mięso - 63110 przepisów (strona:337/4208)

Kotleciki z pieczarkami 204

Kotleciki z pieczarkami Smażone kotlety mielone, faszerowane pieczarkami i cebulką to ciekawa propozycja obiadowa. Grzyby nadają mięsu wspaniały smak i soczystość. Już nie pamiętam kiedy ostatnio zrobiłam na obiad zwykłe kotlety mielone. Ostatnio zawsze dokładam jakiś dodatek, i o dziwo moim domownikom bardzo takie kombinacje smakują. Jakiś czas temu zajadaliśmy się zrazami z mięsa mielonego, później kotlecikami z cukinią(...)także roladkami z kolorowym farszem i wszystkie to pozycje przypadły nam do gustu. Dziś przyszedł czas na pyszne kotleciki z pieczarkami :)) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 200g pieczarek 1 cebula 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, majeranek, gałka muszkatołowa, bazylia Olej do smażenia dodatkowa bułka tarta

Blog z Apetytem
Empanadas z meksykańskim farszem 192

często można spotkać się z wersją z ciasta francuskiego, drożdżowego lub nawet pierogowego. Ja chcę Wam zaproponować wersję z ciasta francuskiego z nadzieniem typowo meksykańskim, czyli czerwoną fasolą, kukurydzą, mięsem mielonym i ostrym sosem w postaci mega pikantnego Ketchupu Kotlin z piekła rodem Extra Hot. Taką przekąską bez wątpienia zaskoczycie swoich gości. SKŁADNIKI 350 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki(...)świeżo mielony pieprz 4 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot WYKONANIE Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wsypać do głębokiej patelni. Dodać mięso mielone, całość polać oliwą i smażyć mieszając, aż mięso nie będzie surowe, a cebula się zeszkli. Następnie dodać puszkę pomidorów, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, doprawić

Passions hobbies life
"ZAJĄC" - REGIONALNA PIECZEŃ WIEPRZOWA 820

polędwiczkę wieprzową . Pieczeń ta wyśmienicie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Pokrojona w plastry i polana sosem...mniam! Idealny obiad ❤👌👌 Jak w domu zrobić fantastyczną pieczeń z mięsa mielonego - sprawdzony przepis krok po kroku. Oto przepis wg. którego ja przygotowałam pieczeń wieprzową zwaną "zającem" ↓↓↓↓↓ SKŁADNIKI: 1 kg świeżego mięsa mielonego z wieprzowiny 3 jajka 1 sucha bułeczka, namoczona(...)świeżo zmielony czarny pieprz (ma być pikantnie) 1 przeciśnięty ząbek czosnku nasiona kminku  do posypania wegeta do smaku czerwona mielona papryka do posypania pieczeni PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Mięso mielone, jajka, bułeczkę , sól, pieprz, wegetę i czosnek łączymy - bardzo dokładnie wyrabiamy!!!  Krok 2. Na blacie rozkładamy błonę wieprzową, na niej uformowanego ręcznie  'zajączka' (w kształcie kulki) z mięsa

Moja Książka Kucharska
Domowa kiełbasianka ze słoika 186

koszyczek i uruchamiamy na obrotach 10 i na czas 10 sekund. Dolewamy 2 łyżki oleju i smażymy na obrotach 2 przez 5 minut w temp. 80⁰C. Następnie dodajemy mięso oraz jajko i wyrabiamy masę przez 2 minuty na prędkości 12, w międzyczasie zgarniając jeden raz mięso ze ścianek. Doprawiamy do smaku. Sposób przygotowania tradycyjny: Mięso mielimy przez maszynkę. Cebulę(...)drobno siekamy i rumienimy na 2 łyżkach oleju rzepakowego z dodatkiem oliwy, czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy z jajkiem oraz przyprawami.  Słoiczki smarujemy cienką warstwą oleju, a następnie wysypujemy bułką tartą. Nakładamy mięso do ⅔ wysokości, a na wierzch dajemy konfiturę żurawinową lub śliwki- wg własnego upodobania. Słoiki ustawiamy na dużej blaszce, wkładamy do zimnego piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
PIERŚ Z KURCZAKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWO-KETCHUPOWEJ 674

pierś z kurczaka, ale co z niej na obiad?  Dziś mam dla Was propozycję na smacznie przyrządzoną pierś drobiową. Pieczona w piekarniku, w pysznej marynacie ostro- słodkiej. Mięso jest przepyszne, kruche, delikatne. Idealne na obiad, kolację albo pokrojone w plasterki na kanapki. Koniecznie musicie spróbować ;) Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 3 łyżki miodu płynnego * 3 łyżki musztardy sarepskiej(...)użyłam Skworcu) * 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka  (użyłam Skworcu) Wykonanie: W misce wymieszać miód z musztardą, olejem i ketchupem. Dodać przyprawy i ponownie wymieszać. Do marynaty dodać mięsa, wymieszać by mięso było pokryte marynatą. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.  Piekarnik nagrzać do 170'C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć mięso. Piec około 40-45 minut

