muffiny - 9033 przepisów (strona:393/603)

MUFFINKI Z MARCHEWKĄ, JABŁKIEM I KRUSZONKĄ 118

Przygotowując muffinki nigdy nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Dlaczego ?  A to dlatego, ze zawsze na początku bazuję na przepisie podstawowym, a później dorzucam co mi się nawinie. I tak było tym razem. Najpierw wpadło mi w ręce jabłko, a potem szybko przypomniałam sobie jak mama zawsze ścierała mi jabłko z marchewką i posypywała cukrem. No i nie mogło

Kuchnia w opałach
CZEKOLADOWE MUFFINY Z BANANEM I WIŚNIAMI Z NALEWKI 141

długie, zimowe wieczory. Nie za bardzo wiedziałam co z tymi wiśniami zrobić, z czym je połączyć, aby się n ie zmarnowały. I tak oto powstały pyszne i aromatyczne muffinki, na lekkim rauszu. Mam ochotę zabrać je ze sobą do pracy, hmm to będzie wesoły dzień :) SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 2/3 szkl cukru 1 łyżeczka sody szczypta soli

Kuchnia w opałach
Tartaletki ze szpinakiem 182

gdyż feta jest słona). Farsz ściągamy z gazu i dorzucamy jajko. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto francuskie tniemy na 8 kawałków. Każdym z nich wykładamy, wcześniej wysmarowaną tłuszczem foremkę na muffiny tworząc „kwiatki”. Wstawiamy do piekarnika na około 15 - 20 minut na 200 stopni Celsjusza (chyba, że instrukcja na gotowym cieście francuskim mówi inaczej). Obserwujemy wierzch ciasta, kiedy się zarumieni wyjmujemy

Kolizje Smaków
Kakaowe muffiny z czekoladą i borówkami. 203

Dodajemy czekoladę - mieszamy; czynność powtarzamy po dodaniu borówek. Ciasto wykładamy do kokilek nasmarowanych tłuszczem lub wyłożonych papilotkami do 2/3 wysokości. Pieczemy 18-20 minut w 190 stopniach. Możemy ozdobić muffinki. Ja użyłem roztopionej w kąpieli wodnej czekolady, migdałów i borówek, a dla bąbla kolorowej posypki. Szybko, pysznie i tematycznie

BaRepas
Muffiny z bananami i płatkami owsianymi 254

Bananowe muffinki z dodatkiem płatków owsianych. Wilgotne i bardzo aromatyczne. Szybkie do wykonania. Porcja na około 12 sztuk. 280 g mąki pszennej 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 duże dojrzałe banany 100 g cukru trzcinowego 1 jajko 70 ml mleka 70 g masła Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać dokładnie z jajkiem, mlekiem

Bullio
Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream 190

łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Około 5 minut posypujemy muffinki skórką z cytryny i dalej pieczemy. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder) and mix wet together

Projekty ze smakiem
Mini serniczki Oreo 358

zwykłym i mąką ziemniaczaną. Ser miksujemy z jajkami (można też wymieszać ręcznie) i aromatem pomarańczowym. Do masy serowej dodajemy suche składniki i mieszamy. Ciasteczka Oreo przepoławiamy. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami i wkładamy ciasteczka suchą stroną do spodu. Masę serową przekładamy do papilotek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 150 stopni. Pieczemy pół godziny, wyłączamy piekarnik i zostawiamy serniczki

Ciastkozercy
Szybki i prosty przepis z kaszą gryczaną 341

jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Kiełbaski zapiekane w chlebie tostowym 236

małe kiełbaski z szynki Degustino (1 opakowanie-120g) 2 jajka 3-4 łyżki jogurtu lub śmietany 18% sól,pieprz 1 garść startego żółtego sera Do foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc koszyczek. Przygotować masę jajeczną. Jajka roztrzepać widelcem a następnie dodać jogurt. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Dodać starty ser żółty i wymieszać. Kiełbaski pokroić w grubsze

Monia miesza i gotuje
Muffinki z czekoladą i szkolne początki 214

jestem w siódmym niebie. I tylko profilaktycznie w lustro nie zerkam, jak mam na głowie czepeczek ... Dzisiaj mam dla Was coś szybkiego, prostego, a jednocześnie pysznego i niezawodnego. Muffinki, oczywiście. U mnie w stylizacji świątecznej, ale ich neutralny, czekoladowy smak sprawdzi się przez całą zimę. C. zapragnął muffinek z kawałkami czekolady, ja chciałam, żeby ładniej wyglądały, więc dorobiłam im kremu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
RÓŻE KARNAWAŁOWE 182

przepis właśnie na róże. Delikatnie, niezwykle kruche … no i wyglądają przepięknie! Idealne do popołudniowej kawki! Uwaga: uzależniają! Spróbujcie! A potem śmiało możecie dorobić jeszcze faworki ( TE! ) , oponki , pączkowe muffiny no i pączki wiedeńskie ! Jak szaleć to szaleć! SKŁADNIKI: ( ok. 30-35 szt ) * mąka pszenna – 300 g * jajko – 2 szt * żółtko – 2 szt * masło

Ostra na Słodko
Muffiny Monini, kozi ser i maliny 241

Muffinki przyśpieszające metabolizm, bardzo przydatne nie tylko po świątecznym kulinarnym rozpasaniu ;) Wilgotne babeczki z oliwą, wędzonym łososiem, oliwkami i chili znakomicie uzupełnia słodko-kwaśny sos z malin i koziego sera. Najlepiej smakują małe kęsy  rwane  i  maczane w ciepłym sosie. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 12     Składniki: 200 g mąki orkiszowej razowej

SzczyptaSmaQ
Muffinki pina colada z ziarnami i współpraca z Ziarenkowo 219

Pina colada to nazwa popularnego drinka ze śmietanką kokosową i napojem ananasowym. Dzisiejsze muffinki, choć bez grama alkoholu w składzie, idealnie do tej nazwy pasują. :-) Dodatek mąki pszennej i mieszanki ziaren nadał im zdrowego charakteru. Przepis wyłącznie dla fanów ananasa. Przepis, który zmodyfikowałam pochodzi stąd: KLIK . Wyszło mi z niego 18 muffinek. 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej

Szefowa kuchni
Galareta 168

wystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 minut, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Wylać do salaterki lub foremek na mufinki i odstawić do lodówki aby stężała

Moje domowe kucharzenie
Domowy ekstrakt waniliowy 243

swój własny, przepyszny, naturalny ekstrakt waniliowy? I to nawet trzy buteleczki w cenie jednej! Ja oszalałam na punkcie tego pomysłu.  Bo przecież nie ma nic lepszego niż ciasteczka, muffinki czy puszysty topping z dodatkiem tego ekskluzywnego ekstraktu. Tym bardziej przygotowanego i doglądanego przez nas... Każdego dnia obserwujesz, jak płyn w buteleczce magicznie się zmienia, nabiera pięknej, bursztynowej barwy

Gotowanie to kochanie