mięso - 63110 przepisów (strona:892/4208)

Wątróbka drobiowa z pieczarkami. 138

albo ziemniakami . Wątróbka jest bogata w składniki odżywcze i warto ją wprowadzić do diety. To danie jest absolutnie pyszne! Wątróbka drobiowa jest jednym z najzdrowszych pokarmów na świecie. Chociaż mięso narządów nie jest popularne jak kiedyś, wątróbka drobiowa jest pełna niezbędnych składników odżywczych. Mięso narządów jest niezwykle pożywne i oferuje znacznie więcej wartości odżywczych niż zwykłe mięso. Witaminy z grupy

Zdrowy Styl Joanny
Zapiekane roladki 163

pomidory ·        Sól ·        Pieprz ·        Przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w bardzo cienkie plastry, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.    Na każdy kawałku mięsa układamy po plastrze sera i szynki. 3.    Zwijamy w roladki i kroimy(...)miski wbijamy jajka, roztrzepujemy. 6.    Do jajek dodajemy drobno pokrojone papryki, ogórki, pomidory, posiekany drobno szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.    Masę jajeczną wylewamy na mięso i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 8.    Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 9.    Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Makaron z ragù z kaczki po wenecku. 123

wino, bulion, passatę (o ile używamy). Dodać wszystkie zioła i przyprawy;  włożyć z powrotem kaczkę, zmniejszyć ogień do minimum i dusić pod przykryciem 1,5 - 2 godziny aż mięso stanie się miękkie. W trakcie duszenia, w razie potrzeby podlewać winem lub bulionem; po uduszeniu, wyjąć ponownie części kaczki z patelni, wystudzić, usunąć skórę. Mięso drobno pokroić i dodać(...)sosu (opcjonalnie: można od razu użyć mięsa zmielonego) usunąć liście laurowe i cynamonowiec (oraz ew. inne użyte przyprawy) i całość ponownie podgrzać przez ok. 10 minut; serwować z makaronem, posypane startym serem. Smacznego

Pasta Po Polsku
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 226

carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej.  Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie  z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili.  Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki i będzie pyszne danie dla męża(...)czasie przerwy w pracy :)                      LECZO Z MIĘSEM MIELONYM- przepis tutaj Leczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory.  Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję

Zrób to smacznie
Pieczeń zrobiona z fileta z kurczaka 237

położyć pierwszego fileta podwójnego potem ponizej drugiego żeby zrobić takii pas .podłużny .na środek dajemy nadzienie i zwijamy za pomocą foli aluminiowej i wiążemy nitką .Kładziemy do pojemnika żaroodpornego mięso zakrywamy folią i pieczemy w piekarniku ok 70 min. Ja na nadzienie zużyłam farsz jaki mi został z pierogów świątecznych .Dodałam szpinak i jeszcze pieczarki oraz mięso mielone ok pól(...)indyka .wszystko doprawić i wbić 2 jajka .Mięso będzie się trochę zle zwijać dla tego zawsze przyda się druga para rąk

Moje Wyroby
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 112

Chili con carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej. Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili. Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki i będzie pyszne danie dla męża(...)czasie przerwy w pracy :) LECZO Z MIĘSEM MIELONYM-  przepis tutaj Leczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory. Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki.  LECZO

Zrób to smacznie
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 141

miłośników tradycyjnych steków prawdziwą gratką jest ruszt Sear Grate. Wykonany jest z odlewu żeliwa i pokryty emalią porcelanową, dzięki czemu równomiernie rozprowadza ciepło i tworzy charakterystyczny wzorek na mięsie. Pozwala to również na zapieczętowanie mięsa, żeby steki pozostały soczyste i aromatyczne, jednym słowem - perfekcyjne.  Pizza jak we Włoszech? Tak, i to w dodatku z grilla! Na kamieniu możemy upiec(...)typu pilaw.  Wielbiciele grillowanego kurczaka docenią stojak do opiekania drobiu. Środkową szyjkę stojaka warto napełnić piwem lub cydrem, by uzyskać efekt kurczaka pieczonego na butelce piwa, dzięki czemu mięso w środku pozostanie niezwykle soczyste i delikatne, a skórka będzie smakowicie przyrumieniona i chrupiąca. Specjalna konstrukcja 2 w 1 pozwala na upieczenie kurczaka w całości od razu z dodatkami, które

