Pyszne muffiny bez glutenu, z dodatkiem owoców jagodowych. Szybkie i proste w przygotowaniu, moi fani, którzy nie mogą jeść mąki pszennej, powinni być zadowoleni. Babeczki ładnie rosną, pięknie pachną, są soczyste i nie przyklejają się do papierowych papilotek. Zamiast mąki owsianej możemy dodać mąkę kukurydzianą, ale z owsianą bardziej mi smakowały. Bardzo polecam i zapraszam na FILM ! Składniki
Mała Cukierenkagodziny, zanim zaczniemy robić lody. 150 g borówek miksujemy dokładnie i wkładamy po 2 łyżeczki zmiksowanych owoców na dno foremek na lody (wykorzystałam papierowe foremki na muffiny), foremki wkładamy do zamrażarki. Drugą porcję borówek miksujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowywania masy lodowej. Zimne mascarpone i jogurt ubijamy wraz z cukrem przez 3-4 minuty
Kulinarne przygody Gatitywiadro wiśni - chyba ponad 5kg...przez 2,5h je drylowałam...Z kuchni wyszły dwa rodzaje dżemów - czekowiśnia (polecam, musicie zrobić!), ten na który przepis podaję dziś oraz nalewka i muffiny. Dodanie kardamonu do tego dżemu to był świetny pomysł! Ta przyprawa świetnie pasuje do wiśni. Spróbujcie :) DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM przepis autorski // 5 słoików ~1,5kg wiśni (waga bez pestek
chili & sugarUpiekłam niedawno muffinki najeżone jeżynami , dziś kolejny przepis z udziałem tych owoców. W tym roku dojrzały znacznie wcześniej niż zazwyczaj i jest ich sporo, choć są dużo mniejsze. Susza w mojej okolicy trwa :( Dziś wyczytałam, że jeżyny mają dobry wpływ na przemianę materii, regulują poziom cukru w organizmie, a dzięki sporej zawartości błonnika wpływają pozytywnie na mniejszy poziom cholesterolu. Mają
Weekendy w domu i ogrodziedomu, bo było za gorąco... ;) Wieki nie jadłam crumbli i cudownie było sobie dzisiaj przypomnieć ten smak i pochrupać ♥♥♥ ~~~~ Zaktualizowałam wczorajszy wpis o przepis o który prosiliście :) Więc pieczcie muffiny i dajcie znać jak wyszły :) KLIK PRZEPIS /1 porcja/ ~50g mąki gryczanej ~30g miękkiego (nie z lodówki i nie rozpuszczonego) oleju kokosowego biolada.pl ~opcjonalnie cukier/stevia ~250g dowolnych owoców - u mnie
breakfast of dreamsCzekoladowe muffiny z bananami! ;-))) Przypominam przepis, który bił rekordy popularności na blogu. Cały czas aktualny! PRZEPIS TUTAJ
SMYKWKUCHNIsól. Miksujemy przez kilka minut. Przelewamy do dzbanka i wkładamy do lodówki na 30 minut, żeby masa "odpoczęła". 2. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Do foremki na muffinki wlewamy olej - po 1 łyżeczce na każdą przegródkę. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na najwyższą półkę i podgrzewamy przez 10 minut. 3.Foremkę ostrożnie wyciągamy, napełniamy ciastem do 3/4 wysokości (ciasto zacznie
My Culinary ArtWytrawne muffiny, które można zabrać na wycieczkę, piknik i inne okazje "pod chmurką". Składniki na 12 muffinek: 2 jajka 100 ml oleju 100 ml mleka 220 g sera Capri (serek typu włoskiego, sprzedawany w okrągłych opakowaniach, mało kwaśny) lub 200 g sera ricotta 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki
Czerwień i błękitwierzch. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wystudzić dokładnie. Kremówkę ubić na sztywno, dodać po łyżeczce kajmak cały czas miksując. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować dowolnie gotowe muffiny
Cakes By KejtDzisiaj sięgnełam po przepis, któłry jest na blogu już 2 lata. Maliny jeszcze do kupienia na ryneczku, więc może tak muffiny z malinami? Ktoś chętny? ;-))) ZAPRASZAM! PRZEPIS KLIK Smacznego!!!! Buziaki
SMYKWKUCHNIMuffiny z płatkami róży w cukrze i czekoladą Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 1 szklanka mleka - 2 jajka - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie: - płatki róży w cukrze (u mnie Polska Róża)- gorzka czekolada Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: W jednej misce mieszam ze sobą suche składniki
Kuchnia co dniaMuffinki kefirowe ze śliwkami i czekoladą Składniki: ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 cukier waniliowy - 3 jajka - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 1 duży kefir naturalny dodatki: - posypka - Maczek niebieski - posypka - Perełki ecru - śliwki - gorzka czekolada - ubita śmietanka 30% z cukrem pudrem - kruszonka (margaryna+cukier puder+mąka) Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie
Kuchnia co dniacebula ząbek czosnku natka pietruszki łyżka oleju gałka muszkatołowa, sól i pieprz barszczyk czerwony Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie kroimy na 12 jednakowych kwadracików, umieszczamy w formie na muffiny. 2. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w krążki i dusimy w rondlu, dodając ząbek czosnku, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku
AZgotuj!znajdą. Jeśli nie, ja miałam dziś pomysł włożyć do środka morele. Bo akurat jeszcze sezon. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 jabłka przyprawy do szarlotki forma do muffin cukier trzcinowy Przygotowanie: 1. Wykrój z ciasta francuskiego kwadraty. Włóż do muffinowej formy, dodaj jabłka doprawione przyprawami. 2 Piecz w temperaturze 200 20 minut. Urocze:) Do tego lody
AZgotuj!dodaj syrop lub miód. Kiedy się zagotuje dodaj 2 łyżki żelatyny i mieszaj trzepaczką. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, dodaj serek President 0% i zmieszaj. Nalewaj do silikonowej formy na muffiny (wychodzą z niej z wielką łatwością). Wstaw do lodówki aż stężeją. Są słodkie , ale jeśli wolisz jeszcze słodsze polej syropem klonowym. Wyśmienicie smakują z miętą
AZgotuj!