Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami

Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami

Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami

Zrazy wołowe to mięsne danie, które nieodłącznie kojarzy mi się z polską kuchnią. Lubię łączyć nieoczywiste ze sobą dodatki, dlatego poniższe zrazy nadziałam kaszą i suszonymi grzybami. Dodatkowo, zasmażane buraczki podmieniłam na plasterki pieczonych buraków. W ten sposób, lekko odchudziłam całe danie. Przepis na zrazy w nowoczesnej odsłonie przygotowałam na konkurs „#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim”. Jeżeli szukacie innych pomysłów na wykorzystanie Oleju Wielkopolskiego w tradycyjnych daniach, w nowo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, kasza, buraki, grzyby, mięso, burak, buraczki, boczek, wołowina, zrazy wołowe, dania mięsne, ryż, sosy, obiad, mięsa pieczone, mięso na obiad, mięso duszone, pieczony boczek, pomysł na obiad, obiad dla 2 osób, ryż smażony, sos mięsny

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.