muffiny - 9030 przepisów (strona:382/602)

Bezglutenowe biszkoptowe gryczane babeczki z figą bez tłuszczu 147

mąki gryczanej 2 łyżki cukru pudru pół łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia. figi masło do wysmarowania foremek  ja piekłam w aluminiowych brytyjskich foremkach ale spokojnie na muffiny też będą odpowiednie  Oddzieliłam żółtka od białek. Ubiłam pianę z białek na sztywno. W drugiej misie zrobiłam jasny kogel mogel z żółtek i cukru pudru. Dodałam

AZgotuj!
Pierwsze cupcakes 162

jednym jajku i ciągle mieszając. Do masła dodaj 1/3 ilość mąki z proszkiem i tyle samo mleka. Postępuj przemienne przez kolejne dwa razy. Ciasto przełóż do formy na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Nakładaj łyżka do lodów, wtedy babeczki będą równe. Wstawić do nagrzanego piekarnika  180 stopni C i  piecz przez około 30- minut. Kiedy babeczki się upieką, wystudź

AZgotuj!
Babeczki z owocami z kompotu 124

cukru pudru jajo słoik konfitury morelowej słoik moreli w kompocie  Ciasto kruche wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. Wycinamy odpowiedni kawałeczek ciasta i układamy w formie na muffiny. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Studzimy. Po wystygnięciu napełniamy do połowy konfiturą a na wierzch układamy połówkę moreli z kompotu

AZgotuj!
Białe Brownie z malinami 152

proszek do pieczenia. Wsypać garść suszonych porzeczek (opcjonalnie lub można dodać kilka pokrojonych drobno żurawin, to sprawi, ze ciasteczka mają fajny kwaskowaty smak). Ciasto nakładać do silikonowej formy na muffiny do połowy wysokości. Piec w 170 stopniach ok 15 minut. Jeśli pieczenie będzie w metalowe należy wysmarować formę i oprószyć kaszą manną. Z podanej ilości wyjdzie ok 8 ciasteczek

AZgotuj!
czekoladowe babeczki z jagodowym kremem 120

wanilii. Dodawaj do masy jajecznej powoli przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, stopniowo dodając pianę z białek gdyż ciasto jest dość gęste.  Przelej równo do formy na muffiny wysmarowane wcześniej masłem. Piecz 190 stopniach 20-25 minut. Wystudź babeczki, w środku zrób dziurkę ( pisałam  kiedyś, że dziurkę zrobiłam drylownicą do wycinania gniazd z jabłek). opakowanie serka mascarpone

AZgotuj!
Beza jagodowa z pudrem malinowym - ciasto bezglutenowe 171

malinowy:  Suszone maliny ( ok pół opakowania zmieliłam w malakserze i mam cały słoik) . Oprószyłam bezę nim przez sitko ( są małe drobne pestki -dlatego zdobiłam odsiew). Puder wykorzystuje do muffin, naleśników, musli, serników na zimno

AZgotuj!
Pianka z malinami i jagodami 222

czekolada gorzka Galaretkę rozpuścić w wodzie. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Ubijając wlać cienkim strumykiem wystudzoną galaretkę. Masę porozlewać do silikonowych foremek na muffinki, tartaletki lub innych. Można też wylać do tradycyjnej formy. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do rożka papierowego lub foliowego woreczka odcinając koniec. Wyciskać na papier do pieczenia stróżkę

https:KKuchniaMniam
Makaronowe koszyczki z warzywnym sosem 152

szczypta cukru - suszona bazylia, papryka słodka, po łyżce, chili cayenne - kilka szczypt, szczypta oregano Makaron ugotuj al dente. Ostudź i wymieszaj go z pozostałymi składnikami na koszyczki. Foremki na muffiny lekko natłuść i ułóż w nich porcje makaronu, formując z nich rękoma koszyczki. Piecz ok. 10-15 minut w 180 stopniach. W tym czasie pokrój w drobną kostkę cebulę, cukinię

Corner With Recipes
Koszyczki z ciasta filo z jabłkiem i malinami 146

cynamonem i malinami. Podgotuj przez ok. 15 minut, co trochę mieszając. Płaty ciasta pokrój na 16 kwadratów (na 4 i każdy z nich znowu na 4). Foremkę na muffiny natłuść. Wybierz 4 kawałki ciasta ułóż na sobie, co drugi obrócony. Ułóż je w foremce, wypełnij 2,3 łyżkami owoców. Piecz w 180 stopniach, ok 20-25 minut, aż ciasto się

Corner With Recipes
Kawowa tarta z truskawkami i mascarpone 149

mąki/200 g masła/ 100 g cukru pudru, następnym razem będę kombinować nad zmniejszeniem masła i cukru.   Inne pomysły na wykorzystanie truskawek: Chlebek z truskawkami   Owsiane muffiny truskawkowe   Asymetryczne galaretko-pianki   Koktajl truskawka-kiwi-banan   Tort z truskawkami, brzoskwiniami i kremem galaretkowym   Spód tarty: - 300 g mąki ( u mnie 200 g białej pszennej

Corner With Recipes
MUFFINKI Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 128

składniki przelewamy do suchych i bardzo dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta, można dolać więcej mleka. Na koniec wrzucić garść owoców porzeczki, obranych z szypułek, wymieszać. Formę do muffin, wyłożyć papilotkami, które zapełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu muffinki udekorować odrobiną białej czekolady i gronkami porzeczki

Kuchnia w opałach
Budyniowe babeczki z jabłkami 94

mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo 1 jabłko Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie na to budyń i resztę ciasta na górę. Jabłka pokroić na kawałki i wcisnąć w ciasto. Piec 30 min w 180 stopniach.  Oryginalny

Moja Galeria Smaku
Babeczki kokosowe 148

zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do papilotek na muffinki. Piec 25 min w 200 stopniach. Przepis pochodzi z Kwestii Smaku

Moja Galeria Smaku
Babeczki z Nutellą 130

suche składniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wanilie. W drugiej mokre składniki tj. masło, mleko, jajko.  Zawartość obu misek wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami i włożyć ciasto do około 3/4 wysokości papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec

Moja Galeria Smaku