Zrób to smacznie
Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata 218

Muszę przyznać, że to moja pierwsza w życiu pieczeń z dzika. Trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie… Przecież dawniej dziczyzna królowała w polskiej kuchni! Mięso jest zwarte, ma niepowtarzalny smak i aromat, który zdecydowanie różni się od innych mięs. Zawiera mnóstwo żelaza, witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego organizmu szczególnie jesienią. Mięso z dzika jest również chudsze, niskokaloryczne (idealne(...)orzechy włoskie (uprażone na suchej patelni) Przygotowanie: Szynkę z dzika opłukać, osuszyć i naciąć tak, aby powstał duży płat. Przełożyć do miski. Dodać przyprawy, miód i olej. Dokładnie natrzeć mięso. Polać winem, przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień wyjąć mięso z marynaty, rozłożyć suszone śliwki, zwinąć i obwiązać sznurkiem. Przełożyć do brytfanny, wlać marynatę, przykryć

Oryginalny smak
Spaghetti bolognese (bezglutenowe) 176

jedno z tych, które wszyscy znają, ale jednak zdecydowałam się moją wersję opublikować, ponieważ jak zobaczyłam w jednym z popularnych programów kulinarnych w telewizji, że pani w restauracji wrzuca mięso mielone do wody, gotuje to, a następnie dodaje przecier pomidorowy z puszeczki i nazywa to spaghetti bolognese, to się załamałam. Może i w ogóle nie istnieje we włoskiej kuchni podobne(...)Przecież to ulubione danie większości dzieci. Zapraszam :-) Składniki (proporcja dla 3-osobowej rodziny, starczy na dwa dni, na drugi dzień oczywiście smaczniejsze): 250 g makaronu typu spaghetti 500 g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 l sosu pomidorowego (kartoniki sosu po 500 ml dostępne m.in. w Lidlu) ok. 20-30 ml wody (opcjonalnie

Kawa z mlekiem
ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY 201

jedynie tylko "pyrkać". W dobrych restauracjach bulion jest gotowany na małym ogniu nawet przez kilkanaście godzin. Po takim czasie wywar jest nie tylko bardzo esencjonalny i klarowny, ale  mięso, nawet jeżeli żylaste, rozpływa się w ustach. Pięknie pozdrawiam:)K.K.   SKŁADNIKI: 1 kura rosołowa (najlepiej ekologiczna) 0,5kg wołowiny  3  cebule, opalone lub podpieczone na patelni(...)także :  kilka suszonych śliwek, 20g suszonych grzybów, pomidora, kilka pieczarek, 50g wątróbki cielęcej lub/i 100g kapusty. Po ugotowaniu należy je odcedzić wraz z warzywami. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięso płuczemy, porcjujemy, układamy w garnku i zalewamy zimną wodą (najlepiej odfiltrowaną, musi być dobrej jakości) i gotujemy na bardzo małym ogniu przez około 1 godzinę bez przykrycia (zbieramy "szumowiny"). Krok

Moja Książka Kucharska
Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp 154

Chyba nie da się w prostszy sposób upiec tak pysznego mięsa. W zasadzie możecie użyć dowolnego, nawet kurczaka! Ja akurat prezentuję łopatkę, która tak przyrządzona smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle krucha, soczysta i lekko rumiana... Doskonale sprawdzi się na obiad oraz na zimno do kawałka świeżego pieczywa. Marynata idealnie łączy w sobie różne przyprawy i zioła (*), dzięki czemu każde mięso(...)opakowania (25g) marynaty 1000 wysp (do nabycia w sklepie Swojski Wyrób) 1 łyżeczka soli (płaska; opcjonalnie) 1/2 litra wody Przyprawy wsypać do zimnej wody i dokładnie wymieszać.  Umyte mięso włożyć do marynaty. (Powinno być całkowicie pokryte płynem. W razie potrzeby można zwiększyć ilość wody i odpowiednio przypraw.) Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki minimum

Di gotuje
Papryka faszerowana mięsem mielonym 183

Składniki: 4 czerwone papryki 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe) 1/3 łyżeczki wędzonej, mielonej papryki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki ketchupu Premium Folwark olej sól pieprz 1 kulka mozzarelli Na patelnię wlewam olej. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodaję mięso(...)Smażę. Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką. Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.   Artykuł

