gotujemy chwilę Przekładamy do idealnie czystych słoiczków, najlepsze będą nie używane takie zakupione nowe w sklepie , powinny
Proste PotrawySezon dyniowy uważam za otwarty ! Na pierwszy ogień - risotto. Dzięki musowi z pieczonej dyni risotto jest niezwykle kremowe. A jego kolor, tak intensywny wprawia w zachwyt. Risotto możecie śmiało zajadać bez dodatków, ale jeśli myślicie o bardziej sytym posiłku, podajcie je z kurczakiem. Składniki: 200g ryżu arborio 2 cebule szalotki 150 ml białego wytrawnego wina 500-600 ml bulionu drobiowego
kolorowotorcikowoascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś prosty i bardzo smaczny pieczony jogurt z musem owocowym. Ja wybrałem maliny, który nadały daniu dodatkowej nutki kwaśności. Możecie wybrać dowolne owoce sezonowe. Korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim odwiedzającym bloga, dzięki Wam udało się pokonać magiczną granicę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!LEKKI I PUSZYSTY MOŻNA GO ZROBIĆ Z MUSEM TAK JAK JA ,LUB PO PROSTU Z OWOCAMI NA WIERZCHU I GALARETKĄ,JA ZAWSZE MROŻĘ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI Z ODROBINĄ CUKRU W POJEMNICZKACH PO OK. 0,5 L I CIESZĘ SIĘ SMAKIEM TRUSKAWEK PRZEZ CAŁY ROK,POLECAM TEN PRZEPIS BO JEST PROSTY I SZYBKI DO ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne
Swojskie jedzonkojako nutkę owocową użyłam tych, które rosną w moim sadzie i cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. Smak jest zaskakujący, dzięki żelatynie zestalony, jednak bez przesady. Wspaniała alternatywa musu na śmietance lub jogurcie. Składniki: 400ml zsiadłego mleka 200ml mleczka kokosowego 100ml kwaśnej śmietany 6 cukierków "Trufli" 3 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) 2 łyżki
Cakes By KejtSkładniki na 4 osoby 4 kawałki łososia 5 brzoskwiń 1 cebula 150 g śmietany (18%) oliwa sól,pieprz Wykonanie 1 brzoskwinie zmiksować do tego musu dodać pieprzu i soli do smaku oraz łyżkę oliwy . Następnie w tym soku zamarynować kawałki łososia . Odstawiam rybę do lodówki na godzinkę . Niech sobie tam naciąga smaczków brzoskwiniowych. W tym czasie na patelni
Eli Gotowaniedobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Naleśniki są bardzo elastyczne i nie wysychają, dzięki czemu można je przygotować także na później. Doskonale pasuje do nich zarówno farsz słodki (musy owocowe, dżemy, domowa nutella z daktyli), jak i farsze wytrawne (brokuł z fetą, szpinak czy soczewica z pomidorami). Według Tosi takie naleśniki są najlepsze, bo zwykle zjadała jednego, a gryczanych pożarła
Przepysznik - BLW i nie tylkoKolejny z moich ukochanych smaków dzieciństwa. Co roku czerwiec upływa mi pod znakiem truskawek podawanych na setki sposobów, na ciepło, na zimno, w musie i w kompocie, a nawet w postaci zupy. Wszystkimi tymi przepisami, zdatnymi do tego, by podać je maluchowi od 8 miesięcy wzwyż (oczywiście, jeśli nie ma alergii), chętnie się z wami podzielę. Zatem wszystkich miłośników truskawek
Przepysznik - BLW i nie tylkociasta. Smażyć na odrobinie oleju kokosowego bądź masła klarowanego lub oleju rzepakowym, na złoty kolor. Pyszne są same ze sobą, ale można je też polać miodem, syropem klonowym, albo musem owocowym. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoszybkie! Składniki; 1 arkusz ciasta francuskiego 2 pudełeczka serka owocowego (ja użyłam almette )ale spokojnie może być ok 30 dag twarogu wymieszanego z 3 łyzakmi cukru i kilkoma łyzkami musu z truskawek. kilkanaście truskawek listki miety do dekoracji Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy serkiem. (Zostawiamy kilka łyżeczek serka jeśli po upieczeniu chcemy ciastka nim udekorować) Truskawki
Radość kipiąca uśmiechem.zmniejszyć moc palnika i gotować, na małym ogniu, przez około 15 minut, do miękkości lub do momentu, gdy cała woda odparuje. Przestudzić. Zmiksować blenderem do otrzymania gładkiego musu jaglanego.Wszystkie pozostałe składniki na brownie przełożyć do naczynia, dodać zmiksowaną kaszę i zmiksować blenderem do połączenia się składników. Forme o wymiarach 16 x 26 cm (można tez uzyc
Radość kipiąca uśmiechem.natłuscic olejem, a następnie wylepić ciastem. Do srodka nałozyc jabłka a wierzch przykryc kolejnym kółkiem w któym możemy powycinać fantazyjne wzory. Tartaletek nie musimy przykrywac ciastem, możemy zostawić z musem na wierzchu. Jeśli mamy na wierzchu ciasto smarujemy je rozkłóconym białkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 min. w 180c. do czasu az będą ładnie przyrumienione. Po ostygnięciu
Radość kipiąca uśmiechem.mleko i wsypać żelatynę odstawić na chwilkę aby się namoczyła. Potem mleko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Borówki przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować na mus, odstawić. Jogurt przełożyć do miski, dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i zmiksować aby składniki się połączyły. Masę podzielić na dwie części. Do jednej częci
Monia miesza i gotuje