mus - 6353 przepisów (strona:307/424)

Dżem malinowy 144

Malinki.. ile bym dała, żeby można je było mieć pod ręką zawsze. Dlatego zrobię musu kilka słoiczków, tak na zimę, jeśli nie zjemy go przed zimą. Oj ciężkie losy łasucha :P Maliny to źródło witaminy C, beta - karotenu, witaminy E, B1, potasu, wapnia fosforu. Są bardzo pomocne przy zwalczaniu przeziębienia, zbijaniu gorączki, czy przy ogólnym wzmocnieniu odporności naszego organizmu

MamaOskarka
Dżem malinowo bananowy 182

Malinki.. ile bym dała, żeby można je było mieć pod ręką zawsze. Dlatego zrobię musu kilka słoiczków, tak na zimę, jeśli nie zjemy go przed zimą. Oj ciężkie losy łasucha :P Maliny to źródło witaminy C, beta - karotenu, witaminy E, B1, potasu, wapnia fosforu. Są bardzo pomocne przy zwalczaniu przeziębienia, zbijaniu gorączki, czy przy ogólnym wzmocnieniu odporności naszego organizmu

MamaOskarka
Panna cotta z melisą i truskawkami 142

foremek. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki. Truskawki miksujemy z cukrem. Przed podaniem moczymy foremki przez kilkanaście sekund we wrzątku i wykładamy deser na talerzyki. Polewamy musem i podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Deser z tapioki i mango 109

miękkie. W międzyczasie umyłem mango , obrałem , wydrążyłem miąższ, dodałem sok z cytryny i zmiksowałem. Odstawiłem do lodówki . Ugotowaną tapiokę wyporcjowałem . Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , nałożyłem na wierzch warstwę musu z mango. Udekorowałem . Odstawiłem do schłodzenia do lodówki

R'n'G Kitchen
Marchewkowy mus w liściach pora 195

ułożyłem jeden obok drugiego na kawałku przezroczystej folii spożywczej. Pozostałe pory pokroiłem drobniutko w kostkę i rozsypałem na rozłożonych liściach. Posoliłem, popieprzyłem, przykryłem plastrami łososia. Na rybie rozłożyłem mus z marchewki. Za pomocą folii zwinąłem liście porów w roladki i umieściłem je we wkładce do gotowania na parze. Wstawiłem wkładkę z roladami do garnka z wrzącą wodą, garnek szczelnie przykryłem

R'n'G Kitchen
Lekki zielony pucharek - zdrowo i owocowo 156

lekko pogniecione płatki pełnoziarniste. Na wierzch kładziemy warstwę naturalnego serka homogenizowanego. Jeśli wolimy słodsze smaki możemy go wymieszać z odrobiną miodu. Kiwi obieramy i miksujemy z 1/2 banana. Owocowy mus wykładamy na warstwę serka. Deser chłodzimy w lodówce. Przed podaniem na wierzch układamy kawałki truskawek.  Smacznego

Słodkie okruszki
Babeczki z rabarbarem 161

jednak tym razem ja miałam ochotę na coś innego… na babeczki. Małe, poręczne, na dwa gryzy Postanowiłam upiec trochę udziwnione babeczki, czy też tartaletki z rabarbarem, mixem musli i musem jogurtowym, oraz odrobiną płatków białej czekolady. Te ostatnie dodatki dodałam podczas pieczenia, bo babeczki wydały mi się jakieś smutne. Wykorzystałam do tego przepisu ciasto na kruche babeczki z przepisu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jaglanka z musem jagodowym 87

sezonie na jagody zdarza mi się je dodawać codziennie do wszystkiego do czego tylko pasują. Są krótko i są pyszne, więc trzeba z nich korzystać ile tylko da radę. Mus jagodowy bardzo dobrze się sprawdza do takich dań jak jaglanki czy owsianki, bo łatwo się miesza i dobrze pasuje do ich konsystencji. Takie śniadanie jest słodkie, pożywne i potrafi zaspokoić

Milion Smaków
Makaron z truskawkami 170

mniej niż zwykle) al dente według przepisu na opakowaniu. Truskawki opłukać w chłodnej wodzie, osączyć i odszypułkować. 2/3 truskawek zmiksować w blenderze z cukrem waniliowym, resztę przekroić na połówki. Mus truskawkowy wymieszać z odcedzonym makaronem i pokrojonymi truskawkami. Smacznego

Pełny talerz
Sorbet truskawka+szpinak/ Strawberry- Spinach sorbet 160

This dessert takes only 3 minutes to make. Porcja: 4 osoby Składniki: 200g liści szpinaku 200g truskawek mrożonych 2 banany 3 łyżki miodu Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy na gładki mus. Podajemy od razu do zjedzenia. Smacznego!!! Ingredients: 200g of frozen strawberries   200g of spinacanas     2 bananas 3 spoons of honey  Instructions:  Blend all ingredients

Apetyt na Zielone
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 195

kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki)   - 2 banany   *jeżeli nie mamy pasty czy kremu kokosowego, można zmiksować 2-3 banany na mus, a będzie równie pyszne! Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze lub blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek. Smażymy na patelni muśniętej olejem kokosowym bądź oliwą z oliwek na średnim

Be Fit Be Strong
Deser jaglany z kiwi 209

szklanka kaszy jaglanej banan 2 łyżeczki ksylitolu 4 kiwi Wykonanie: Kaszę gotujemy i studzimy. Następnie  miksujemy ją  razem z bananem i cukrem.  Kiwi miksujemy na mus. Wszystko razem przekładamy warstwami do pucharków. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik na zimno z truskawkami 153

serem mieszając za pomocą łyżki. Masę serową wylać delikatnie do tortownicy na biszkopty i truskawki.Odstawić do lodówki.Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostałe truskawki zblendować na mus i połączyć z galaretką , odstawić do lodówki aż galaretka zacznie lekko tężeć.Wylać całość na zastygniętą masę śmietanową. Odstawić ciasto do całkowitego stężenia do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Deser malinowy 144

blendujemy w blenderze kielichowym. Czekoladę ścieramy na tarce lub bardzo drobno siekamy. Użyłam czekolady  Lindt Excellence 85 % Cacao . Do pucharków lub miseczek nakładamy po łyżce puddingu mlecznego, następnie musu malinowego. Czynność powtarzamy. Na wierzchu układamy borówki amerykańskie i przysypujemy startą czekoladą. Deser malinowy podajemy schłodzony. Działanie przeciwgorączkowe, ścigające, przeciwzapalne, rozkurczowe - to potrafią tylko maliny. Owoce te są także bogate

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania