muffiny - 9030 przepisów (strona:376/602)

Bułeczki drożdżowe faszerowane 349

pracy, czy na piknik. Na alkoholowej imprezie również sprawdzą się jako zagryzka. Bułeczki te smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. Polecam też przepisy na wytrawne drożdżowe muffiny faszerowane i roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Wytrawne Bułeczki drożdżowe faszerowane mieszanką meksykańską, to takie mini pizzerinki, które są smaczne i sycące, doskonale zastąpią kanapki. Składniki: 2,5 szkl

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mus dyniowy - podstawa dyniowych wypieków 123

Prosty przepis na zwyczajny dyniowy mus ale jakże potrzebny. Mus bez przypraw i dodatków może być podstawą dyniowych wypieków i deserów. Mi zamarzyły się dyniowe muffinki (które pojawią się wkrótce na blogu) więc bez musu z dyni ani rusz. Można przygotować go jesienią i zamrozić żeby również zimą móc cieszyć się dyniowymi deserami. Mus dyniowy - podstawa dyniowych wypieków Składniki dynia

Pyza i Surówka
Drożdżowe różyczki z jabłkami 111

bardzo cienko. Wyciąć prostokąt, w zależności od wielkości jabłek u mnie był szerokości około 5 cm. Ułożyć jabłka Złożyć na pół i zawinąć Uformować różyczkę Przełożyć do formy na muffinki (delikatnie posmarowanej olejem) lub w papilotki, zostawić około 15 minut do ponownego wyrośnięcia po czym upiec w temp. 190C około 25-30 minut. Smacznego

greenscarf
Łosoś pod szpinakiem z ryżowymi babeczkami 190

pozostawić na całą noc. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Nie musi być na sypko. Do przestudzonego dodać jajko, ser i przyprawy. Wymieszać i nałożyć ryż do silikonowych foremek na muffinki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić rozgnieciony czosnek. Kiedy uwolni swój aromat dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Dołożyć ser i dokładnie połączyć. Zdjąć z ognia i przestudzić. Formę

https:KKuchniaMniam
KNEDLE Z KASZY JAGLANEJ I TWAROGU ZE ŚLIWKAMI – dietetyczne – BE FIT! 275

straganach ciągle możemy spotkać soczyste śliwki , które kuszą nas swoim wyglądem i smakiem. Robiłam już oczywiście ciasta z ich dodatkiem – ucierane i drożdżowe , robiłam krem zwany czekośliwką , muffinki i różne inne przetwory. Dziś zapraszam Was na pyszne knedle ze śliwkami. Ale nie takie zwykłe knedle, bo będą one dietetyczne oraz zdrowe i wskakują do działu BE FIT. Przygotowane

Ostra na Słodko
Róże z jabłka w cieście francuskim 1026

dołu tam gdzie jest posmarowane ciasto zwinąć na pół a następnie zwijać rulon. Nie dociskać zbyt mocno, żeby jabłka się nie wysunęły z ciasta. Zwinięte wkładać do formy na muffinki. Przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika nagrzanego góra-dół na 200 stopni i piec 25-30 minut. Zdjąć folię i piec jeszcze około 8-10 minut żeby się zrumieniły

Ala piecze i gotuje
Wyniki Konkursu z Folwark 132

łyżki sosu czosnkowego FOLWARK http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ 2 łyżki siekanego koperku Potrzebne: maszynka do minipączków (ps. równie dobrze można wedle tego przepisu zrobić gofry jak i tradycyjnie upiec muffiny 1. Składniki suche łaczymy, mieszamy. Składniki mokre miksujemy na gładką masę. Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju

Z Kuchni Do Kuchni
Serniczki last minute z kawałkami jabłek i dżemem - proste i szybkie 144

serniczki przestygną wykładamy je na talerzyki (poprzez obrócenie każdej foremki). Posypujemy cukrem pudrem. Podajemy. * serniczki można również jeść bezpośrednio z foremek lub przygotować je np. w formie na muffinki (mniejsze serniczki) Smacznego * przepis i pomysł własny

Słodkie okruszki
Drożdżowe muffinki z cynamonem i jabłkami 190

zimnego piekarnika. Piekarnik nastawić na 180 stopni i od momentu nagrzania piec 20-25 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Ps. Mimo zastosowanych zmian muffinki są mięciutkie, puszyste i pyszne. Razem ze mną piekły: Bożena - Moje domowe kucharzenie Wiosenka - Eksplozja smaku Patrycja - Patison w kuchni Jola - Smak mojego domu Justyna - Gotowanie i pieczenie  Dorota

Ala piecze i gotuje
Drożdżowe, zawijane muffiny z jabłkami i cynamonem 239

wilgotności, a mieszanka brązowego cukru i cynamonu jesienny posmak.  Przepis ze strony Smakołyki Bereniki(c click lick), nieznacznie zmodyfikowany( zwiekszyłam ilość składników, aby otrzymać 12 sztuk) Drożdżowe, zawijane muffiny z jabłkami i cynamonem Składniki na 12 bułeczek: ciasto 330g mąki pszennej 15g drożdży świeżych lub 4 g suchych 150 ml mleka 1 jajko 4 łyżki cukru 35g masła szczypta

Mia Cucina Sofieta
JESIEŃ W MEDIOLANIE – czyli jak Nestlé spełniło moje marzenia / day 2 125

się działo 2 dnia … a działo się dużo ojj działo! :D Odespałyśmy poniedziałkowe wojaże i zaraz po pysznym, włoskim śniadaniu w hotelu ( kurde, jakie były pyszne muffinki z borówkami, to łooo :D ) wyruszyłyśmy z stronę metra, by stamtąd odjechać w kierunku EXPO . Tak, tak to EXPO 2015 było celem drugiego dnia naszej wycieczki. Po kilkunastu minutach zajechałyśmy na miejsce

Ostra na Słodko
Drożdżowe muffiny zawijane z cynamonem i jabłkami 164

posypać cukrem.W stawić do piekarnika i piec przez około 18-22 minut do zrumienienia się babeczek (można delikatnie sprawdzić patyczkiem na środku, czy ciasto jest suche i upieczone). Upieczone muffiny wyjąć z formy, pozostawić do ostygnięcia.P rzechowywać pod przykryciem

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowa Pychotka 114

dką masę. Łączymy z czekola dą i dokła dnie mieszamy drewnianą łyżką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy łyżką. masę wykła damy do silikonowej formy na muffinki (po 1 pełnej łyżce), na to wykła d amy po 1/2 łyżeczki nutelli  i przykrywamy pozostałą czekola dową masą. wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut

ChilliJemy