mus - 6353 przepisów (strona:304/424)

Panna cotta 158

sławie międzynarodowej. Zakochałam się w nim w ... Grecji :) Codziennie miałam tam przyjemność rozkoszować się panna cottą o innym smaku. Zapraszam na klasyczna panna cottę, czyli galaretkę śmietankowo - waniliową polaną musem owocowym. U mnie panna cotta z truskawkami. Składniki galaretki śmietankowej: 200 ml mleka 200 ml śmietanki 30% 70 g cukru laska wanilii 2 czubate łyżeczki żelatyny Polewa owocowa

Smak mojego domu
Sernik jagodowy 168

tortownicy (23cm) wyścielonej papierem do pieczenia, włożyć do lodówki. MASA SEROWA: Jagody zblendować. Wszystkie składniki masy serowej dokładnie, jednak krótko wymieszać za pomocą miksera pracującego na najniższych obrotach. Dodać mus z jagód, wymieszać łyżką (może być niedokładnie, wtedy powstanie "marmurek". Wylać na spód, piec w 140'C 70 minut. Wystudzić w piekarniku, schłodzić minimum 12h w lodówce. Polać polewą przygotowaną

Cakes By Kejt
Antyoksydanty z borówek i malin z siemieniem lnianym 132

Kupiłam wczoraj szklaneczki z recyklingu. Tak się z nich ucieszyłam, że chciałam coś zdrowego podać na śniadanie. Zrobiłam Mus z owoców z porcją antyoksydantów no i oczywiście dobra porcja błonnika z siemienia. Będziemy piękne i młode:) Składniki: maliny borówka amerykańska cukier trzcinowy do smaku po dwie łyżeczki mielonego siemienia lnianego na porcję listki melisy

AZgotuj!
Błyskawiczna galaretka z borówek amerykańskich 119

Zblendowałam dziś borówki amerykańskie i chciałam z nich zrobić galaretkę. Zmiksowałam poczekałam i nie musiałam dodawać żelatyny, bo mus sam zrobił się taki, że można było nożem kroić pektyny zrobiły swoje. Bez dodatku cukru

AZgotuj!
Mus jaglany z brzoskwiniami 165

opakowaniu. Wystudź. Do wystudzonej kaszy dodaj migdały namoczone w 0,5 szklanki gorącej wody ( zrób to wcześniej ) i cukier waniliowy. Całą zawartość wlej do ugotowanej kaszy i zblenduj na mus.  W rondlu umieść pokrojone brzoskwinie i podlej niewielką ilością wody, aby owoce nie przywarły do dna.  Nie trzeba dodawać żadnej substancji słodzącej. Przekładaj do szklanek warstwami. Pyszne

AZgotuj!
Śledź z musem z szarej renety 149

Śledzik  z musem z szarej renety. Każda porcja w osobnej szklaneczce (6 sztuk) Moja sugestia: aby pokroić śledzia w kosteczki ok centymetra.  Ja ułożyłam piramidkę z kawałeczków ok 4 x 4 cm. Ale niezbyt wygodnie się je.  Chyba, że całość przełożymy na spodeczek.  5 filetów śledziowych cebula różowa 100 ml białego wina jabłko szara reneta pieprz

AZgotuj!
Sernik z kaszą jaglaną - ciasto bezglutenowe 198

tortownicy wlej masę serową. Piecz w 180 stopniach ok 50-60 minut. Ciasto wystudź.  Zmiksuj brzoskwinie a  w niewielkiej ilości wrzącej wody rozprowadź żelatynę.   Zmieszaj z musem brzoskwiniowym. Wylej na ciasto i wstaw do lodówki

AZgotuj!
Knedle z truskawkami 263

jednej strony i 3-4 min z drugiej. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni i wsypać cukier. Knedle po wyjęci z wody obtaczać we wiórkach kokosowych i podawać z musem truskawkowym. Smacznego :) RADA: Jeżeli ktoś nie chce się bawić w zalepianie truskawek w ciasto, można ugotować puste knedle, a truskawki zmiksować z cukrem :)Będzie tak samo smacznie, a trochę mniej pracy

https:KKuchniaMniam
Ciasto z borówką amerykańską 187

Borówki dokładnie myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Dokładnie mieszamy. Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misce  i miksujemy.  Dodajemy mus borówkowy , przygotowaną żelatynę i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na spód z herbatników i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na około godzinę. ( czekamy aż masa stężeje) Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką

Pan i Pani Smith w kuchni
Muffiny cukiniowo-marchwiowe 117

dodaj marchewkę, cukinię i żurawinę, ponownie wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180°C. Przełóż masę do foremek i piecz ok. 25 minut. * U mnie cukier brązowy. Można zastąpić ksylitolem lub musem bananowym

Corner With Recipes
Semifreddo truskawkowe 418

umieścić na garnku z niewielką ilością gotującej się wody. Miksować przez około 7 minut. Zdjąć z garnka i dalej miksować kolejne 7 minut, aż masa przestygnie. Truskawki zmiksować na mus. Kremówkę ubić. Delikatnie połączyć wszystko z masą. Keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Masę przelać do foremki, wstawić do zamrażalki na 6 godzin, a najlepiej na cała noc.  Smacznego! Przepis pochodzi

Moja Galeria Smaku
Malinowa panna cotta z kokosem 196

wrzenia. Odstawić z palnika. Dodać maliny i żelatynę. Wymieszać dokładnie i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Ostygnięte włożyć w garnku do lodówki, mieszać co jakiś czas. Jak mus zacznie gęstnieć wylać na ciasteczkowy spód. Zostawić do stężenia w lodówce na cała noc. Wierzch można udekorować resztą ciasteczek i wiórkami kokosowymi

Moja Galeria Smaku
Pianka z musem jabłkowym i herbatnikami 175

Ciasto a raczej deser bez pieczenia. Delikatna pianka z mleka skondensowanego i galaretki przełożona musem jabłkowym i kakaowymi biszkoptami. Na pewno zachwyci Waszych gości. Polecam! Składniki na "keksówkę" o wymiarach 30x12 cm: ze strony Mała Cukierenka 1 kg jabłek 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru 200 g herbatników kakaowych 200 mleka skondensowanego niesłodzonego, schłodzonego

Moja Galeria Smaku
Tropikalny pudding chia 120

mleczko i płatki kokosowe. Idealna propozycja na śniadanie, pudding przygotowujemy wieczorem, rano pozostaje jedynie ułożyć warstwy a jak się Wam bardzo spieszy można pominąć ten krok i ułożyć całość musu z mango na warstwie z chia bez tworzenia kilku warstw :) Super zdrowe śniadanie gotowe :) Składniki na 2 duże porcje: 4 łyżki nasion chia 400 ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki syropu

Moja Galeria Smaku
Jaglanka na mleczku kokosowym z żurawiną 128

sklepach i warzywniakach pojawiła się już świeża żurawina. Proponuje przygotować z niej pyszną alternatywę dla owsianki, jaką jest jaglanka. Kasza jaglana gotowana na mleczku kokosowym z dodatkiem musu żurawinowego. Żeby zmniejszyć kaloryczność tego śniadania zamiast białego cukru użyłam ksylitolu, czyli cukru brzozowego. Warto w sezonie jesiennym spożywać żurawinę, gdyż pomoże walczyć z chorobami a także otyłością, gdyż jest niskokaloryczna

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania