muffiny - 9030 przepisów (strona:396/602)

Moje propozycje na świąteczny stół 159

Ciasta: szwedzkie ciasto z jabłkami szybki biszkopt z jabłkami muffiny super czekoladowe błyskawiczne ciasto pomarańczowe ciasto kawowe z czekoladą,orzechami i gruszkami puchaty sernik Helenki ciasto czekoladowe na białkach Mięsa: karkówka Adama kurczak na butelce roladki drobiowe boczek pieczony w folii wieprzowina w carry karczek pieczony w rękawie pieczeń z selera  - dla tych co nie jadają mięsa klops

Proste Potrawy
babeczki piaskowe 157

Dodawać do masy ciągle ucierając. Białka ubić w osobnej misce na sztywną pianę. Pianę dodawać do masy mieszając mikserem na najniższych obrotach. Piekarnik rozgrzać do 180º. 12 foremek do muffin wyłożyć papilotkami i nałożyć otrzymaną masę. Piec 25 minut. PORCJE

zabawa smakiem
Brioszki pomarańczowe z dżemem 181

pozostawić do wyrastania na 1- 1,5 h.  Można też schować misę do lodówki i pozostawić tam na około 12 godzin (ja tak zrobiłam).  Przygotować formę na muffinki (o poj. 185 ml, czyli większa niż standardowa).  Wyłożyć papierem lub papilotkami. Ciasto odgazować i podzielić na 8 równych części.  Z każdej uformować kulę. W każdej kuli zrobić

Sto kolorów kuchni
Mini serczniczki 168

/mrożonych malin 3 łyżki cukru 2 łyżki wody Sposób przygotowania Masło rozpuścić w garnuszku, odstawić by lekko przestygło. Ciasteczka drobno pokruszyć, wlać rozpuszczone masło i wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, na dno każdej wsypać masę ciasteczkową i palcami mocno docisnąć. Jajka i cukier ubić mikserem na puszystą masę. Porcjami dodawać zielony twaróg i miksować. Pod sam koniec dodać

pink envelope
Muffinki marchewkowe 205

Muffinki marchewkowe polecam każdemu. Wiem, że wydawać by się mogło, że to banał jakich wiele .... Ale prostota jak zwykle - NAJLEPSZA ! Ja zwykle muffiny marchewkowe robię wtedy, kiedy wyciskam sok z marchwi. Nigdy nie wyrzucam tych suchych marchewkowych wiórek. Jeżeli jednak nie macie sokowirówki, zetrzyjcie marchew na tarce o drobnych oczkach i odciśnijcie sok. Przepis podstawowy na muffinki wzięłam

kolorowotorcikowo
Muffinki bananowe 131

Banalnie proste muffinki bananowe to deser do który chętnie kiedyś powtórzę ,  zasmakują miłośnikom bananów i nie tylko ponieważ są smaczne i szybko rozpływają się w ustach. składniki na 4 porcje 1,5 szklanki mąki 1 jajko 3 banany 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2  szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka przepis Banany

Smakowite Dania
Muffinki Jogurtowe z płynną czekoladą 656

Składniki: na 12 sztuk 1 duży jogurt naturalny 2 jajka 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Luźna Kuchnia
Waniliowe babeczki z owocami | bezglutenowe | dietetyczne 208

zauważymy, a będą już wakacje. Uwielbiam wszelkiego rodzaju babki, babeczki, ciasteczka i inne drobne wypieki. Wyglądają bardzo uroczo. Niżej przedstawiam Wam przepis na bardzo, bardzo, baaardzo dobre, wiosenne muffinki.  Ktoś chętny do spróbowania? :) :) Przepis na 12 muffinek: 3 białka 80 g mąki ryżowej 180 g owoców (truskawki, jeżyny, maliny - mogą być mrożone) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta

Czarnawisienka
Bananowe placuszki 282

się w wolne weekendowe poranki. Po doprowadzeniu się do przytomności mogę spokojnie zabrać się za jakieś duże śniadanie. Najczęściej jest to coś słodkiego, co można przegryźć do porannej kawy: muffinki, ciasteczka, naleśniki, chlebki lub bułeczki.  Te placuszki są wyjątkowo dobre i łudząco podobne do amerykańskich pancakes. Może zabrzmi to nieskromnie, ale jestem pewna, że Ci posmakują, a to dzięki

Roślinna - blog wegański
piekarnik Bosch z Doradcy Smaku jest u mnie w domu i upiekł pierwsze ciasto... 180

prodiżu Prunel z dwoma grzałkami, wszystkie ciasta i inne pieczone potrawy właśnie są z prodiża, prodiż spisywał się dobrze ale ograniczał mnie wielkością i kształtem form czy foremek - np. muffinki, babeczki itp. czy pizze piekłam na 2-3 razy....trzeba było sobie jakoś radzić ale od dzisiaj to mam już tylko komfortowe i przyjemne warunki pieczenia, właśnie piekarnik przeszedł bojowy

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocne Babeczki - Gniazdka z Jajeczkami 244

każdym wbiciu miksujemy minimum minutę - w przeciwnym razie ciasto może się ściąć). N astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Wierzch każdej

Słodka Strona
Mini Panettone 174

roztrzepane jajko i żółtka, masło w małych kawałeczkach. Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.  w trakcie wyrabiania rodzynki i kandyzowane skórki również wmieszać w ciasto.  Formę na muffiny wyłożyć papilotkami lub wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą.  Ciasto rozłożyć w papilotkach i pozostawić na godzinę, aby podrosło. Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Wstawić do niego podrośnięte

wyzwania kuchenne
Serniczki bananowo-kokosowe 112

problemu można będzie wyjąć wypiek na talerzyk. Jeśli jednak nie macie takich, użyjcie jakichkolwiek, byle były to małe osobne foremki, a nie jedna łączona (jak na przykład ta do muffinów). Od biedy można będzie z nich wyjadać łyżką… Serniki wkładacie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczecie około 35-40 minut. Początkowo mocno wyrosną, potem opadną i się zarumienią

GRUBY WAŁEK
Wiosenne Babeczki - Kwiatuszki z Marshmallows 173

jajku (po każdym wbiciu miksujemy minimum minutę - w przeciwnym razie ciasto może się ściąć). N astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności od wielkości babeczek) - do zrumienienia. Studzimy. Wierzch każdej

Słodka Strona
Owsiano-kukurydziane mufinki z borówkami 195

Muffinki piekę nader często, to dla mnie bardzo wygodna forma słodkości. Zrobienie ich to betka, przeważnie wystarczy suche składniki połączyć z mokrymi - i już. To, że siłą rzeczy są wysztukowane, sprawia, że  jestem w stanie zachować umiar, co absolutnie nie ma miejsca w przypadku ciast. I jeszcze jedno… najlepsze są tuż po upieczeniu, lekko przestudzone, ale jeszcze ciepłe. Szczególną

Roślinna - blog wegański