całego stołu i rozeszły się w parę minut Sałatka z tuńczykiem podana w makaronie Conchiglioni tzn dużych muszlach - idealna na przystawkę na ,,jednego gryza" Piernik bez jajek pieczony na musie jabłkowym który jest idealną propozycją dla ludzi chorych na serce i jednocześnie leniwych... on naprawdę ZAWSZE wychodzi pyszny Tarta migdałowa z gruszkami - aromatyczna i przepyszna tarta która prezentuje się super
sierotka maRysia w kuchniPopularna mieszanka przypraw z musem mleczno-dyniowym zainspirowała mnie do stworzenia jesiennej granoli. Zazwyczaj przepis na granolę podaję orientacyjnie, tym razem jednak proporcje są bardzo ważne bo to one warunkują idealny słodki, kwaśny i korzenny smak mieszanki. Od teraz w sezonie jesienno- zimowym to mój must have! Nie ukrywam, że jest to najsmaczniejsza granola jaką przyrządziłam i jadłam. Swoją
Mango Papajaślimaków, masło i wino... znakomite połączenie, no i sałata oblana świetnym vinegretem Klasyka - francuska zupa cebulowa, niezwykle esencjonalna Mój faworyt - przegrzebki w maśle na cieście francuskim z kaszanką i musem jabłkowym. Przyznaję, że cholernie trudno spotkać restaurację serwującą przegrzebki. A jak smakują? Jakby wyciągnąć aromat z najświeższych owoców morza - delikatny, wręcz zmysłowy - zamknąć go w malutkiej poduszeczce, która położona
Right Behind The KitchenWiedniu pracuje wielu Polaków. Wybrane - genialny klasyk kuchni austriackiej - Tafelspitz - duszona wołowina podana z chrupiącymi placuszkami ziemniaczanymi, szpinakiem i tartą marchewką. Do tego dania podaje się rewelacyjny mus jabłkowo-chrzanowy i sos czosnkowy. Po tym oczywiście tort Sachera i ciastko duńskie - bajecznie dobre desery. Tak naprawdę autentyczny tort Sachera dostaniemy tylko w Hotelu Sacher w Wiedniu, w którym to pilnie
Right Behind The Kitchenowoców zawierają bardzo dużo pektyn. Ale ze względu na proporcje tych torebek do wielkości całego owocu, z pigwowców uzyskuje się przetwory o konsystencji marmolady, a z pigwy raczej musy. 2. Pokrój rośliny Pigwa rośnie jak drzewo lub wysoki krzew. Pigwowiec jest niskim rozłożystym krzakiem. Znajdziecie go na obwódkach w parkach i w wielu przydomowych ogródkach. Aby pigwowce owocowały, muszą rosnąć
Weekendy w domu i ogrodzielaskowych 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 100 gram sera ricotta Kilka najładniejszych malin odkładam na bok, resztę miksuję z dodatkiem soku z cytryny oraz miodem na mus. Ciabatte kroję na pół, smaruję ricottą. Figę kroję w plastry. Na kapce umieszczam owoce: figi, maliny oraz świeże laskowe orzechy. Całość polewam sosem malinowym. Podaję od razu. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaPaździernik kojarzy mi się orzechowo. Nagle nabrałem chęci na małe, niepozorne i może niezbyt piękne, ale szalenie dobre, ciasteczka z masłem orzechowym i musem miodowo-dyniowym. Znikają szybciutko, bo to ciasteczka na… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcublendujemy na jednolitą aksamitną masę. Dodajemy serek mascarpone, miod i likier, blendujemy.Przekładamy do pucharków *Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Gotową dekorujemy mus z dyni, posypujemy uprażonymi pestkami
Z Majeczką w kuchniBardzo fajna pasta do kanapek. W smaku przypomina pastę jajeczną. Pastę tą można również wykorzystać jako farsz do pomidorów lub jajek. Składniki: 1 szklanka gęstego musu z dyni 1 cebula oliwa do usmażenia cebuli 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy ½ pęczka natki pietruszki ½ pęczka szczypiorku sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć do miękkości na oliwie. Cebulę
Mama Gotujeroku wypada w weekend, co daje nam możliwość zorganizowania fajnych przebieranych imprez z ciekawymi kostiumami i oczywiście z mnóstwem pyszności. Rok temu na ten wieczór proponowałam Wam pogrzebany mus czekoladowy w formie nagrobków. Teraz przyszła pora na ogólnie znane i lubiane babeczki :) Tym razem inspirowane jednym z moich ulubionych seriali. Te muffinki też są moimi ulubionymi, a przepis
Zawsze głodna!jabłkami zmiękną. Jabłka: 1500 g jabłek; 1 szklanka cukru; 2 galaretki agrestowe; Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić, dodać cukier i smażyć do konsystencji musu. Do gorących jabłek dodać galaretki i mieszać do momentu aż będą rozpuszczone. Gorącymi jabłkami przełożyć placki. Ciasto wystudzić. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Do mojego ciasta przy ostatnim pieczeniu dorzuciłam
In my kitchenJedwabiście kremowy mus, do którego przygotowania potrzebujemy dosłownie kilku minut. Pyszny również jako nadzienie do naleśników. Składniki na 2 porcje: dojrzałe awokado dojrzały banan 2 łyżki kakao 1,5 łyżki miodu (lub według smaku) 4 łyżki mleka kilka plasterków banana do dekoracji Miąższ awokado i banana dokładnie zblendować z pozostałymi składnikami. Można schłodzić. Udekorować i zjeść
Maślane ciasteczkougotowanej wody - lekko mieszamy - czekamy aż wypłyną. Po wypłynięciu, rozgrzewamy mało na patelni i wrzucamy je na baaardzo niezdrowe rozgrzane masło ;) P.S Pozostały "farsz" zblendowałam - powstał bardzo smaczny mus, który połączyłam z knedlami :) Na talerzu knedle posypałam także szczyptą cynamonu i cukru trzcinowego, WSZYSTKIEGO SMACZNEGO
dlaSmaQzacznie się przypiekać. Po upieczeniu wyjmujemy dynię, łyżką wybieramy miąższ. Miksujemy. Podczas miksowania lekko solimy ( tylko do konserwacji, nie zmieniamy smaku. Na upieczoną blaszkę dyni 1-2 łyżeczek ). Mus dyniowy gotujemy ( ostrożnie – można się oparzyć ). Podczas gotowania mieszamy. Gorącą dynię wkładamy do słoików. Pasteryzujemy nie krócej niż 40 minut. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewyowoce zaczną się rozpadać. Zdjąć z ognia, zmiksować blenderem i przetrzeć przez sitko. Wlać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i odstawić do wystudzenia. Schłodzoną kremówkę ubić i połączyć z musem żurawinowym. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy i wycisnąć na wystudzoną tartę. Smacznego :) RADA : żurawinę najlepiej wcześniej przemrozić, żeby nie była gorzka. Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe
https:KKuchniaMniam