mięso - 63110 przepisów (strona:780/4208)

Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami 144

wołowe. Obiad w 15 minut. Polecam Wam  Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami / 1 porcja Składniki: 200 g mielonego mięsa wołowego 2 garście jarmużu 1 garść czarnych, wydrylowanych oliwek sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Mięso przekładamy do miski. Doprawiamy do smaku, wyrabiamy. Z mięsa formujemy

Moja smaczna kuchnia
Frytki z kurczaka w prażonej cebulce 179

słodkiego sou chilli 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól i chilli do smaku Filety pokrój w kształt, który najbardziej przypomina frytki. Nie jest to trudne, ale i niezbyt łatwe, wiadomo mięso to nie sztywny ziemniak, mi wyszło średnio Przełóż do miski, dodaj sos chilli, granulowany czosnek sól do smaku i tyle mielonego chilli ile lubisz. Jajko roztrzep widelcem, żeby białko połączyło(...)się z żółtkiem. Wlej do miski mięsem i dokładnie wszystko wymieszaj, tak żeby każdy kawałek był pokryty. W drugiej misce połącz ze sobą cebulkę i panierkę, wymieszaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W międzyczasie rozgrzej olej na patelni, musi go być dość dużo, żeby frytki tonęły do połowy. Mięso przełóż do panierki, wymieszaj żeby każdy kawałek pokrył się nią. Ostrożnie układaj

Ogrodnik w podróży
Polędwiczki wieprzowe w boczku 144

Polędwiczki wieprzowe w boczku, glazurowane chutney’em figowym i musztardą francuską to moja propozycja na niedzielny obiad. Uwielbiam mięso na słodko, to już chyba wiecie. Delikatna polędwiczka, dzięki plastrom boczku jest bardzo soczysta. W połączeniu z papryką wędzoną ma fajny, lekko podwędzany smak. Glazura figowo – musztardowa nadaje pięknego połysku i wyrafinowanego smaku. Niewielki wysiłek odpłaci Wam pysznymi smakami(...)czerwona cebula korzeń pietruszki sól, pieprz, olej, ulubione zioła W miseczce wymieszać cukier brązowy, sól, paprykę wędzoną i pieprz. Polędwiczki wieprzowe oczyścić z włókien i natrzeć dokładnie mieszanką przypraw. Mięso dokładnie owinąć plastrami boczku. Można pomóc sobie wykałaczkami. Warzywa obrać, pokroić w kawałki, doprawić przyprawami, dolać odrobinę oleju i dokładnie wymieszać. Rozłożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do piekarnika

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak w sosie śmietanowo cebulowym 178

łyżeczka soli cebulowe Skworcu Szczypta pieprzu  1 łyżka czosnku granulowanego Skworcu  1 łyżka oleju 200 ml śmietany 18 %  1/3 szklanki wody  Przygotowanie:  1. Mięso myjemy i kroimy w kostkę . 2.Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę . 3. Cebulę obieram i kroimy w kostkę . 4. Mięso nacieramy przyprawami. 5. Na patelni dodaję olej i smażę mięso

Gotowanie Patki
Klopsiki z mozarellą duszone w sosie śmietanowym ze szpinakiem 169

żadnych klopsików, więc dziś wymyśliłam taki oto obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek(...)klarowanego lub innego tłuszczu – 150ml wody lub dowolnego bulionu – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca zielona, kurkuma, papryka słodka wędzona, czosnek granulowany, sól i pieprz) Mięso zmielić razem z jedną cebulą, dodać 3 łyżki śmietany, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować małe placuszki z mięsa, wkładać do środka kulkę mozarelli i formować

Smaki Armine
Rolowana polędwiczka wieprzowa 134

chilli (po usunięciu pestek) drobno siekamy. Przekładamy do małej miseczki. Dodajemy do niej posiekaną natkę pietruszki oraz skórkę otartą z cytryny i pokrojoną szynkę. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek.  Następnie nacinamy wzdłuż, by otrzymać płaski płat mięsa. Delikatnie rozbijamy dłonią. Polędwiczkę doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem, a następnie rozprowadzamy na niej przygotowany wcześniej(...)farsz. Rolujemy. Mięso owijamy odłożonymi plasterkami szynki parmeńskiej. Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Obsmażamy krótko ze wszystkich stron, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i dopiekamy przez około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczoną polędwiczkę wyjmujemy z piekarnika, owijamy w folię aluminiową i odstawiamy na około 5 minut. Po tym czasie kroimy

Smaki Na Talerzu
Pierogi z mięsem mielonym 161

Pierogi , tym razem z mięsem mielonym. Ciasto pierogowe: 50 dkg mąki około 1 szkl. gorącej wody 2 łyżki oleju  1 łyżeczka soli Farsz 50 dkg mielonego mięsa   1 cebula 1 jajko sól, pieprz, majeranek Mąkę przesiać do miski,dodać jajko, sól ,wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto.Odstawić na 10 minut(...)przykryte ściereczką. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy i wszystko razem wymieszać[jeśli ciasto będzie suche dodać odrobinę zimnej wody] Ciasto rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na pierogomanii, na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - nadzienie, lekko go dociskając. Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować

Moje domowe kucharzenie
Klopsiki z mozarellą duszone w sosie śmietanowym ze szpinakiem 156