Obiad gotowy
Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce 158

zrobić pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce? Przygotowanie: W garnku zagotowujemy 2 litry wody z ulubionymi przyprawami i solą. Skrzydełka dzielimy na trzy części, końcówki odkładamy na bok. Wrzucamy mięso na wrzątek i gotujemy około 10 minut. Jeśli mamy duże skrzydełka, należy dołożyć 2 – 3 minuty gotowania. Skrzydełka wyjmujemy i po lekkim odsączeniu przekładamy do maślanki. Przyprawy oraz płatki kukurydziane(...)pszenną oraz mleko w proszku. Skrzydełka lekko otrząsamy z nadmiaru maślanki, wkładamy po kilka sztuk do pudełka, zamykamy i energicznie potrząsamy. Nigdy tak nie rozprowadzimy tak dokładnie panierki po mięsie, jak przy pomocy potrząsania. Dociera ona wszędzie, w każdy zakamarek, a my przy tym nie brudzimy sobie rąk. Z każdego skrzydełka strząsamy trząsamy nadmiar i smażymy na patelni w rozgrzanym

Kuchnia Na Wypasie
Kotlety rybne w chrupiącej panierce 145

mała cebula 2 – 3 łyżki musztardy miodowej 1 łyżka otartej skórki z cytryny płatki kukurydziane sól i pieprz do smaku olej do smażenia Kotlety rybne w chrupiącej panierce Przygotowanie: Mięso z ryby zmiel w maszynce lub zmiksuj. Jeżeli używasz mięsa mrożonego, dobrze odsącz je z wody w dłoniach, a następnie osusz, używając do tego ręczników papierowych. Czerstwą kajzerkę namocz(...)wodzie. Do większej miski przełóż zmielone mięso, 2 – 3 łyżki bułki tartej, odciśniętą kajzerkę, jajko, posiekane w bardzo drobną kostkę cebulę i koperek, a także przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 łyżki musztardy miodowej oraz skórkę z cytryny. Wyrób dobrze masę i dopraw solą i pieprzem. Jeśli uznasz, że musztardy może być więcej, dodaj jeszcze jedną łyżkę. Odstaw masę

Kuchnia Na Wypasie
Pasztet z cukinii z kaparami 128

dawałam mało wypełniaczy), to przecież przy okazji pasztetu nie mogło być inaczej. Nie wiem co miałam w głowie, serio. Wracając do tytułowego pasztetu – wyszedł super. Bo bez mięsa, bo smaczny, bo zdrowy. Jadł go z chęcią ten od mięsa (mimo, że tego mięsa je zdecydowanie mniej i rzadziej się o nie domaga) i jego córka, która tak jak tata

Kardamonovy
Pieczeń z mielonej szynki wieprzowej z warzywami (na Święta lub na kanapki) 140

dziś jemy? Pyszna i zdrowa pieczeń z chudej, mielonej szynki, z dodatkiem warzyw. Pyszna jako mięso do obiadu - na świeżo, ale także na zimno jako zamiennik wędliny.  1kg mięsa mielonego 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 dużego selera 1 pęczek zielonej pietruszki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę przyprawy: sól, pieprz, gyros, czosnek granulowany(...)papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Zieloną pietruszkę siekamy. 2. Starte warzywa łączymy z mięsem mielonym, czosnkiem i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem). 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut

