mus - 6353 przepisów (strona:294/424)

Sernik Blue Curacao 301

oraz listkami mięty. Smacznego :) Zobacz także:         Sernik z wiśniami       sernik z kiwi        sernik wiśniowy    sernik z musem czekoladowym

KreatywnePiny
Musik Potrójnie czekoladowy 238

Składniki:   1 op czekoladowych herbatników 6 łyżek mleka 4 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 70% kakao 1 tabliczka czekolady

Luźna Kuchnia
Kulinarne Starcie Blogerów 2015 157

powalczyć :) Warto wziąć udział w głosowaniu, gdyż wśród głosujących zostaną rozlosowane trzy osoby, które otrzymają jeden z takich oto  lunchbox'ów :) Oto wszyscy uczestnicy zabawy: Marta - Bazyliowy Mus Sylwia -   Okolice Palnika Natalia -  Make It Healthier Karina - Jak Pączek w Maśle Kasia - Niezły Młynek i ja, Małgorzata - Codzienna kuchnia niecodzienna Kochani moi czytelnicy, zapraszam Was do wspólnej zabawa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Prosty pasztet rybny z jajkiem przepiórczym 175

skorupki. Białka jaja kurzego oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Upieczone filety oddzielamy od skóry i mielimy w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem na mus. Doprawiamy solą i pieprzem, wyciskamy sok z upieczonych cytryn, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie powoli i stopniowo dodajemy ubite białka. Formę "keksówkę" wykładamy papierem do pieczenia, w niej umieszczamy

Mango Papaja
Sernik baileys 271

Sernik marzenie jak pisze autorka tego przepisu z bloga Caketime i zgadzam się z nią. Jest kremowy, delikatny, z ciasteczkowym spodem i czekoladowym rozpływającym się musem. Po prostu bajka. Wypróbujcie go koniecznie. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Spaghetti z boczkiem i szpinakiem 208

pokrojony boczek. Smażyć kilka minut, aż wytopi się tłuszcz. Do ze smażonego boczku dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć, aż cebula zmięknie. W tym czasie zmiksować szpinak na gładki mus. Do boczku z cebulą, dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Gdy czosnek zacznie uwalniać mocny aromat, dodać serek mascarpone i zmiksowany szpinak - wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką

kolorowotorcikowo
Liebster blog 179

strasznie miło, że do mnie zaglądacie i to już jest największa nagroda. Oto moje odpowiedzi na pytania Julii: 1.Moje ulubione ciasto owocowe to CUSZIMA wg Siostry Anastazji z musem truskawkowym 2.Bloga prowadzę od trzech miesięcy 3.Bloga założyłam, gdyż chciałam mieć taką moją własną Książkę Kucharską:) 4.Inspiruje mnie wiele rzeczy, czasem jakiś inny blog, czasem jakiś produkt, ale większość

Bea(u)ty kitchen
Tunel 159

musi być już lekko ciągnąca się. Jeżeli używam żelatyny to najpierw  zalewam ją zimną wodą, czekam by spęczniała, a potem rozpuszczam we wrzątku. Cały czas miksując, dodaję mus owocowy. Zalewam tym roladę i wstawiam na 12 godz do lodówki.  A potem mogę z moim ślubnym już tylko konsumować ten specjał przy filiżance kawy

Ciasteczkowy Potwór
Lody truskawkowe bez jajek 225

sklepie. Przynajmniej tak twierdzi moja dziatwa. Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany 30% 1/2 litra mleka skondensowanego Wykonanie: Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Miksuję na mus. Dodaję kremówkę i mleko skondensowane. Wszystko miksuję przez chwilę na gładką masę. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na 6-8 godz. Od czasu do czasu mieszam masę łyżką

Ciasteczkowy Potwór
Kawowa panna cotta 208

żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Na koniec wlewamy kawę i likier kawowy, mieszamy i odstawiamy z ognia. Małe foremki lub jedną większą opłukujemy zimną wodą i napełniamy kawowym musem. Chłodzimy, dopóki nie stężeje (min. 4 godziny). Przed podaniem formę zanurzamy w gorącej wodzie i wyjmujemy galaretki na talerzyki deserowe lib szklaną paterę

In my kitchen
Pyszności w Domaine La Francoise 167

piekarniku. Pieczony dorsz z bekonem ułożony na sosie beszamelowym. Achhh... palce lizać:) A teraz coś, na co zawsze czekałam z niecierpliwością... desery:) Ciasto kawowe i malinowe z lekkim musem podane z kulką lodów kawowych na keksie bitej śmietany:) Pyszny naleśnik przełożony ... cukrem brązowym i podsmażony na masełku, a jakby tego było mało to podany na pysznym sosie pomarańczowym. I wierzcie

In my kitchen
Tort różano-malinowy... 195

musem z białej czekolady... W sam raz na Walentynki... Mogę upiec

In my kitchen
Cukier daktylowy 214

kupować owoców maczanych w syropie glukozowo-fruktozowym i konserwowanych siarką. Lepiej stawiać na 100% naturalności. Uzyskany cukier należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Nadaje się do słodzenia ciast, ciasteczek, musów czekoladowych, owsianek. Niestety nie rozpuszcza się w płynach, więc do kawy czy herbaty się nie nada. 1.Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. 2.Daktyle (użyłam dwóch szklanek) rozłóż na wyłożonej papierem

Powiedz dietom nie
Mazurek czekoladowo-jabłkowy 167

Ciasto piec około 30 minut w 180˚C. Upieczone wyjąć i wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane smażyć około 10 minut ( w sumie musu jabłkowego po wysmażeniu powinno być około 1,5 szklanki). Na koniec dodać do całości galaretkę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Zimną masę wykładać w co drugą kratkę na cieście. Galaretkę

Moje domowe kucharzenie
935. Dwa w jednym, jogurt i chia. 123

Jogurtowy pudding chia z mleczkiem kokosowym;  musem z mango* i płatkami migdałowymi *z całymi kawałkami Szaro, ponuro, no nic, pozytywnie patrząc to zaraz weekend

More food, love and dreams