mięso - 63110 przepisów (strona:989/4208)

Piersi kurczaka z botwinką 147

pokrojone łodyżki z botwinki. Całość gotować kilka minut. W międzyczasie na drugiej patelni podgrzać niewielką ilość oleju i przesmażyć piersi z kurczaka (z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia; mięsa nie należy smażyć zbyt długo, ponieważ nie ma być suche! ). Podsmażone piersi przełożyć na talerz. Do gotujących się sosu dodać liście z botwinki i wlać śmietanę. Całość przyprawić solą(...)pieprzem. Wymieszać. Chwilę smażyć, aż do lekkiej redukcji sosu. Na sam koniec do przygotowanego sosu przełożyć podsmażone kawałki piersi z kurczaka. Na wierzchu mięsa ułożyć plasterki sera mozzarella. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić, aż do rozpuszczenia się sera. Gotowe danie posypać posiekanym koperkiem.  Podsmażanie startych buraków, wygląd sosu przed dodaniem mięsa i danie przygotowanie do duszenia Pomysł

Ugotować
Kotleciki mielone z orzechami i cynamonem 164

mojej ulubionej mieszanki. Żeby nie było tak och i ach, to powiem Wam, że Franek sałatki nie tknął. Kotlecika zjadł z grzanką i zielonym ogórkiem :) Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 3/4 szklanki posiekanych orzechów (najlepiej włoskich, ale mogą być również dowolne) pół łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)płaska łyżeczka mielonego cynamonu pieprz, sól ew mąka do obtoczenia tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno siekamy.  Mięso mieszamy dokładnie z przyprawami i jajkiem. Dodajemy posiekane orzechy, cebulę i czosnek.  Wyrabiamy na jednolitą masę, przekładamy do miski, szczelnie owijamy folią lub przykrywamy pokrywką i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Z masy formujemy podłużne kotleciki

bistro mama
Paszteciki porosołowe 156

Zapraszam na smaczne paszteciki upieczone z warzyw oraz mięsa z rosołu. W ten sposób nie marnujemy żywności i mamy świetne smarowidło do kanapek. Można również upiec je w jednej większej formie.  Polecam Składniki: kawałek selera z rosołu 1 średnia pietruszka z rosołu 3 średnie marchewki z rosołu mięso z ćwiatki i udka z rosołu 2-3 łyżki bułki tartej(...)łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 jajko Przygotowanie: Oddzielamy mięso od kości i przepuszczamy wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Następnie przekładamy masę na paszteciki do 4 foremek aluminiowych na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Makaron z żeberkami po tajsku 106

ugotowaniu wywaru, trzeba było zagospodarować i oto jest. Aromatyczne danie, które robi się w oka mgnieniu. Zachwyca smakiem i prostotą. Proporcje na dwie osoby. Składniki 400 g mięsa z ugotowanych żeberek 125 g makaronu chow mein 1 garść grzybów mun 1 ząbek czosnku 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 50 ml oleju z orzechów arachidowych 1/2 strąku zielonej(...)papryki 2 łyżki pędów bambusa 2 łyżki kiełków fasoli mung 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego Przygotowanie Mięso z ugotowanych żeberek oddzielamy od kości, kroimy w kostkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem, po 10 min odcedzamy i kroimy w paski. Czosnek oraz imbir siekamy. Paprykę kroimy w paski. Szalotki siekamy. Pędy bambusa

R'n'G Kitchen
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 155

mnie gouda pęczek natki pietruszki jajko i bułka tarta sól, pieprz do smaku opcja: wędzona papryka, niewiele, do smaku masło klarowane do smażenia potrzebne będą także: tłuczek do mięsa, folia spożywcza i folia aluminiowa Przygotowanie: Pierś z kurczaka dobrze myję w zimnej wodzie, lekko osuszam ręcznikiem papierowym, dzielę na kawałki. Mięso owijam folią i rozbijam tłuczkiem jak schabowe. Mięso delikatnie

Zasmakuj Kuchni
UDKA PIECZONE W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ 138

Składniki podstawowe: 4 udka z kurczaka. Składniki marynaty: 2 łyżki sosu słodko-pikantnego chili, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka bazylii, łyżeczka suszonej natki pietruszki. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę(...)stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
Kurczak pieczony na butelce podany z młodymi warzywami 831

obiad, który "sam się robi". Kurczak pieczony na butelce podany z młodymi warzywami (marchewką, ziemniakami i cukinią). Kurczak przygotowany w poniższy sposób będzie miał chrupiącą skórkę i soczyste mięso, ponieważ podczas pieczenia - jest polewany piwem. Zachęcam Was do przygotowania takiego kurczaka, ponieważ jest niesamowicie smaczny i ma nietuzinkową formę podania 😋 Składniki na porcję dla 4-5 osób: 1 duży kurczak(...)naczynia żaroodpornego wstawić butelkę i wbić na nią kurczaka (spójrz na zdjęcie powyżej) . Przygotowanego kurczaka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec 60 minut, co jakiś czas mięso podlewając odlanym piwem. W międzyczasie marchewki umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ćwiartki. Młodą cukinię umyć, odkroić z niej końcówki, przekroić ją na pół