żadnych klopsików, więc dziś wymyśliłam taki oto obiad Zrobiłam pyszne klopsiki z ukrytą w środku kuleczką mozarelli. Duszone w śmietanie z dodatkiem szpinaku wyszły przepyszne. Polecam Składniki: – 500g mięsa mielonego (u mnie mielone z piersi indyka) – 2 cebule czerwone – 200g szpinaku świeżego – 6 łyżek śmietany 18% – 1op mozarelli mini (około 14 -16 kulek(...)klarowanego lub innego tłuszczu – 150ml wody lub dowolnego bulionu – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czubryca zielona, kurkuma, papryka słodka wędzona, czosnek granulowany, sól i pieprz) Mięso zmielić razem z jedną cebulą, dodać 3 łyżki śmietany, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować małe placuszki z mięsa, wkładać do środka kulkę mozarelli i formować

Smaki Armine
Drobiowe kotleciki z jajkiem 159

Drobiowe kotleciki z jajkiem Smakowite kotlety z mielonego mięsa a w środku omlet. Można również zrobić np.  z jajecznicą. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        1/3 papryki czerwonej ·        1/3 papryki zielonej ·        4 jajka(...)Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz ·        Papryka ostra Sposób przygotowania: 1.   Mięso drobno kroimy, wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tarta, doprawiamy solą oraz papryką, łączymy z mąką i dokładnie wyrabiamy. 2.   Do miski wbijamy pozostałe jajka, dolewamy mleko, dodajemy drobno pokrojone

Kulinarna Chwila
Pieczona karkówka z warzywami w rękawie 266

warzyw ( ja użyłam przypraw do warzyw z grilla) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: karkówkę kroimy w cienkie plastry, przekładamy do miski, dodajemy ketchup, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Mięso mieszamy, odstawiamy na chwilę do zamarynowania, obrane ziemniaki kroimy w połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości, cukinię kroimy w kostkę takiej samej wielkości jak ziemniaki, obraną marchewkę w mniejsze(...)słupki a cebulę w piórka, warzywa przekładamy do miski, dodajemy olej, sól oraz przyprawę do warzyw, dokładnie mieszamy, do warzyw przekładamy zamarynowane mięso, całość układamy w foliowym rękawie do pieczenia, rękaw zawiązujemy z dwóch stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub do blachy do pieczenia, wierzch rękawa nakłuwamy szpilką bądź igłą robiąc 2-3 dziurki. Karkówkę z warzywami pieczemy

Blog kulinarny S9.PL
Aromatyczna wołowina z mleczkiem kokosowym z wolnowaru 182

kapustą pak choi . Miałam w domu szpinak, więc tym razem wołowina podana była ze szpinakiem. Następnym razem na pewno zrobię pak choi, ale szpinak też wypadł dobrze. W oryginale mięso dusimy w garnku. Ja użyłam wolnowaru i uważam, że to był bardzo wygodny wybór. Polecam! Korzystałam z przepisu  ze strony  Mail Online Aromatyczna wołowina z mleczkiem kokosowym - przepis(...)posiekać w blenderze.  Na dużej, nieprzywierającej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić wołowinę i  smażyć aż zrumieni się ze wszystkich stron. Jeżeli to konieczne, mięso smażyć partiami. Mięso przenieść do misy wolnowaru, a na patelni podgrzać pozostały olej. Dodać czosnek z imbirem i cebulą, smażyć przez 2-3 minuty, mieszając. Dodać wodę, zagotować i zeskrobać

Stare Gary
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 175

Jest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) .   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki(...)surówkę możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.     Surówka pasuje do… Schabu w sosie własnym Kotletów drobiowych z serem i majonezem Gniazdek z mięsa mielonego Kotletów drobiowych mielonych Kotletów rybnych siekanych

Kulinarny S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 175

Jest to bardzo prosty przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty Smaczna …łatwa …błyskawiczna do przygotowania …a do do tego pełna wartościowych witamin! Pasuje do pieczonych mięs lub ryb, kotletów, gulaszy, krokietów oraz klusek (np. pyz, klusek śląskich) .   Inne surówki… ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki(...)surówkę możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.     Surówka pasuje do… Schabu w sosie własnym Kotletów drobiowych z serem i majonezem Gniazdek z mięsa mielonego Kotletów drobiowych mielonych Kotletów rybnych siekanych

Kulinarne S.O.S.
Galareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka 131

łyżka octu balsamicznego sól pieprz 50g żelatyny DEKORACJA 3 jaja ugotowane na twardo 1 pęczek natki pietruszki 1 puszka groszku konserwowego drobnego olej do smarowania foremek Wykonanie WYWAR Mięso, obrane warzywa, przyprawy zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i gotujemy około 2 godzin. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i warzywa wymyjemy i studzimy. Wywar przecedzamy przez gęste(...)sito, zagotowujemy, dodajemy żelatynę, doprawiamy octem balsamicznym. Formy do galarety smarujemy olejem. DEKORACJA Mięso obieramy z kości, rozdrabniamy i rozkładamy do foremek lub misek. Dekorujemy plastrami ugotowanego jajka, ugotowanej marchewki, natką pietruszki i groszkiem. Przekładamy warstwowo, zwracając uwagę na to, że to co ułożymy na samym dnie, po wyłożeniu na talerz będzie naszą dekoracją. Do foremek delikatnie wlewamy ostudzony wywar

Tajemnice Smaku