Sekret azjatyckiej kuchni – karmel wietnamski – choć może kojarzyć się z deserami, w rzeczywistości wykorzystywany jest do przyprawiania dań wytrawnych. A robi to genialnie, nadając im lekko dymny posmak. Składniki na karmel wietnamski: 200 ml drobnego cukru 150 ml wody Zimna woda w osobnym naczyniu, w którym ostudzimy rondel z karmelem Karmel wietnamski stanowi fundament wietnamskiej kuchni, gdzie w przeciwieństwie do zachodniej gastronomii nie wchodzi w skład deserów, ale jest jedną z najważniej... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.