jest bardzo podobne do Beatki Siostry Anastazji, z tą różnicą, że zamiast ciemnego ciasta biszkoptowego piecze się ciasto piernikowe. Ciasto piernikowe: 5 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki płynnego miodu 1 i 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki sody 2 szklanki mąki 1 op. przyprawy do piernika Dr. Oetkera Żółtka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać pozostałe składniki. Na końcu pianę
Praktyczna plposiłkiem. Po południu nie zalecane jest spożywanie owoców. Owoce suszone. gdy je kupujemy upewnijmy się czy nie były konserwowane dwutlenkiem siarki. Odstawiamy cukier i zastępujemy go miodem lub nierafinowanym brązowym cukrem. Co do picia? Przede wszystkim woda niegazowana, dopuszczalna jest kawa zbożowa i ziołowe herbatki. Można pic soki owocowe i warzywne ale własnoręcznie robione
NaKońcuJęzykaniesłodzonych soków owocowo-warzywnych i herbatek ziołowych - rezygnacja z kawy, mocnej herbaty, alkoholu (wódka, piwo, wino), napojów energetyzujących, produktów z wysoką zawartością soli, drożdży, cukru w każdej postaci (słodycze, miód), serów pleśniowych, orzeszków, suszonych owoców (np.rodzynki), produktów przetworzonych i zawierających konserwanty oraz gluten - jedzenie zgodne z grupą krwi WSKAZANIA DO DETOKSYKACJI ORGANIZMU - zaparcia, zaburzenia trawienne - wzdęcia
NaKońcuJęzykafigi 100 g świeżej rukoli 150 g mini mozzarelli 100 g szynki szwarcwaldzkiej 10 pomidorków koktajlowych czerwonych, pomarańczowych sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Rukolę myjemy i układamy na półmisku, mozzarellę i pomidorki przecinamy na pół, szynkę rwiemy albo kroimy w paseczki, figi myjemy
Niezły MłynekSKŁADNIKI: - 2x 50 ml rumu kokosowego - 100 ml cydru (jabłko na miodzie) - plaster pomarańczy - plaster cytryny - mięta - melisa świeża - kilka kropel syropu klonowego Mega orzeźwienie! Buuuziaki
SMYKWKUCHNIniego częściej. Zapraszam zatem na mój pierwszy eksperyment w postaci pysznych ciasteczek. Ciasteczka owsiane z amarantusem Składniki: 2/3 szklanki amarantusa 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 1 jajko 4 łyżki miodu 1 łyżka cukru waniliowego ¼ szklanki suszonych wiśni , żurawiny lub rodzynek 3 łyżki pestek słonecznika ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 60 g czekolady gorzkiej 1 banan Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy
Mania Gotowaniagórskich 3 duże marchewki (350 g) (starte w paski na drobnych oczkach) 3 duże jajka 0,5 szklanki (100 g) cukru brązowego (lub według uznania, można dodatkowo dodać miód, słodzik) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 (10 g) łyżeczki masła 3 łyżki mleka 2% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka (20 g) gęstego
Malowane smakiemKROKUS 50 g kiełek rzodkiewki 1 jabłko 50 g orzechów włoskich łuskanych 10 pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki do sosu mieszamy w mikserze do sosów. Kiełki układamy na półmisku, układamy jabłka pokrojone
Niezły Młynekorzechów - dałam nerkowce, laskowe i włoskie * jajko duże * 100 g masła stopionego * 1/2 łyżeczki cynamonu * 1/3 łyżeczki imbiru * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej * 2 łyżki miodu Piekarnik nastawiłam na 180 0 C. Dynię ugotowałam do konsystencji przecieru. Masło stopiłam, orzechy posiekałam, a bakalie pokroiłam na małe kawałeczki. Wszystko dokładnie wymieszałam w misce. Nakładałam łyżeczką kupki masy
Zdrowa Kuchnia Sowyosobom. Jeśli tak jak ja jesteście upośledzeni emocjonalnie i nie potraficie wyartykułować swoich myśli, upieczcie chociaż coś słodkiego :) Pierniczki: kostka masła 3/4 kubka cukru 3 kubki mąki 1/2 kubka miodu 2 jajka opakowanie przyprawy korzennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 1 białko szklanka cukru pudru opcjonalnie: barwniki spożywcze/posypki/pokruszone orzeszki Masło ucieramy z cukrem
sama złodyczprzygotowaniu, zdrowej przekąski - dobrze trafiliście! Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki zarodków pszennych 3/4 szklanki pestek słonecznika 3 szklanki odżywki białkowej pół szklanki kakao szklanka mleka pół szklanki miodu Płatki owsiane, słonecznik oraz zarodki pszenne prażymy na patelni, zostawiamy do ostygnięcia. Mieszamy dokładnie z odżywką białkową i kakao, a następnie dodajemy mokre składniki. Dokładnie wyrabiamy
sama złodyczmieszać ani wyciskać). Gdy sok przestygnie należy odmierzy szklanką jego ilości, i dodać do niego tyle samo cukru. Sok z cukrem gotować około 2 godzin (sok uzyska konsystencje płynnego miodu, gdy ostygnie sok będzie gęsty jak galaretka) przelać do słoiczków i zakręcić. rrarossa@gmail.com
RAROSSAszklanki płatków owsianych górskich 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki mąki migdałowej 4 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki miodu 1 banan 1 łyżeczka sody 40 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Płatki owsiane błyskawiczne mielimy w blenderze na mączkę. Przekładamy do dużej miski. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę. Banana rozdrabniamy widelcem
Mania Gotowaniajaglanej Czego potrzebujemy Szklankę kaszy jaglanej dwie szklanki wody Mus Jabłkowo- owocowy ok 5-6 jabłek łyżka cynamonu suszone śliwki , rodzynki , daktyle (po kilka) miód lub cukier do posłodzenia Kaszę zalewamy wodą i pod przykryciem gotujemy, aż spęcznieje wchłonie wodę. Wyłączamy gotowanie i zostawiamy jeszcze na ok 20 min. Gotową przerzucamy do półmiska
W kuchennym oknie Ewyomlet na zimno z dzikimi szparagami i miętą) Basilicata (np. Cialledd'alla Contadina - zupa chlebowa gospodyni, Lepre al Miele con Costagne Speziate alla Nicola Taurino - dziki królik w miodzie z przyprawionymi kasztanami a la Nicola Taurino) Kalabria (np. Minestra di Cipolle di Fropea - zupa z cebulami z Tropei, Pasta Brasata con le Quaglie di San Giovanni da Fiore - makaron
Brzuszki Łakomczuszki