prze-przepysznej) dopełniają całość i polepszają smak :) Jeżeli tak jak ja uwielbiasz chrupiące śniadania i czekoladę - ten przepis jest dla Ciebie :) Granola świetnie komponuje się w towarzystwie mleka, jogurtu, musu owocowego czy jedzona sama (najlepiej ze słoiczka, ale ciiiiii :D). Składniki (ok. 15 porcji): płatki owsiane - 160 g płatki orkiszowe - 160 g ziarna słonecznika - 60 g (4 łyżki) masło
Zdrowie na języku :Pfaszerowane w całości,czy duszone czy z grilla.Nie mniej mątwa to smakołyk który gotowy jest w kilka chwil. Proponuję wypróbować Krążki sepii w greckim sosie kokkinisto na musie z bakłażana Jeśli chcesz dowiedzieć się jak prawidłowo oczyścić i przygotować ośmiornicę mam dla ciebie tutaj dużo ciekawych wskazówek
Sztuka gotowania w/g Samirymleka W garnuszku rozpuścić agar w 100 ml zimnego mleka. Zagotować cały czas mieszając. Gdy zacznie wrzeć gotować jeszcze minutę (mieszać) i zdjąć z ognia Do agaru dodać mus truskawkowy i dokładnie wymieszać Wylać całość na spód tarty Na wierzchu ułożyć wybrane owoce Chłodzić w lodówce minimum 3 h Mmmmmniam! :) Smacznego
pyszne zdrowościpyszny to deser i bardzo leciutki. Pianka to pianka, rozpływa się w ustach, jeśli do tego jeszcze podacie mus z malin czy truskawek to już będzie bajka. Polecam gorąco tak podany deser, będziecie zachwyceni. Pianka jogurtowo - cytrynowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSposób przygotowania: Zmrożone truskawki siekamy w blenderze, a najlepiej w food procesorze o bardzo ostrych ostrzach. Następnie dodajemy pokrojonego banana oraz cukier i jeszcze raz wszystko miksujemy. Powstały "mrożony mus" przekładamy do plastikowego pojemnika i umieszczamy w lodówce do całkowitego zmrożenia. Gotowy sorbet truskawkowy możemy podać ze świeżymi listkami mięty lub melisy. Moje posty
Słodka Stronaobieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i drobno kroimy, przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem aż zmiękną, dodajemy cukier, cynamon, rodzynki, mieszamy i odkładamy do przestygnięcia (możemy też użyć gotowego musu jabłkowego ze słoika). Formę (ja użyłam tortownicy o średnicy 28 cm) wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni Celsjusza. W misce mieszamy mąkę, cukier, bułkę tartą, kaszę
Rozpustne gotowanieolej z atomizerem i wystarczy raz psiknąć i patelnia natłuszczona. Naleśniki z tego przepisu wychodzą mięciutkie, elastyczne, wprost rozpływają się w ustach. Wystarczy posmarować je dżemem, twarożkiem, czy musem jabłkowym i pyszny deser gotowy. Dzisiaj zamieszczam tylko przepis podstawowy, a wkrótce umieszczę moje sprawdzone przepisy na urozmaicone potrawy z naleśnikami w roli głównej, zarówno wytrawne, jaki i słodkie. Składniki
Rozpustne gotowaniePyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi w niej jagodami, które nadały sernikowi soczystości i zrównoważyły jego słodki smak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam!!! Składniki na sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą na tortownicę
Rozpustne gotowaniesię nieco dynia przypiekła to odcinamy zbyt zarumienione kawałki. Upieczony miąższ wydrapujemy z dyni, przekładamy do naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Gotowe! Gotowy mus posłuży nam jako baza do pysznej i zdrowej zupy (już wkrótce), do ciasta drożdżowego (mam w planach na weekend) lub jako masa do słodkiej tarty (już za chwilę). Ja wykorzystywałam
Rozpustne gotowaniekluskę. Tak przygotowane knedle gotujemy porcjami w osolonej wodzie po około 2-3 minuty. Po tym czasie knedle wyjmujemy łyżką cedzakową, wykładamy na talerze, posypujemy cukrem, polewamy jogurtem i musem truskawkowym. Podajemy jeszcze gorące
Rozpustne gotowanienajszybszy krem jaki udało mi się zrobić. Wszystkie składniki do miski, miksujemy aż powstanie mus i już. Do kremu można użyć świeżych i mrożonych truskawek. Jest niesamowicie puszysty wręcz piankowy i rozpływa się w ustach. Zaczynamy? Krem truskawkowy w kilka minut. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepapierówek! :) Zastanawiam się, co z nich wyczarować :) Na pewno dwa zjem jutro na śniadanie! Ale co z resztą? Macie jakieś sprawdzone przepisy na papierówkowe specjały? Z plebiscytu wykluczam jedynie musy - bo tych mam jeszcze sporo w spiżarni :) Ciri
Spektrum Smakuszklanki wody - 2 łyżki obrębów owsianych - 2 łyżki siemienia lnianego złotego - 2 łyżki mąki kokosowej Do dzieła: Pokrojone jabłka, marchew i cukinię miksujemy partiami na gładki mus dolewając szklankę wody. Później łączymy z pozostałymi składnikami i wodą, mieszamy i pakujemy do papilotek! :) Pieczemy około 30 min w temp. 180'C Możecie przed wstawieniem do piekarnika posypać muffiny wiórkami kokosowymi
Spektrum Smakukukurydzianej) i mleka, żeby otrzymana masa miała konsystencję lekko ciągnącą się za miotełką (sprawdzone kryterium konQbka), cukier oraz dużą garść czerwonych porzeczek. Usmażyć omlet i podać ze śmietanką, rabarbarowym musem i czarnymi malinami
les mirabelleschciałabym zaprezentować Wam najnowszą serię lodów Big Milk opartą na jogurcie naturalnym. Lody te znajdziemy w dwóch różnych trendy smakach- Big Milk Yogurt Strawberry, czyli lody jogurtowe z dodatkiem musu truskawkowego oraz Big Milk Yogurt Carmel, czyli lody jogurtowe z sosem karmelowym. Jak już wspominałam są przygotowane na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są zdrowsze, lżejsze, mniej kaloryczne i mają
Z miłości do słodkości