Ugotować
Zapiekane kotleciki w cukinii i sosie pomidorowym 167

zaczęła się w moim ogrodzie na dobre to ciągle coś z niej gotuje-tym razem padło na kotleciki zawijane w cukinię w sosie pomidorowym-pychotka-polecam Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka jedna średnia cukinia jajko 100 g ugotowanej kaszy bulgur(może być również jęczmienna lub gryczana czy ryż,co lubicie i macie w domu) cebula  2 ząbki(...)czosnku sól,pieprz przecier pomidorowy 400ml oregano,papryka słodka w proszku 150 g sera żółtego Przygotowanie: Mięso doprawiamy do smaku,solą ,pieprzem,wyciśniętym czosnkiem i podsmażoną pokrojoną w kostkę cebulką,dodajemy ugotowaną kaszę,jajko i całość dokładnie mieszamy. cukinię kroimy za pomocą obieraczki w cienkie długie plastry,układamy jak gwiazdkę i na środek kładziemy kulkę z mięska, zawijamy mięso

Swojskie jedzonko
Placki ziemniaczane po bolońsku 155

jutrzejszy obiad polecam pyszne packi ziemniaczane z sosem a'la bolońskim. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Sos: 250g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego, 1 ząbek czosnku, 1 cebula, 2 duże pomidory, ½ łyżeczki bazylii, ½ łyżeczki oregano, sól, pieprz, oliwa. Placki: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Sos: Cebulę oraz(...)czosnek kroję w małą kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam mięso mielone oraz cebulę i czosnek. Wszystko razem smażę około 10 minut. Pomidory obieram ze skórki i kroję w kostkę. Pomidory dodaję do mięsa. Wszystko razem smażę na małym ogniu około 15 minut. Sos doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. 2. Placki: Obrane ziemniaki ścieram na tarce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki z makaronem 147

końcu jest lato, więc dużo warzyw na straganach! Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i mięsem mielonym bez mąki podane z makaronem. Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 1 cukinia 2 łyżki siemię lnianego mielonego przyprawy: czosnek granulowany, suszony koperek, kebab-gyros, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka 25g suchego makaronu  1 łyżka oleju lnianego  Sposób przygotowana(...)wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok 8-10 minut. Między czasie myjemy, osuszamy i ścieramy na tartce o grubych oczkach cukinię. Dodajemy mięso, siemię lniane i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z makaronem. Danie polewamy olejem lnianym. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI 158

podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: 2 łyżki sosu teriyaki, łyżka oleju, 1/3 łyżeczki cynamonu, łyżeczka ostrej papryki, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu). Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc). Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę(...)stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
Polędwiczka z sosem pieczarkowym 432

łyżeczkę przyprawy pomidorowo-bazyliowej, 1 łyżkę oleju, około 1/2 łyżeczki soli oraz większą szczyptę pieprzu. Przygotowaną mieszanką nacieramy polędwiczkę ze wszystkich stron. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do około 140-150 stopni i pieczemy jeszcze przez(...)około 10 minut. Następnie możemy naczynie odkryć i zapiekać jeszcze chwilę, aż wierzch lekko się przyrumieni. W czasie gdy mięso się piecze przygotowujemy sos. Cebule drobno siekamy. Szklimy na oleju. Następnie dodajemy pokrojone na półplasterki pieczarki i smażymy do odparowania wody. Wlewamy śmietankę, gotujemy do zredukowania sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. W razie

Smaki Na Talerzu
Środa: Polędwiczki z ryżem a la pilaf 152

tymianku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki (lub zwykłej sproszkowanej papryki) Liść laurowy Sól Pieprz 2 1/2 łyżki oleju 1 łyżka masła Przygotowanie: Krok 1 Zamarynuj mięso. Posyp łyżeczką czosnku, papryki wędzonej i soli. Popieprz, polej łyżeczką oleju. Wymieszaj i odstaw. Mięso możesz zamarynować w pojemniku, jeśli kupiłeś pakowane polędwiczki. Jeśli na wagę, przełóż do naczynia(...)albo do czasu aż groszek zmięknie i będzie al dente. Krok 4 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy. Na mocno rozgrzany tłuszcz wyłóż polędwiczki. Smaż 2 minuty, pilnuj żeby mięso się nie spaliło. Przywróć na drugą stronę i smaż jeszcze minutę. Krok 5 Przemieszaj widelcem ugotowany ryż, posól. Podawaj z polędwiczkami, brokułem, groszkiem cukrowym i pokrojoną w cienkie paski albo

Niedzielny kucharz
Bakłażan na ostro, faszerowany wieprzowiną 152

sałaty lodowej z czosnkowym sosem, bardzo by do tak upieczonych bakłażanów pasował.  Polecam! składniki (2 porcje) 1 duży bakłażan 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę ok 250 g mięsa wieprzowego, zmielonego (szynka, schab) 200 g pomidorów ok 60 ml białego wina 1 łyżeczka harissy 125 g mozzarelli sól i świeżo zmielony czarny pieprz ostra papryka w płatkach duży pęczek(...)jakiś czas mieszając. Kiedy bakłażan lekko zmięknie, dodać wino, pokrojone w kostkę pomidory i smażyć dalej.  W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy i wrzucić mielone mięso, dokładnie porozdzielać je na drobne kawałki przy pomocy drewnianej lub plastikowej łopatki. Smażyć  ok 5 minut, aż mięso lekko się zrumieni i nie będzie już surowe. Tak obsmażone Przełożyć

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania