mięso - 63110 przepisów (strona:78/4208)

KETO PYZY Z MIĘSEM (LCHF, bez glutenu) 269

Keto pyzy z mięsem to kolejny apetyczny zamiennik znanej zapewne wszystkim tradycyjnej potrawy. Oczywiście w wersji LCHF w składzie nie ma ziemniaków czy mąki, ale mimo tego są naprawdę pyszne. Bazę stanowi przepis na keto kopytka i można z niego przygotować różne dania uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Stanowią smakowity dodatek do mięs, ryb i warzyw, albo samodzielny(...)sycący posiłek z gulaszem czy sosem. Składniki – keto pyzy z mięsem (10 sztuk): Składniki na pyzy: 250 g twarogu tłustego prosto z lodówki 20 g łupin babki jajowatej 1 jajko sól himalajska lub kłodawska Składniki na farsz mięsny: 150 g mięsa mielonego – może być z łopatki wieprzowej lub z rosołu 20 g cebuli 5 g tłuszczu do smażenia

Ola la LCHF
Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze 122

Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze to moja propozycja na urozmaicenie jadłospisów z mięsem drobiowym w roli głównej. Jakiś czas temu upodobałam sobie mięso przyprawione mocno kurkumą, imbirem, czosnkiem, papryką z dodatkiem sosu sojowego czy rybnego. Takie smaki znajdziecie też w niedawnym przepisie jak Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską . Zajrzyjcie także do wpisu na Smażoną pierś kurczaka na patelni(...)grillowej , gdzie znajdziecie kilka wskazówek na temat odpowiednio wysmażonego mięsa. Mam nadzieję, że któraś z tych propozycji przypadnie Wam do gustu. Jeżeli przygotujecie przepis z mojego bloga, dajcie znać, jak smakowało, opinie są dla mnie bardzo cenne. Dziękuję i życzę Wam smacznego! Zobacz też: Pierś kurczaka w cieście francuskim Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w kurkumie

Kuchnia Bazylii
Tarta z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim 98

Wspominałam już, że bardzo lubię ciasto francuskie i że prawie zawsze mam jedno opakowanie w lodówce. Dziś wymyśliłam sobie taki pyszny obiad w postaci tarty z mięsem mielonym, porem i oliwkami na cieście francuskim. Zapiekłam ją z mieszanką z delikatnego twarogu z jajkami i mozarellą i wyszło przepysznie. Spróbujcie Składniki: – 1 op ciasta francuskiego – 400g mięsa mielonego (wołowo(...)sól i pieprz) Najpierw należy przygotować nadzienie do naszej tarty. Białą część pora umyć, osuszyć, pokroić w cienkie krążki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę ulubionego tłuszczu, zeszklić por, dodać mięso i smażyć, aż mięso będzie całkowicie gotowe, dodać pokrojone oliwki, przyprawić wg smaku, wszystko dokładnie wymieszać i wystudzić. Jajka rozbełtać z twarogiem (u mnie naturalny twaróg delikatny firmy President

Smaki Armine
Gulasz z indyka z ciecierzycą 150

Ostatnio często pojawia się w mojej kuchni mięso z indyka. Mięso z indyka jest chude i można z niego przygotować wiele ciekawych potraw. Każde danie z mięsa mielonego można zaadoptować na danie z mięsem z indyka, trzeba je jednak nieco inaczej doprawiać. Dziś przygotowałam gulasz z indyka z ciecierzycą zainspirowany  przepisem Malwiny . Gulasz jest niezwykle smaczny i sycący, lekko(...)zimową obiado-kolację. Polecam!    Gulasz z indyka z ciecierzycą Składniki:  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli (lub mniej, do smaku) 1 czerwona papryka 500g mięsa mielonego z indyka 300ml przecieru pomidorowego (passaty) 1 puszka (400g) krojonych pomidorów 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki miodu 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka

Codzienne Gotowanie
Pierogi z mięsem z rosołu 113

Pierogi z mięsem z rosołu Często po niedzielnym rosołku zostaje nam niewykorzystane mięso, więc w moim dzisiejszym wpisie podrzucam ciekawy pomysł na jego przetworzenie. Pierogi ze zmielonym i dobrze doprawionym gotowanym mięsem są smaczne, delikatne i bardzo aromatyczne. Ważne aby farsz był dość wilgotny i wyrazisty w smaku. W tym celu do mięsa dodajemy podsmażoną na masełku cebulkę, rosół oraz(...)Składniki: Składniki na ciasto: 100 ml wody 1 łyżka masła 1 szklanka mąki + mąka do podsypania 1 jajko sól i pieprz Składniki na farsz: ok. 0,5 kg gotowanego mięsa z rosołu (u mnie udka z kurczaka, plaster wołowiny, żołądki drobiowe) 1 cebula 1-2 ząbki czosnku ok 100ml rosołu 1 łyżka masła ok. 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego

