mięso - 63110 przepisów (strona:330/4208)

Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym 109

votes ) Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym Pyzy to zawsze smakowite danie, szczególnie te z mięsem . Moja rodzina wyznaje zasadę wszystkiego po trochu , więc nie poddajemy się modom na unikanie lub wykluczenie z diety jakichkolwiek składników. Owszem pilnujemy ich jakości, ale uważamy że wszystko z umiarem jest zdrowe Pyzy są super, zresztą jak większość kluchów, pierogów(...)sosem pieczeniowym, wymiata Składniki: ciasto: 1 kg ziemniaków, obranych i ugotowanych 0,5 kg świeżych tartych ziemniaków 200 g mąki 100 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól farsz: gotowane mięso drobiowe kury z rosołu ( 3 szklanki ) warzywa z rosołu ( marchew,pietruszka,cebula,seler) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 kostki bulionowe, mięsne ( można pominąć, jeśli ktoś jest antagonistą tego produktu

Ogrodnik w podróży
Piersi kaczki z jabłkami i pomarańczą 164

pokroić w piórka. Pomarańczę dokładnie umyć i zetrzeć z niej skórkę, a następnie wycisnąć sok. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piersi od strony tłuszczu naciąć w kratkę. Os strony mięsa kaczkę posolić, oprószyć pieprzem i natrzeć startą skórką z pomarańczy. Mięso ułożyć na zimnej patelni skórką do dołu. Smażyć, aż tłuszcz ładnie się wytopi a skórka stanie się chrupiąca(...)patelnię wrzucić rozgniecione ząbki czosnku, a mięso przewrócić na drugą stronę, aby się lekko zezłociło (dosłownie chwilkę). Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i włożyć do piekarnika na 8-10 minut. W międzyczasie na patelni, na której smażyło się mięso wrzucić jabłka i cebulę. Jeśli jest taka potrzeba dodajemy trochę masła. Ja dorzuciłam nieco świeżego rozmarynu (1-2 gałązki). Smażyć

My simple kitchen
Spaghetti z sosem mięsnym 85

Gorący, aromatyczny od przypraw i lekko pikantny sos mięsny przygotowany z mięsa mielonego indyczego, pomidorów i wielu przypraw, w tym kolendry i wędzonej papryki, wspaniałości! Jeśli nie chce Wam się codziennie gotować to przygotowanie takiego sosu na kilka dni to świetny wybór! Sos mięsny podany z makaronem wszelakim, parmezanem i świeżo skrojoną natką i kolendrą to danie, które ostatnio chodziło(...)domowy, smaczny, na kilka dni, odgrzewany smakuje jeszcze lepiej:) Polecam z kaszą, ryżem, makaronem wszelakim, dziś ze spaghetti cieszy jak nic:) Spaghetti z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 pomidor 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów z puszki 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 1/2 papryczki chili 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano

Zasmakuj Kuchni
Udka w miodowo musztardowej marynacie 112

ramach ciasta, którego nie ma :D Udka cenowo wychodzą tanio, także taki obiad nie wychodzi drogi. Marynatę przygotowujemy najlepiej dzień wcześniej na noc lub chociaż 3 godziny przed pieczeniem mięsa. Im dłużej będzie się marynowało, tym lepszy smak uzyskamy, ale jeśli komuś przyjdzie nagle ochota na takie wspaniałe danie, to parę godzin też wystarczy, aby aromat przeszedł mięso. Tak podane(...)łyżek musztardy (ja dałam sarepską) ▪ 3 łyżki oleju ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką Przygotowanie: 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Umyte i osuszone mięso obtaczamy w marynacie w większej misce. 3. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na całą noc lub tego samego dnia, chociaż 3 godziny przed pieczeniem. 4. Piekarnik nastawiamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Udka w miodowo musztardowej marynacie 112

