mus - 6353 przepisów (strona:299/424)

Szarlotka 208

przekładamy na kratkę, żeby nieco ostygło, dzięki temu nie zrobi się mokre i będzie idealnie chrupiące z wierzchu i od spodu. Podajemy posypane cukrem pudrem, z lodami, z musem malinowy, chyba, że nie możemy się doczekać – wtedy jemy od razu nie czekając na żadne dodatki (tak jak ja ;) ). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Malinowo gryczany tort wegański 167

zebrać tylko gęstą część z góry puszki, agar rozpuścić w niewielkiej ilości wody (max 3 łyżki). Ubić na sztywną pianę mleko kokosowe z agarem i cukrem, można dodatkowo dodać mus malinowy. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Na warstwę dżemu położyć warstwę kremu na to kolejny krążek ciasta (ja ułatwiłam sobie zadanie przekładając krążek za deskę do krojenia i zsuwałam

greenscarf
Najlepszy Domowy Sorbet Malinowy (bez Maszynki do Lodów) 253

rozpuszczenia i zagotowania wody. Gotujemy ok. 5 minut do momentu lekkiego zgęstnienia syropu. Studzimy. Maliny miksujemy blenderem a następnie starannie przecieramy przez sito w celu pozbycia się pestek. Do musu malinowego dodajemy sok z cytryny i wlewamy przygotowany syrop i energicznie mieszamy do połączenia składników. Studzimy, a następnie przelewamy do plastikowego pojemnika i umieszczamy w zamrażalce. Co ok. 30 minut

Słodka Strona
Top 7 sierpnia - najpopularniejsze przepisy 219

owocowo-orzechowe marzenie obiadowe z olejem lnianym A teraz czas na podium: 3. Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą śmietaną i jagodami  2. Owsianka pod musem z kiwi 1. Puszyste i ekspresowe placuszki kefirowe Dziękuję Wam za każdy komentarz, mail, wiadomości na fanpage. Dziękuję, że jesteście, gotujecie razem ze mną, czytacie, komentujecie, rozmawiacie. Dziękuję

Słodkie okruszki
7 POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO JEŚĆ ŚLIWKI 132

zapobiegając przy tym chorobom układu krążenia i serca 7. PYSZNY SMAK No a to chyba dla nas, wielbicieli słodkości – najważniejsze! Można przyrządzić z nich fantastyczne ciasta, desery, muffinki, musy, zapiekanki i powidła! Na blogu znajdziecie kilka śliwkowych pyszności! Warto zajrzeć! źródło głównego zdjęcia: Pinterest

Ostra na Słodko
Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 186

Lidla”. To nowy produkt Lidla. Jeśli spotkacie się w sklepie z tymi sokami to gorąco polecamy. Są bardzo smaczne. Prowadzący, Paweł Małecki, opracował dla nas 5 przetworów do przygotowania: - mus jabłkowy z brzoskwiniami - konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną - jabłka karmelizowane - gruszki w syropie - powidła śliwkowe Wszystko to według swoich autorskich przepisów. Nie będziemy tutaj opisywać każdej rzeczy z osobna. Powiemy

Marder&Marder Manufacture
Lody z musu truskawkowego. 182

były już gotowe kroiłyśmy na porcje.  Składniki: 450g truskawek, 2 łyżki cukru (najlepiej dodać cukru według własnego smaku). Przygotowanie: Wystarczy zmiksować (ja używam blendera) truskawki z cukrem, wlać mus do foremek i włożyć do zamrażarki. Po kilku godzinach mamy gotowe i pyszne lody. Smacznego

W kuchni u Moniki
Ryż zapiekany z jabłkami. 212

wrzucić ryż i ugotować do miękkości.  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do nich 3 łyżki masła i cukier waniliowy. Razem gotować,  zrobić mus. Lecz nie do końca rozgotować jabłka.  Ułożyć na przemian ryż i jabłka aż do wyczerpania. Jabłka posypywać cynamonem. Na zdjęciu ostatnią warstwą jest ryż, który również został posypany cynamonem

W kuchni u Moniki
Owocowe śniadanie z płatkami owsianymi i musli 159

musli owocowego Sposób przygotowania: Borówki i wiśnie miksujemy, dodajemy serki i cukier puder. W kokosie robimy dziurę i wylewamy wodę kokosową, którą przecedzamy przez sitko i dodajemy do naszego musu owocowego. Miąższ ścieramy na tarce i również dosypujemy. Jeśli nie mamy dostępu do świeżego kokosu możemy użyć zamiennie mleczka kokosowego i wiórek. Raz jeszcze miksujemy i przelewamy do pucharków

Kuchnia w czekoladzie
Tarta jogurtowo- truskawkowa 154

choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie napuszamy. Dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz skondensowane mleko z puszki. Mieszamy delikatnie na wolnych obrotach dodając po odrobinie musu truskawkowego, aż do jego całkowitego połączenia z kremem. Wykładamy na schłodzony spód tarty z kremem czekoladowym, a wierzch dekorujemy połówkami truskawek. By boki tarty nie opadały w trakcie pieczenia, możemy

Kuchnia w czekoladzie
Lody truskawkowo-jogurtowe z kawałkami owoców 132

mikserem (ja ją tylko spulchniłam), dodajemy powolnym strumieniem mleko oraz jogurt naturalny a na końcu serek mascarpone. Wszystko miksujemy na wolnych obrotach. Gdy składniki się połączą dodajemy delikatnym strumieniem mus truskawkowy- koniecznie schłodzony. Gotową masę przelewamy do włączonej już maszynki do lodów, dodajemy pokrojone na cząstki pozostałe owoce i pozostawiamy na ok 45 minut. Po tym czasie przekładamy do wafli

Kuchnia w czekoladzie
Lody pomarańczowe 119

białych błonek i blendujemy razem z obraną limonką. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder oraz cukier z wanilią i serek mascarpone. Mieszamy na niskich obrotach miksera powoli dodając zblendowany mus cytrusowy. Najlepiej robić to w wysokim naczyniu. Na końcu do gotowej masy dodajemy starte skórki owoców. Zamieszaną masę przelewamy do maszynki do lodów i mieszamy do odpowiedniej konsystencji, ewentualnie przelewamy

Kuchnia w czekoladzie
Lody malinowo-kokosowe z jogurtem 113

wyrzutów sumienia cieszyć się naturalną słodyczą owoców :) Składniki: 1 szklanka malin mrożonych 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka jogurtu naturalnego maliny do dekoracji Wszystkie składniki zmiksować na gładki mus. Ozdobić jogurtem i malinami. Podawać od razu :)  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Przetwory tradycyjnie zakręcone by Spiżarnia Lidla. Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim. 202

składników, trochę czasu i kolejny genialny, domowy dodatek do ciast i deserów trafia na półkę :) Konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną to ciekawa alternatywa dla nutelli (i nie tylko :) ) Pyszny mus jabłkowy z brzoskwiniami z dodatkiem imbiru to zdecydowanie nasz faworyt.  Były też tosty francuskie w wersji luksusowej z dodatkiem świeżo wysmażonej konfitury truskawkowej

SzczyptaSmaQ
Pure z dyni do słoików 188

papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez 40-50 minut - do miękkości. 3. Dynię studzimy w uchylonym piekarniku, po czym obieramy ze skórki. 4. Miksujemy na gładki mus. 5. Pure przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy po 30 minut. Smacznego!!!   Źródło: Domowa kuchnia Aniki

Kuchnia domowa Ani