Blog z Apetytem
UDKA PO CYGAŃSKU 98

Poszperałam trochę w przepisach i natrafiłam na przepis na udka po cygańsku. Zmodyfikowałam go trochę według naszych smaków i wyszedł przepyszny obiad. Udka po cygańsku to nic innego jak mięso pieczone w słodko- kwaśnej marynacie z ketchupu, cebuli, śliwek suszonych. Wiem, że nie wszyscy lubią takie połączenie smaków jeśli chodzi o mięso, mi to zasmakowało i na pewno udka(...)sposób przyrządzę jeszcze nie jeden raz ;) Składniki: * 700 g pałek z kurczaka * odrobina oleju do podsmażenia mięsa na patelni * sól do doprawienia mięsa * papryka mielona słodka (użyłam  Skworcu ) * 1 duża cebula * 8-9 śliwek suszonych (użyłam  Skworcu ) * 2/3 szklanki łagodnego ketchupu * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * około 1 szklanki wody * 3 łyżeczki cukru * 1 łyżka octu * pół szklanki powideł

Zrób to smacznie
Szynka w glazurze miodowo-musztardowej 179

pieczenie, zapewniają jej soczystość i pełnię smaków i aromatów. Będzie nie tylko wspaniała do obiadu ale sprawdzi się także jako pyszna domowa wędlina na kanapki :) To właśnie tu wytrawność mięsa przeplata się ze słodyczą miodu, owocowością cydru, charakterem musztardy i ciepłym aromatem goździków. I chociaż po świątecznych i sylwestrowych szaleństwach nasze brzuchy zostały wypełnione wszelkim dobrem i pysznością, to przed(...)nami karnawał i ogrom spotkań towarzyskich każdego rodzaju, na których mięso przyrządzone w ten sposób na pewno zaskarbi sobie podniebienie niejednego gościa :D Szynka w glazurze miodowo-musztardowej Potrzebujesz: ok. 3kg surowej szynki wieprzowej ze skórą (namoczonej przez noc w osolonej wodzie) 2 łodygi selera naciowego 2 pokrojone w plastry cebule 1 pokrojoną w plastry marchewki 4 liście laurowe

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 192

już na nie się skusimy, to z reguły robimy większą ilość, by wystarczyło na 2-3 obiady. Moja Mama, a także i ja, najczęściej robimy farsz na gołąbki z mięsem i ryżem, gdyż naszym zdaniem są delikatniejsze niż te z samym mięsem. Oczywiście trzeba uważać, by z tym ryżym jednak nie przesadzić, bo pamiętajcie, że mięso musi być wyraźnie wyczuwalne(...)tego ryżu nie dodajemy zbyt dużo. Z podanych niżej składników wyszło mi 20 gołąbków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki w sosie własnym – Składniki: Składniki na farsz na gołąbki z mięsem i ryżem: 1 kg mięsa mielonego (nam najbardziej smakuje wieprzowe – u mnie szynka, ale może być też łopatka) 1 woreczek ryżu – 100g 2 średnie cebule – ok. 200g

Kulinarne Przeboje
Schab gotowany wg Aleex 172

staram i dlatego tak mnie ucieszył dzisiejszy, wolny dzień, ponieważ mogłam porozpieszczać kulinarnie chłopaków. W ramach tego rozpieszczania udoskonaliłam swój dawny przepis na schab. Zależało mi na tym, by mięso było delikatne i soczyste. I takie właśnie jest. Ten przepis to modyfikacja najdelikatnieszego schabu wg Aleex , który Wam tak smakował. Teraz będzie smakował jeszcze lepiej. Jestem o tym przekonana. Spróbujcie(...)także na nadchodzące święta? Gorąco polecam. Składniki: • 1 kg surowego schabu środkowego • 1 marchewka • 1 pietruszka • kawałek pora • przyprawy: sól, papryka czerwona słodka, czosnek granulowany, Delikat Knorr’a do mięs Sposób przygotowania: 1. Mięso opłukać pod zimną wodą. Osuszyć i natrzeć ulubionymi przyprawami. Ja użyłam soli, czosnku granulowanego i Delikata Knorr’a do mięs. 2. Tak przygotowane mięso przykryć folią

W mojej kuchni
Pyszne Kofty po polsku 86

Pyszne Kofty po polsku Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego są nieodłącznym elementem kuchni Arabskiej . Jednak te są po polsku , dlaczego ? Otóż żaden Muzułmanin nie zje mięsa wieprzowego , które my Polacy ubóstwiamy , bynajmniej w mojej rodzinie No a Kofty wykonane przeze mnie są właśnie z szynki wieprzowej Tak więc zaciągajmy z innych kuchni co najlepsze i przerabiajmy na swoją modłę(...)końcu o to chodzi żeby się bawić gotowaniem . Każde mielone mięso, nada się do tego rodzaju szaszłyków , a ograniczenia są tylko co do tego, co wasze kubki smakowe lubią Tak więc nie jest to tradycyjny przepis , ale na pewno smaczny i oryginalny Składniki : 0,5 kg mielonego mięsa z szynki wieprzowej 2-3 świeże ,kolorowe papryczki chilli 1 cebula

