odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić jabłka, czosnek i cebulę, trochę posolić, przyprawić majerankiem i pierzem, podsmażyć. Odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z fasolą i rozdrobnić na mus. Pozostały olej rozgrzać na patelni na której smażyły się jabłka. Wrzucić kaszę, przyprawić słodką i ostrą papryką, czosnkiem i pieprzem. Smażyć chwilę a następnie wystudzić i wymieszać z pastą fasolową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasy truskawkowej rozpuścić w 1 szklance wody. Galaretki fioletowe także rozpuścić w szklance wody. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szklanki wody. Przygotować masę truskawkową: serek zmiksować z musem malinowym. Kremówkę ubić na sztywno i połączyć z masą serkową. Na końcu dodać wystudzoną galaretkę truskawkową. Odstawić. Tak samo przygotować masę jagodową. Przygotować piankę: kremówkę ubić i zmiksować z galaretką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardzo proste i do tego bardzo smaczne. Propozycja odpowiednia szczególnie dla niejadków. Składniki 1 opakowanie czekoladowego makaronu 1 banan 200 g dyni bez … Czytaj dalej Makaron czekoladowy z musem dyniowo- bananowym
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatydyni - 2 banany - 50g oleju rzepakowego - 2 łyżki masła orzechowego - 2 łyżki miodu/syropu klonowego *opcjonalnie: pestki dyni do posypania na wierzch Banany miksujemy za pomocą blendera na mus. Wszystkie mokre składniki mieszamy razem w jednej miseczce, wszystkie suche w drugiej. Następnie łączymy zawartość obu miseczek i mieszamy z grubsza łyżką do połączenia składników. Masę przekładamy do formy
Be Fit Be Strongmasła 750 g twarogu (zmielonego trzykrotnie) 250 g serka mascarpone 200 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 2 żółtka 350 g mus z dyni (przepis tutaj ) 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżka ekstraktu z wanilii 70 g śmietanki 30% (składniki na sernik muszą mieć temperaturę pokojową) Polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao
Delicious Titbitsceramicznej miseczce, stawiam nad garniekm z gorującą się wodą i roztapiam na parze) Połączyć wszystkie składniki i poczekać aż lekko przestygnie Na wierzch ułożyć wybrane owoce, ja dałam mus z malin Smacznego
pyszne zdrowościCiasto z dynią! Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy jako chmurkę z dyni, ponieważ jest bardzo delikatne, puszyste niczym mus, czy jako niby sernik ale bez sera, bo z dyni, konsystencją przypomina mi właśnie ten rodzaj ciasta, czy też jako brownie z dyni, bo jest z dodatkiem prawdziwej gorzkiej czekolady, ma bardzo czekoladowy a zarazem pikantny smak
SMYKWKUCHNImięsa, ale tutaj może objawiła się moja niechęć do tego typu wyrobów. Polędwiczka była podana na wyśmienitym purée z pasternaku, z konfitowaną marchwią (zdecydowanie miałem ochotę na więcej) i musem z czerwonej kapusty, który nabierając się spontanicznie na widelec, wprost eksplodował w ustach. Clue samej potrawy, czyli rzeczony dzik był bardzo poprawnie przyrządzony. Delikatny, soczysty, przyjemnie się kroił i smakował
Food Squarerozpadną, zmiksować je blenderem, a następnie przetrzeć przez sitko. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kremówkę zagotować raz jeszcze, odcedzić, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać, aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Dodać mus jeżynowy, połączyć. Masę przelać do foremek, ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny, a najlepiej całą noc. Miód z wodą podgrzewać, aż miód się rozpuści. Dodać jeżyny
Pożeraczka, czyli raz adobrzewymieszać z żurawiną, dodać cukier i jajko , ugnieść widelcem. Ciasto wałkować tradycyjnie jak na pierożki , wykrawać literatką kółeczka i lepić małe pierożki. Ugotować we wrzątku. Podawać z musem owocowym, ja podałam z curdem truskawkowym Przepis
Gotowanie jest łatwemoje miały po 140 gr) - 3/4 szklanki zmiksowanych jagód - 2 galaretki + 1 łyżka żelatyny ( u mnie jagodowe ) Obie galaretki + żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzątku.Wystudzić. Do serków dodać mus jagodowy i zimne galaretki. Góra: - 500 ml śmietany kremówki - 1 galaretka cytrynowa Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku.. Wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodać zimną galaretkę. Dodatkowo
kawawszklancedyniowe z sosem śliwkowo-dyniowym Miejsce II czyli dżem prozdrowotny dyniowo-sosnowy Miejsce III czyli Ciasto dyniowo-czekoladowe wielkie zaskoczenie czyli pyszny sernik dyniowy z sera koziego z obłędnym musem... I kilka foto spojrzeń na Ogród Botaniczny Uniwersytetu Wrocławskiego. Nigdy w nim wcześniej nie byłam i zrobił na mnie ogromne wrażenie! Tak duży i zadbany ogród w centrum
Dzieje kuchennej Wiewiórysię jednocześnie. Zainspirowana powidłami z nutą pomarańczy, które widziałam na moich wypiekach , postanowiłam to połączenie przekształcić w pyszną zupę. Sama śliwką z pomarańczą też się sprawdzi, choć gruszkowo-imbirowy mus nadaje ostrości. Polecam! Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji
Bazując na smakuprostu z kubkiem mleka. Nadziałam je nutellą domowej roboty i doskonale się sprawdziła bo jest bardziej gęsta od tej sklepowej. Możecie też zrobić swoją wersję drożdżówek z gęstym musem jabłkowym albo twarogiem, tak jak lubicie. To kolejna odsłona Wypiekania na śniadanie czyli wspólnego choć wirtualnego pieczenia blogerów i osób po prostu lubiących piec, które organizują się ba Facebooku
Smaczna Pyzagotuje Chutney z dyni i śliwek autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Sos imbirowo-śliwkowy autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pieczona owsianka ze śliwkowym musem. autorka: kapitan.warzywo | blog: Ageless Nation .138. bezglutenowe babeczki ze śliwkami, orzechami i fit białą czekoladą autorka: Maja Wierzbicka | blog: rategazelle Kruche ciasto z budyniem i śliwkami autorka: karolina_889 | blog
Weekendy w domu i ogrodzie