gładką masę. Na patelni roztapiamy odrobinę masła, na którym smażymy ciasto na wolnym ogniu na złoty kolor. Placek przekładamy na talerz i jemy z ulubionym dodatkiem - ja proponuję dżem, miód, duszone jabłka, ale wspaniale smakuje również posypane cukrem :), zaś w sezonie, jako dodatek polecam świeże owoce
Taste Of My Dayszklanki mąki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka sproszkowanego imbiru 0,5 szklanki cukru 100 g masła jajko 2 łyżki miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do miski i przy pomocy łyżki mieszamy w jednolitą masę. Tak powstałe ciasto, łyżką, w dużych odstępach nakładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w temperaturze
Taste Of My Daypolewa owocowa, herbatniki Przygotowanie: Do przygotowania podstawowej wersji smoothie o tej porze roku potrzebujemy opakowanie mrożonych truskawek, które wsypujemy do blendera, dodajemy jogurt naturalny i kilka łyżek cukru (lub miodu). Możecie urozmaicić swoje smoothie innymi owocami, np. bananem, zaś w sezonie malinami, jagodami, jeżynami, brzoskwiniami, ... lub kilkoma łyżeczkami dżemu, ale należy uważać, by nie stanowił bazy deseru i ostrożniej wówczas
Taste Of My Daymorska - 2 litry wody - 4 łyżki oliwy z oliwek na wierzch: - garść suszonych śliwek - bagietka pełnoziarnista prowansalska - świeża natka pietruszki - pestki z dyni A oto jak to zrobić: - polaną miodem dynię pieczemy w piekarniku przez 40 minut, miąższ oddzielamy i miksujemy na gładką masę - w garnku na oliwie, zeszklij czosnek i imbir, dodaj przyprawy i puree z dynii - podsmażaj masę
SMYKWKUCHNItłuszczem utwardzonym, sklepowych granoli typu crunchy. Skłądniki: 500g płatków owsianych górskich 200g płatków żytnich 100g siemienia lnianego 100g sezamu 100g pestek dyni 100g pestek słonecznika ~6 łyżek płynnego miodu (można dodać jakieś przyprawy np. cynamon) Wszystkie składniki mieszamy i wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Mieszankę wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180*, na około 30 minut, często mieszając
Kuchenny Skrawek Niebadwóch turach, pierwsze lekkie (okruszkowy jogurt z pomidorkami i rzodkiewką) o 6.00, raczej z przymusu niż z głodu, a drugie (owsianka jabłkowo-dyniowa z dodatkiem jabłka, cynamonu i miodu) dopiero o 12.00. A to ze względu na to, że poszłam do kościoła na 7.00 i potem, aż do 11.00 zbierałam pieniądze na hospicjum przy cmentarzu . I po prostu nie miałam
Kuchenny Skrawek Niebasałatek typu bałkański ( można kupić w Lidlu) kilka winogron ( białe lub czerwone) Na sos 4-5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżki miodu zioła oregano, bazylia dwa ząbki czosnku WYKONANIE Sałatę płuczemy, dodajemy pomidorki przekrojone na pół, oliwki, suszone pomidory pokrojone w paski, winogron przekrojony na pół, pokruszony ser. Z podanych
W kuchennym oknie Ewykażdej strony. W kielichu blendera umieszczamy banana, daktyle i kakao. Całość dokładnie blenderujemy na gładki mus. Naleśniki smarujemy kremem czekoladowym. Przed podaniem możemy polać naleśniki syropem klonowym bądź miodem, ale myślę, że krem czekoladowy jest wystarczająco słodki
Mango Papajaserwisie i znalazłam to - polecam użytkownika, żeby nie było, że kradnę ;) A dla tych, którym szkoda 4 minut na obejrzenie filmiku, zrobiłam notatkę: Składniki: - 150 g ketchupu - 2 łyżki miodu - 1,5 łyżeczki musztardy - 2 łyżki sosu sojowego - 1 ostra papryczka (ja użyłam pasty) - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 50 ml wody - łyżka czosnku granulowanego Przygotowanie tego cudeńka jest nad wyraz
Kulinarne zapędy Kokosasztuki jajka, 1/2 szklanki mleko, 3/4 szklanki olej, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda, 1 opakowanie przyprawa do piernika, 4 łyżki miód wielokwiatowy, - w opisie krem budyniowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - ile potrzeba posypka kolorowa wszystkie składniki mikserem dobrze wymieszać z do powstania pęcherzyków powietrza keksówka 24x15 wysmarowana olejem i tartą bułką przełożyć
W Mojej Kuchni Lubięwierzch wcisnąć kostkę sera żółtego /użyłam królewski/ piec w 200C około 30-35 minut do złotego ciasta SOS: przecier pomidorowy 100 gram wymieszać z oregano, 1/2 łyżeczką miodu, 2 łyżkami wodą filtrowaną lub przegotowaną i jest sos do babeczek można je jeść ciepłe z sosem ale nam smakują też na zimno do gorącego barszczyku..............SMACZNEGO!!! javascript
W Mojej Kuchni Lubięposypać tartą bułką i piec około 50 minut w 200C ciasto wyjąć z blaszki wystudzone i przekroić długim nożem na dwa blaty, delikatnie skropiłam je herbatą z cytryną i miodem ŚMIETANA: zimna śmietana 30% 250 ml, 2 łyżki cukru pudru, śmietanfix, 2 łyżki soku z buraka z sokowirówki ubić na bitą śmietanę połowę śmietany nałożyć na blat i nakryć drugim
W Mojej Kuchni Lubięakurat maja swoją burzliwą historię, miały swoje ciekawe przeznaczenie...ale skończyły u mnie ... Dynie...przypominaja mi Piemont, gdzie urodziła się moja najstarsza córeczka Sara. Piemont to dobre wino, dynie, miody, kasztany,kapucha, bakłażany.. i inne rarytasy. Ciekawy region Włoch, gdzie jesień jest najpiękniejszą porą roku. Chciałabym tam jeszcze kiedyś wrócić, dokładnie w to miejsce, dokładnie do miejscowości Condove
Z Kuchni Do Kuchnisumienia, że przybędzie nam parę centymetrów tu i ówdzie... Składniki na około 34 ciasteczek: 200 g masła 3/4 szkl. brązowego cukru lub opcjonalnie 0,5 szkl cukru i łyżka miodu, najlepiej ciemnego 1 jajko cukier waniliowy 1szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody, ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 szkl. płatków owsianych górskich Masło utrzeć mikserem , stopniowo dodawać cukier, następnie
Anioły w kuchnimasła, 100 g cukru, 300 g mąki żytniej, 50 g sezamu białego, 10 g proszku do pieczenia, 1,5 kg gruszek, 50 g rodzynek, 1 g cynamonu, 10 g miodu, 1 jajko Wykonanie; Gruszki obrać, i pokroić w kostkę. Nastepnie wrzucić do garnka, dodać mód, rodzynki i cynamon.Dusić przez kilka minut. Do miski wsypać mąkę, masło, proszek do pieczenia
Anioły w kuchni