Ogrodnik w podróży
Pikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami 121

Pikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami Pikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami to rewelacyjne danie dla tych, którzy lubią mięso i bardzo ostre/pikantne potrawy doprawione alkoholem Mięso wieprzowe, papryki w różnych kolorach, grzybki suszone, a całość w aromatycznych przyprawach. Danie jest bardzo smaczne, ale polecam przygotowanie dużej ilości wody do posiłku Pikantny gulasz z paprykami i suszonymi grzybami(...)grzybami.   SKŁADNIKI: Marynata: 1 łyżeczka papryki wędzonej 1/2 łyżeczki chili pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatkowo: 400 g mięsa wieprzowego ( łopatka lub karkówka ) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3/4 szklanki bulionu mięsnego 1/4 szklanki koniaku

WSZYSTKO SMACZNE
Rosół z azjatyckim akcentem 154

która wszystkich postawi na nogi. Jest na prawdę pyszna, a dzięki kilku dodatkom zyskała azjatycki posmak. Porcja dla 6 osób. SKŁADNIKI 400 g kości wołowych (z żeber wraz z mięsem) 300 g mięsa wołowego 4 udka z kurczaka 4 średnie marchewki 1 duży korzeń pietruszki 1 średni korzeń selera 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego opcjonalnie dwie gałązki lubczyku(...)selera naciowego 400 g makaronu ryżowego sos sojowy ciemny, sól, pieprz biały pęczek natki pietruszki WYKONANIE Mięso i kości umyć. Marchewki, korzeń selera i pietruszki ostrugać ze skóry. Marchewki pokroić w plasterki, pozostałe warzywa pokroić na mniejsze kawałki. Mięso, kości i warzywa przełożyć do dużego garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i umyte gałązki lubczyku i selera naciowego (jeżeli posiadacie

Passions hobbies life
Gulasz wieprzowy z batatami 97

Gulasz wieprzowy z batatami Gulasz wieprzowy z batatami to moja kolejna propozycja na smaczne i rozgrzewające danie kiedy za oknem chłodno, szaro, buro i ponuro Mięso wieprzowe, aromatyczne przyprawy, a dodatkowo czerwona papryka, czerwona fasola i bataty. Bataty pomimo tego, że są słodkawymi ziemniakami świetnie komponują się w towarzystwie mięsa i pozostałych warzyw, a dodatek kminu rzymskiego sprawia, że całość(...)Gulasz wieprzowy z batatami   SKŁADNIKI: Marynata: 2 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka soli 1 lekko czubata łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej Dodatkowo: 0,5 kg mięsa wieprzowego ( u mnie karkówka ) 1,5 litra bulionu mięsnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 papryka czerwona 1 duży batat ( około 500 g ) 1 puszka czerwonej fasoli 0,5 łyżeczki

WSZYSTKO SMACZNE
Pikantny kurczak w paście chili Gochujang 221

iście piekielny i w czasie marynowania, i po upieczeniu. Ale niech Was nie zwiedzie jego diabelski wygląd – to bardzo przyjemny, rozgrzewający poziom ostrości połączony z soczystym i kruchym aromatycznym mięsem. Gochujang to bardzo popularna koreańska pasta – świetnie nadaje się do sosów, marynat, gulaszy i przyprawiania zup czy sałatek. Jej smak jest bardzo rozbudowany, to nie tylko paląca ostrość, ale też(...)lodówce i jest naprawdę bardzo wszechstronna – czasami nawet doprawiam nią ketchup, jeśli zależy nam na bardziej pikantnych doznaniach Kurczaka do tego przepisu dobrze jest zamarynować przynajmniej 12 godzin wcześniej – mięso zdąży nabrać przed pieczeniem odpowiedniego aromatu. Mimo, że z kurczaka wytniemy tłuszcz i kręgosłup bo będziemy go piec na płasko – nie wyrzucamy tego co wycięte – upieczemy to razem z kurczakiem

Karo in the Kitchen
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 215

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Składniki:     2 duże cukinie 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 3 ząbki czosnku 150 g mielonego mięsa wieprzowego 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 100 g żółtego sera sól, pieprz 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego   Przygotowanie:   Cukinie przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą(...)się zeszkli. Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę kolorową, smaż aż zmięknie.   Po tym czasie dodaj posiekany drobno czosnek. Po 2 minutach włóż mięso mielone.   W momencie gdy mięso się zetnie dodaj pokrojone drobno pomidory.       Smaż całość aż nadmiar płynu odparuje, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą

kuron.com.pl