czasu oraz leżący obok szpinak. Tak właśnie powstał dzisiejszy, zielony słoiczek ^^ ~ Owsianka szpinakowa z jogurtem naturalnym, otrębami i żurawiną ~ Składniki: 100g szpinaku (u mnie mrożony) banan 150g jogurtu naturalnego miód/cukier/stewia łyżeczka otrębów owsianych żurawina Płatki wsypujemy do garnuszka, zalewamy wrzątkiem, miksujemy i gotujemy aż do zgęstnienia. Następnie dodajemy szpinak, banana oraz słodzidło. Całość miksujemy i przelewamy do słoiczka/miseczki
Kuchenny Skrawek NiebaDżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie
Aga w kuchnikukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki
Aga w kuchniPierogi Pierogi z makiem Pierogi z kapustą i grzybami Kluchy Knedle ze śliwkami i miodem Kopytka z sosem Krokiety Krokiety w waflach Krokiety Pizza Pizza z oliwkami, pomidorem i groszkiem Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizzerinki Pizzerinki 2 Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym
Aga w kuchniczarnej porzeczki! Serwuje z prawdziwym kakao! Pięknego dnia! SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni Hokkaido - 2 jaja ekologiczne - 6 czubatych łyżek mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - miód lub słodzik - cynamon, kardamon - olej rzepakowy do smażenia - dżem Łowicz czarna porzeczka Dynię upiecz w piekarniku (czas pieczenia 35 minut), miąższ oddziel od skórki i zmiksuj blenderem. W misce
SMYKWKUCHNIskórką, a więc bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Kurczak o wadze 1 kg-2 kg 1 łyżka soli 100 g masła (dodatkowo) Marynata: 2 łyżki miodu 10 łyżek oliwy 2 łyżki chrzanu 2 łyżki domowej przyprawy do grilla 2 łyżki soku z limonki Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i nacieramy solą
Kuchnia Łukaszapomysł na lekką, letnią, z sezonowych produktów sałatkę jest przed wami. Zapraszam! Składniki: 10 liści sałaty 2 spłaszczone brzoskwinie 15 truskawek Duży pomidor Dressing: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu 1/3 łyżeczki sproszkowanych ziaren kolendry sól, pieprz Przygotowanie: Liście sałaty myjemy w zimnej wodzie i osuszamy na papierowym ręczniczku. Truskawki kroimy na połowę ( ja nie usuwałem szypułek
Kuchnia Łukaszajest na prawdę warto, uwierzcie mi. Składniki: 1,5 kg boczku wieprzowego Marynata: 3 łyżki domowej przyprawy do grilla łyżka soli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki oliwy łyżeczka miodu Przygotowanie: Łączymy wszystkie składniki marynaty i nacieramy ją boczek. Owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 24-48 godzin. Boczek zawijamy w 8 warstw folii aluminiowej
Kuchnia Łukaszazamrożonych jagód, jogurtu i soku pomarańczowego, a samo przygotowanie idzie raz, dwa. Składniki: 100 g zamrożonych jagód 0,5 szklanki soku pomarańczowego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Miksujemy wszystkie składniki za pomocą blendera. Serwujemy z jagodami i jogurtem. Smacznego
Kuchnia Łukaszanajlepiej wiejskie Przygotowanie : Wszystkie składniki połączyć i wsypać do szklanki gorącego mleka, kto go nie toleruje może zrobić to z wodą, zamieszać i odstawić na chwilę Dodać ewentualnie łyżkę miodu. Najlepiej przygotować sobie wcześniej wszystkie zmielone składniki w większej ilości i mieć je zawsze pod ręką. S. Korżawska pisze, że " napój ten posiada wszystko co potrzeba człowiekowi do życia
Proste Potrawypieczenia * na krem: puszka ciecierzycy odsączonej z zalewy i przepłukanej 5 łyżek mleka 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki startych na pył orzechów laskowych 4 łyżki cukru brązowego lub miodu Przygotowanie: * ciastka: Wszystkie składniki wrzuciłam do misy robota i dokładnie wyrobiłam. Ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 0,5 cm i wycięłam ciasteczka. Piekłam ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym
Kulinarny Pamiętnikpyszna aromatyczna, polecam. SKŁADNIKI Pierś z kaczki i dwa udka (można więcej) 2 jabłka morele suszone Na marynatę 2 łyżki sosu sojowego pół soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku pieprz WYKONANIE Przyrządzamy marynatę, w której trzymamy kaczę w lodówce- dobę. Na drugi dzień obsmażmy pierś i udka na gorącym tłuszczu, wkładamy do naczynia
W kuchennym oknie Ewytych dobrych jak złych Gdy chcę się schować na strych- Obecna w chwilach radości Obiekt mej szczerej miłości... KAWA..czarna jak smoła Gęsta jak ropa naftowa i zgoła Pełna miodu słodkiego gdześ z gór... W niej moja siła. I zetrę na wiór!!!! - -k ażdego kto mi zakłóci m oje pięć minut!... I niech się nie smuci Twarz moja i usta
Z Kuchni Do Kuchniklientów. Tym, co od wielu lat wyróżnia ich na rynku jest doskonały smak cukierków. Uzyskują go dzięki stosowaniu wyłącznie najlepszych składników takich jak naturalne soki, doskonała czekolada i prawdziwy miód. Logo „Pszczółki” jest symbolem najwyższej jakości produktów. Poza zapleczem technologicznym, firma przywiązuje ogromną wagę do kwestii zasobów ludzkich, zatrudnijąc specjalistów, których wysoki poziom kwalifikacji gwarantuje najlepszą jakość produktów. Dzięki
Z Kuchni Do Kuchniklientów. Tym, co od wielu lat wyróżnia ich na rynku jest doskonały smak cukierków. Uzyskują go dzięki stosowaniu wyłącznie najlepszych składników takich jak naturalne soki, doskonała czekolada i prawdziwy miód. Logo „Pszczółki” jest symbolem najwyższej jakości produktów. Poza zapleczem technologicznym, firma przywiązuje ogromną wagę do kwestii zasobów ludzkich, zatrudnijąc specjalistów, których wysoki poziom kwalifikacji gwarantuje najlepszą jakość produktów. Dzięki
Z Kuchni Do Kuchni