muffiny - 9033 przepisów (strona:388/603)

DROŻDŻOWE MUFFINY Z ŻURAWINĄ 202

Puszyste, delikatne, odpowiednio słodkie :)  Z dodatkiem pysznej żurawiny i aromatem domowej skórki pomarańczowej. Drożdżowe muffiny.  Słodkie szaleństwo ... uczta dla podniebienia ...  Składniki: 250 g mąki pszennej 125 ml mleka 50 g roztopionego masła 2 żółtka 1/4 szklanki cukru  12 g świeżych drożdży szczypta soli  100g suszonej żurawiny 50 g skórki pomarańczowej Wykonanie:  Mleko lekko podgrzewamy

Walijskie Pichcenie
Babeczki z Kremem z Białej Czekolady (z Kwiatuszkami) 216

miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, a n astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Krem: Śmietankę

Słodka Strona
BABECZKI KARPATKOWE 2288

garnku zacznie wrzeć, dodaję masę mączno-mleczną  i wszystko trzymam na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej, jednolitej masy, przypominającej budyń. Odstawiam do przestudzenia. Foremki na muffinki pokrywam cienką warstwą oleju roślinnego. 1/4 ciasta zostawiam na kruszonkę. Z ciasta odrywam kulki wielkości pomiędzy piłeczką pingpongową a orzechem włoskim w skorupce. Rozwałkowuję i następnie wylepiam zagłębienia. Przykrywam każdy

W kuchni Karmel-itki
Dwa herbaciane desery tropikalne 236

naparu. Odcedz fusy, herbatę podziel na 2 równe części po 350 ml każda i do każdej wsyp po jednej galaretce. Rozpuść i wystudz. Kolor czerwony wlej do formy na muffiny. Dodaj mrożone truskawki. Kolor zielony wlej do pucharków, dodaj mrożone truskawki i cytrynki z rumem Eterno. Obydwie galaretki włóż do lodówki. Desery te są u mnie dość często, gdyż

Z Kuchni Do Kuchni
Paprykowe muffinki 171

proszek do pieczenia oraz przyprawy. Mokre składniki łączę z suchymi. Do masy dodaję pokrojoną paprykę (kilka kawałków zostawiam do dekoracji) i dokładnie mieszam. Masę przekładam łyżką do foremek ma muffiny. Na wierzchu układam pozostawiane kawałki papryki. Piekę około 30 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mini tarty z owocami leśnymi 259

jedną godzinę. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180'C.  3/4  ciasta wałkujemy i wycinamy kółka przy pomocy np. miseczki większej niż otwory w naszej foremce do muffin. Smarujemy je masłem i  posypujemy bułką tartą, wykładamy w otworach nasze krążki  z ciasta. Owoce mieszamy z 1 łyżką mąki i cukrem, następnie wysypujemy je do naszych

cookpl
Zupa krem z dyni z grzankami 211

tamtym sezonie, co prawda nie było na nią zbyt wiele przepisów, ale blog dopiero raczkował. W tym mam ambitne plany na przynajmiej kilka kolejnych. Napewno się pojawią frytki i mufiny. A dzisiaj zupa krem. Od nie zaczynam, bo jest tego warta... Składniki; 700 g dyni  hokkaido 1.5 litra wywaru drobiowego 250 ml śmietanki do zup 18 % 2 ząbki czosnku

Gosia gotuje
Frytki z dyni 166

nią zbyt wiele przepisów, ale blog dopiero raczkował. W tym mam ambitne plany na przynajmiej kilka kolejnych. Następny przepis z tym pysznym warzywem będzie na zapiekanki i  mufiny. A dzisiaj fryty, takie grube, jak je jedzą z ziemniaków Belgowie czy Anglicy...Zapraszam. Składniki: 500 g obranej dyni hokaido 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki curry w proszku

Gosia gotuje
Puszyste mufiny z borówką 148

przesiać  z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać cukier i sol.  Do miski z suchymi składnikami, dodać składniki mokre i połączyć za pomoca łyżki.  Formę do muffin wyłożyć papilotkami i za pomoca łyżki napełnić je do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć borówki. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionym na 180 C  i piec przez około

Gosia gotuje
Kasza gryczana zapiekana z brokułem i dynią 173

pokrojoną  papryczkę. -Przykryć pozostałą kaszą. Wierzch posypać migdałami , skropić oliwą  i wstawić do piekarnika   nagrzanego  do 170 st.C. Piec ok. 25-30minut. Gryczane muffiny z  brokułem,  dynią, zółtym serem  i  orzeszkami piniowymi

Zakamarki mojej kuchni
Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą 282

Kruche ciasto (na ok. 6 foremek na muffinki) : 4 żółtka 40 g cukru 200 g mąki 130 g masła Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Następnie wykładamy ciastem foremki. Nadzienie: ok. 0,5 kg jabłek 3 łyżki miodu 1 – 2 łyżeczki cynamonu łyżka masła Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W garnku z grubym dnem

kuchcikownia
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 217

miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, a n astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Na środek każdej babeczki wykładamy niewielką ilość konfitury wiśniowej delikatnie "wbijając" ją do środka. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez

Słodka Strona
MUFFINY CYTRYNOWO-DYNIOWE 148

jednej wymieszać wszystkie suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre składniki przelewamy do suchych i bardzo dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta, można dolać więcej mleka. Formę do muffin, wyłożyć papilotkami, które zapełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu muffinki udekorować ubitą śmietaną, połączoną z mascarpone. Dzieła dopełni koktajlowa czereśnia

Kuchnia w opałach
O bakteriach, kichaniu i naprawdę pysznym cieście 208

tudzież bogatej wyobraźni, radzę od razu przejść do przepisu. Mowa bowiem dzisiaj będzie o bakteriach. Tak, tak - szkoła cukiernicza to nie tylko obkładanie ciast kremami i pieczenie hurtowych ilości muffin i ciasteczek. To długie godziny teorii na temat składników, wartości odżywczych, kalorii, a także higieny i mikroorganizmów. Z biologii zapewne pamiętacie (a jak nie, to zaraz Wam przypomnę), czym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki Malinowe 216

miksując stopniowo dodajemy po jednym jajku. Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, dodajemy sok z cytryny. Następnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Krem: Kremówkę

Słodka Strona