muffiny - 9033 przepisów (strona:390/603)

21 pomysłów na kasze! 482

rukolą i włoskimi orzechami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem

Moja smaczna kuchnia
Biało czarne serniczki z dżemem porzeczkowym 126

mleko skondensowane, oraz proszek do pieczenia oraz mąkę pszenna i mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch każdego serniczka nakładamy po pół łyżeczki porzeczkowego dżemu. Pieczemy około 35 minut w temperaturze

Krakowskie smaki Ani
Muffiny truskawkowe 261

suchych składników, składniki mokre: olej, mleko i jaka. Mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy na muffiny i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 190 stopni

Krakowskie smaki Ani
Ryżowe muffiny ze szpinakiem 349

jedną część pokroić w drobną kostkę a drugą zetrzeć na tarce. Ugotowane jajka obrać i również pokroić w kostkę. Pokrojony ser dodać do masy szpinakowo- ryżowej, wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Masę szpinakowo- ryżową podzielić na pół. Pierwszą połowę masy rozdzielić między papilotki, na to rozłożyć warstwę jajek a na nie po łyżeczce masy szpiankowej (z drugiej części podziału

Krakowskie smaki Ani
Babeczki Leśny mech 388

cukrem, następnie stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Na sam koniec dodać odmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. U mnie wyszło 15 babeczek - napełniłam je 2 czubatymi łyżeczkami masy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  Krem

Krakowskie smaki Ani
Muffiny z bananami, orzechami i białą czekoladą 137

Składniki ( 12 muffin ): 3 banany 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 tabliczki białej czekolady garść orzechów włoskich cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby nie ściemniały). 2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać. 3. Mokre

A Ty Smakuj Mnie
Omlet białkowy z mąką gryczaną 236

ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej dodatkiem można wyczarować proteinowe ciasta, ciasteczka, muffiny, tosty i wiele innych smakołyków. Bez wątpienia to świetny sposób na wzbogacenie potraw w białko, co jest szczególnie ważne, gdy treningi to nasz "chleb powszedni". Po krótkiej, ale iście owocnej

peanutbuttermonster
CZTERY PRZYJEMNOŚCI W JEDNYM PAPILOCIE:) 303

łyżki likieru kawowego lub whisky 6 łyżek masła 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Ciastka wymieszać z roztopionym masłem. Twarożek, wanilię, jajka, cukier zmiksować na gładką masę. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać ciasteczka, na to nałożyć masę serową. Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC. Aby uzyskać dołeczki konieczne do nałożenia nadzienia, serniczki wyciągnąć z piekarnika zaraz

KUCHARNIA
Pani pozna pana. Jesienne smaków otulenie. 195

arkusz. Dalej postępować tak samo aż do ułożenia warstwy składającej się z 4 arkuszy ciasta.  Pokroić na kwadraty o wymiarach ok. 19-20 cm. Wyłożyć nimi formę na mufinki. Brzegi będą odstawać, ale to konieczne, by później je zwinąć po nadzianiu wgłębień.  Gruszki obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Należy użyć dojrzałych i soczystych odmian gruszki

KUCHARNIA
W pogoni za czasem. Spóźniona marmolada, bułeczki i śniadanie w słońcu. WP#95. 171

przykryć i zostawić do fermentacji na 1 godzinę. Podzielić ciasto na kawałki o wadze 40g, a następnie każdy kawałek na trzy części.Z każdego kawałka uformować kulkę. Formę do muffinów na 12 sztuk lekko posmarować masłem.W każdy otwór włożyć po trzy kulki.  Odstawić przykryte na ok. 1 i 1/2 godziny do podrośnięcia. Wyrośnięte kulki ciasta posmarować roztopionym masłem

KUCHARNIA
Blog Forum Gdańsk 2011, czyli przepis na wyjątkowy weekend 173

się dzielić - niezliczone gesty, których serdeczność na zawsze pozostawia najlepsze wspomnienia A kulinarnie?  - pyszna foccaccia – koniecznie z sypaną z rozmachem solą i oliwą w sprayu;) - lekkie i puszyste muffiny szpinakowe - czekoladowe babeczki z malinami - konfitura z cebuli i pomarańczy - ser Manchego - domowa malinówka - wielka tabliczka kultowej czekolady Studenskiej – niestety, odnaleziona w zakamarkach walizki dopiero po powrocie - francuska uczta

KUCHARNIA
My sweet little clementine. Do góry nogami. I moja cisza. 175

dokładnie połączą się z resztą. Dodać skórkę otartą z klementynek i wymieszać. Przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i wmieszać dokładnie do masy.   Foremkę na mufinki natłuścić. Na dno każdego wgłębienia wsypać brązowy cukier i nałożyć plastry klementynek. Łyżką nakładać ciasto, tak by sięgało do 3/4 wysokości foremek.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez

KUCHARNIA
Muffiny marchewkowo-pomarańczowe z naturalnie kolorowym lukrem 217

marchwiowy. Wszystkie te składniki łączą się w bardzo interesującą smakowo całość. Babeczki rozeszły się w jeden dzień, co nie zdarza się u nas często... ;-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK . Muffiny: 3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 1 szklanka marchewki startej na grubych oczkach tarki, u mnie Marwitki 2 jajka 125g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku

Szefowa kuchni
Frittata z pieczarkami i szpinakiem 174

stopni - rozgrzewamy patelnie i podsmażamy pieczarki pokrojone w cienkie plastry doprawiamy do smaku - rozmącamy jajko z mlekiem doprawiamy solą - do foremek silikonowych (można do tego celu użyć blaszki na muffiny wcześniej smarując je masłem) wkładamy pieczarki oraz liście szpinaku (bez łodygi) - zalewamy masą jajeczną do 2/3 objętości - pieczemy w piekarniku ok 10-12 minut do ścięcia jajek (pilnujemy wedle naszego

Basia w kuchni
Babeczki tiramisu 161

Dodac kawe i utrzec. Do masy maslanej dodac suche skladniki, likier i wymieszac szpatulka.                         Forme na muffinki wylozyc papilotkami. Ciasto rozdzielic pomiedzy papilotki, wyrównac.                                            Piec

w mojej kuchni