ramach ciasta, którego nie ma :D Udka cenowo wychodzą tanio, także taki obiad nie wychodzi drogi. Marynatę przygotowujemy najlepiej dzień wcześniej na noc lub chociaż 3 godziny przed pieczeniem mięsa. Im dłużej będzie się marynowało, tym lepszy smak uzyskamy, ale jeśli komuś przyjdzie nagle ochota na takie wspaniałe danie, to parę godzin też wystarczy, aby aromat przeszedł mięso. Tak podane(...)łyżek musztardy (ja dałam sarepską) ▪ 3 łyżki oleju ▪ +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką Przygotowanie: 1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. 2. Umyte i osuszone mięso obtaczamy w marynacie w większej misce. 3. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na całą noc lub tego samego dnia, chociaż 3 godziny przed pieczeniem. 4. Piekarnik nastawiamy

zdrowo i aktywnie
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 142

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Świetny pomysł na łatwy, szybki i pyszny obiad z piekarnika dla całej rodziny.     Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 200g makaronu rurki lub świderki 1 puszka krojonych pomidorów 50ml słodkiej śmietanki 30-36% 20dkg żółtego sera przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka mielona – słodka i ostra olej(...)smażenia     *** Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu *** *** Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju podsmażamy mielone z pokrojoną w kostkę cebulką i czosnkiem. Smażymy do momentu, aż mięso straci surowy kolor. Dodajemy przyprawy: 1 łyżeczkę soli, szczyptę pieprzu i ostrej papryki, 1 łyżeczkę majeranku oraz słodkiej papryki. Mieszamy *** *** Dokładamy pomidory z puszki *** *** Dolewamy śmietankę, mieszamy *** *** Ugotowany makaron oraz

Blog z Apetytem
Schab pikantny, pieczony (na kanapki) 113

Kupiłam ładny kawałek schabu i postanowiłam upiec w całości, a że lubię wymyślać marynaty do takich mięs, to zrobiłam marynatę na bazie majonezu i sosu sriracha. Wyszło pysznie. Polecam Składniki: – 1kg schabu w kawałku – 3 łyżki majonezu – 3 łyżki sosu sriracha – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka miodu – świeżo mielony pieprz i sól wg smaku(...)Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i delikatnie ponakłuwać. Majonez wymieszać z sosem sriracha, miodem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Schab włożyć do marynaty, ponacierać i „masować” mięso przez około 5-7 minut. Następnie naczynie z mięsem szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 5 godzin. Po tym czasie przełożyć schab do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką

Smaki Armine
Pieczeń wieprzowa w rumianym sosie. Najpyszniejsza z kluskami. PRZEPIS 22039

Mięciutkie kawałki mięsa i dużo rumianego sosu z zanurzonymi w nim kluseczkami… Prawda, że brzmi jak obiad idealny? Często wracamy do tego przepisu. Prawdziwy domowy comfort food. Przepis na pieczeń wieprzową Składniki: około 1,2 kilograma wieprzowiny w kawałku (karkówka, łopatka, szynka), 2 cebule, 2 ząbki czosnku, kopiasta łyżka słodkiej papryki w proszku, 2 łyżki mąki pszennej, ziele angielskie(...)liście laurowe, sól, pieprz, olej. Zrób tak: czosnek posiekaj, przełóż do miski, dodaj łyżkę soli, pieprz, 3 łyżki oleju, wymieszaj, włóż mięso w jednym kawałku, natrzyj je marynatą, obłóż cebulą pokrojoną w pióra i odstaw na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc. Następnie wszystko przesmaż w brytfance, obracając mięso, aby zrumieniło się z każdej strony. Na koniec dodaj