MojaQchnia.pl
Naleśniki z mięsem, warzywami i fasolą 252

Pysznie nadziane naleśniki. W skład farszu wchodzi mięso mielone, papryka, cebula, marchewka oraz mieszanka fasoli z cieciorką. Jako dodatek polecam sos czosnkowy lub pomidorowy. składniki: ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 2 jajka ok 3 szklanek mąki 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 600 g kakrówki 1 czerwona cebula 1 średnia czerwona papryka(...)misce i dokładnie zmiksować. Gdyby ciasto wyszło za gęste dolać ciut wody lub mleka, ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki. Przygotować farsz. Mięso zmielić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor. W międzyczasie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięso

Monia miesza i gotuje
Danie Mięsne z Patelni i idealne prezenty na Święta 226

MOŻESZ ZAMÓWIĆ  Tanieagd  A Teraz zapraszam na Mięsne Danie z Patelni  SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: -   0.5 Kg Karkówki - przyprawy do mięsa:  sól,pieprz,  1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka vegety 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej - 3 Łodygi Selera   - 1 Por   -1 Cebula   -2 Ząbki czosnku(...)łyżki przecieru pomidorowego   - przyprawy do dania: sól i pieprz do smaku  2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki - 2 łyżki oleju rzepakowego        PRZYGOTOWANIE:   Mięso myję a następnie dokładnie nacieram przyprawami.   Mięso wkładam do worka do pieczenia, zamykam i piekę ok 70 min w 180 stopniach.    Upieczone mięso dokładnie "rozrywam" na małe

Gotowanie Patki
Filety z pieczoną papryką 219

Bardzo często na moim stole pojawia się pieczona papryka – uwielbiam ją. Jeśli połączyć ją z pysznym mięsem mamy obiad idealny. Dzisiejsze danie więc dla mnie takie jest;) Aromatyczna, pachnąca papryka, do tego pyszne pomidorki, ze ślicznie pękniętą skórką, no i mięso – pieczone, soczyste, doprawione jedynie solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem, a jednocześnie bardzo aromatyczne. Pychota. Ps. Papryka niestety(...)schowała mi się pod mięsem i pomidorami, które choć koktajlowe, miałam dość duże. Pomimo tego, że wykorzystałam aż 4 papryki, śmiało można by wykorzystać jeszcze 1-2 dodatkowe:) 2-3 małe pojedyncze piersi kurczaka 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 1 papryka żółta (tym razem nie dałam) 250 g pomidorków koktajlowych 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku 2 łyżki

Smaki Na Talerzu
Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami 234

garście suszonych grzybów 2-3 łyżki musztardy sarepskiej mąka do obtoczenia 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 szklanki wody  sól, pieprz Olej Wielkopolski Słonecznikowy do obsmażenia mięsa do podania pieczone buraki Przygotowywanie farszu  Na samym początku kaszę opłukać, odcedzić, zalać wodą (1 i 1/4 szklanki), posolić i gotować na małym ogniu. Kaszę co jakiś czas przemieszać(...)zeszklenia. Na sam koniec, patelnie zdjąć z ognia i do podsmażonej masy dodać ugotowaną kaszę. Całość dosyć mocno przyprawić solą oraz pieprzem. Formowanie i smażenie zrazów Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Za pomocą tłuczka rozbić, a następnie posolić, popieprzyć oraz posmarować z jednej strony odrobiną musztardy. Na rozbite kawałki wołowiny przełożyć kaszę wraz z grzybami. Przygotowane mięso

Ugotować
KASZA Z WARZYWAMI I MIĘSEM Z ZUPY 179

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: mięso z zupy (u mnie udko kurczaka), mała marchewka, po kawałku papryki zielonej i czerwonej, kawałek pora, torebka kaszy gryczanej, 2 łyżki oleju Wielkopolskiego, 2 łyżki sosu sojowego, nieduża garść posiekanej natki pietruszki. Składniki marynaty do mięsa: 2 łyżki oleju Wielkopolskiego, 1/2 łyżeczki(...)soli, łyżeczka ostrej papryki, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka majeranku, łyżeczka oregano. Przygotowanie: Kurczaka obieram, kroję na mniejsze kawałki. Przygotowuję marynatę z oleju i przypraw, dokładnie mieszam z mięsem. Najlepiej zrobić to nieco wcześniej, aby mięso trochę poleżało w przyprawach. Kaszę gotuję w osolonej wodzie, mieszam z sosem sojowym, studzę. Paprykę kroję w nieduże paseczki, pora w plasterki. Marchewkę dzielę

JejKuchnia