Szefowa kuchni
Udka kurczaka pieczone na kapuście z grzybami 134

Sprawdzony przepis na pyszne udka z kurczaka pieczone na aromatycznej kapuście kiszonej z grzybami. Soczyste mięso oraz pachnąca grzybami kapusta uwiedzie każdego. Jak zrobić kurczaka w kapuście kiszonej? Nasz przepis jest bardzo prosty, a składniki dostępne praktycznie od ręki. Udka z kapustą kiszoną to wyjątkowo wdzięczne w przygotowaniu danie. Poza tym jest to świetny pomysł na niedrogi i syty rodzinny(...)pieczone na kapuście z grzybami Składniki Kapusta z grzybami: kapusta kiszona z marchewką: 1 kg grzyby suszone: 5 – 6 g masło: 2 łyżki przyprawy sól i pieprz do smaku Mięso: udka z kurczaka: 4 – 5 szt. papryka słodka: 1 łyżka czosnek suszony: 1 łyżeczka imbir: 1/3 łyżeczki majeranek: 1 łyżeczka pieprz ziołowy: 1 łyżeczka sól: 1 płaska łyżeczka ostra

Kuchnia Na Wypasie
Pierś z kaczki z konfiturą żurawinowo – porzeczkową 158

Soczysta pierś z kaczki z chrupiącą, skarmelizowaną skórką. Pierś z kaczki wytopiona na patelni tytanowej, następnie zapieczona w piekarniku. Wyborny gatunek mięsa mimo prostoty tak rzadko przyrządzany w naszych domach. Kaczka tak pysznie prezentuje się ze słodkawo – kwaśną konfiturą domową z czerwonej porzeczki i świeżych owoców żurawiny! Danie które zagości na stałe w naszym menu, gdyż zachwyciło nas połączeniem(...)przygotowania: PIECZONA PIERŚ Z KACZKI Umytą pierś kaczki wyjmij z lodówki. Pozostaw na 1 godzinę na blacie kuchennym dla nabrania temperatury pokojowej. Ponacinaj w kratkę skórkę, nie naruszając części mięsa pod nią. Natrzyj majerankiem, solą morską i mielonym pieprzem. Na chłodnej patelni z nieprzywierającą powłoką tytanową, ułóż piersi kaczki skórką w dół. Podgrzewaj na średniej mocy palnika i wytapiaj kaczą

ProstePesto.pl
Najlepsze żeberka w kiszonej kapuście 160

właśnie na grudniowy obiad – nawet ten świąteczny. Najlepsze żeberka w kiszonej kapuście wcale nie wymagają dużo zachodu. Danie przygotowuje się podobnie jak bigos – wystarczy tylko dodatkowo obsmażyć mięso. Ja najbardziej lubię je z piekarnika, ale można je także dusić. Słodko-kwaśna kapusta doprawiona dużą ilością majeranku, grzybami i żurawiną, świetnie łączy się z kruchym mięsem żeberek – oprócz(...)pojemnika lub miski wsypujemy pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek i pokrojone grzyby. Dodajemy żurawinę, liście laurowe, ziele, jałowiec, majeranek, wędzoną paprykę i świeżo mielony pieprz – dokładnie mieszamy i odstawiamy. Mięso płuczemy, wycieramy. Żeberka dzielimy na mniejsze części (po 1-2 żeberka). Posypujemy je solą i czosnkiem niedźwiedzim (jeśli używamy) i mieszamy. Na bardzo dużej patelni silnie rozgrzewamy warstwę oleju

Poezja smaku
Gulasz Wołowy z Francji czyli Pot au Feu Faceta w Kuchni 126

godzin gotował się Gulasz Wołowy. Epidemie i nieurodzaj w XVI wiecznej Francji sprawił, że Gulasz Wołowy zaczął pojawiać się na dworach i wśród zamożnych ludzi, których było stać na mięso i choć uważali, że Gulasz Wołowy jest prostackim posiłkiem, uważali jego prostotę za atrakcję. Od XVII wieku Gulasz Wołowy zaczął się zmieniać, choć warzywa korzenne pozostały te same, to dobór(...)mięsa miał odzwierciedlać bardziej szlachetne i królewskie podniebienia. Zaczęto używać lepszych kawałków wołowiny, kurczaka i cielęciny, ale dalej Gulasz Wołowy był uznawany za chłopskie jadło. W XVIII wieku, kiedy we Francji powstała nowa klasa średnia, którą mogła sobie pozwolić na mięso, i Gulasz Wołowy wrócił do niższym klas społecznych. Dopiero w XX wieku po drugiej wojnie światowej, kiedy poziom życia

RafalCook