Kulinarna Polska
ZUPA MEKSYKAŃSKA 69

Treściwa, rozgrzewająca, porządnie doprawiona gęsta zupa z mięsem mielonym, warzywami i dobrą passatą. Zioła prowansalskie, mieszanka przypraw czosnku staropolskiego i papryka mielona podkreślają niesamowicie smak całego dania. Zupa meksykańska, gorąca i pyszna smakuje najlepiej posypana tartym serem, posiekaną natką ze sporą porcją grzanek czosnkowych, ziołowych lub świeżej bagietki z masłem. Kto nie próbował niech żałuje! Polecam o każdej porze dnia(...)roku Zupa meksykańska czaruje smakiem, cieszy oczy, jest wyjątkowa i obowiązkowa w naszym jesienno-zimowym menu. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 100 g czarnych oliwek 2 cebule 3 ząbki czosnku 690 g dobrej passaty szklanka wody (250 ml) sól, pieprz, zioła prowansalskie (dużo), słodka i ostra papryka

Zasmakuj Kuchni
Arabskie kibbeh z mięsa mielonego i kaszy bulgur 98

votes ) Arabskie kibbeh z mięsa mielonego i kaszy bulgur Arabskie kibbeh to mięso mielone , mieszane z kaszą bulgur i przyprawami . Kibbeh często , ma też nadzienie mięsne . Tak dokładnie , jest tak dziwnie jak brzmi , czyli mięso w mięsie Cóż nigdy nie jadłam kibbeh w Arabii . A zaledwie w Niemczech w Libańskiej knajpce Więc nie będę się wiele wymądrzać , bo uważam(...)Smażymy na dość głębokim tłuszczu ze wszystkich stron . Serwujemy na gorąco skropione sokiem z cytryny . Idealne z sosem jogurtowo – miętowym . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Arabskie kibbeh z mięsa mielonego i kaszy bulgur pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Shepherd’s Pie wg Gordona Ramsay’a 79

czemu możemy zwolnić się z gotowania. Przygotowanie większej porcji wcale więcej nie kosztuje, a zyskujemy sporo czasu. Jednym z takich dań jest Shepherd’s Pie, czyli dobrze doprawione mięso mielone z warzywami pod ziemniaczaną pierzynką. Ponadto, możemy przygotować go na różne sposoby – w brytfance, czy nawet w postaci tarty na kruchym spodzie. Jeżeli nie mieliście okazji jeść tego(...)wykwintnego dania – koniecznie musicie to nadrobić! Przepis na 6-8 porcji. Składniki na mięsną warstwę: – 800g mięsa mielonego wołowego – 1 łyżka oleju – 1 duża marchew – 1 duża cebula – 225g groszku mrożonego lub świeżego – 1 łyżka świeżego rozmarynu – 1 łyżka świeżego tymianku – 4 ząbki czosnku – sól, pieprz – kilka chlupnięć sosu

Be Fit Be Strong
Dania jednogarnkowe - 3 przepisy na prosty jesienny obiad 135

zjeść na ciepło lub zimno. Szybki tadżin z kurczaka z białą fasolą, dynią, suszonymi śliwkami i oliwą Czosnek & Chilli  ➤czas przygotowania: 45 minut + 1 godz. marynowanie mięsa  w 1 porcji: 381 kcal, B 33,5 g, W 31,7 g, T 12,9 g Składniki/ na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka (500 g ) 1 łyżeczka słodkiej(...)kostkę (pół dyni Hokkaido) 1 puszka krojonych pomidorów 150 ml bulionu warzywnego  do podania: ugotowany kuskus lub bulgur, natka pietruszki lub kolendry  Przygotowanie szybkiego tadźinu z kurczaka: Mięso oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj wszystkie przyprawy oraz 1 łyżki oliwy Czosnek & Chilli. Dokładnie obtocz mięso w przyprawach, następnie odstaw na co najmniej 1 godzinę do zamarynowania. Możesz

Chilli Czosnek i Oliwa
Schab na kanapki 135

czosnku mielonego Skworcu  3 łyżki cebuli suszonej Skworcu  2 łyżki suszonego koperku Skworcu  1 łyżka warzyw suszonych Skworcu Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Mięso myję , wysuszam ręcznikiem papierowym . Składniki marynaty łącze dokładnie. Nacieramy mięso. Bardzo ściśle owijamy folią aluminiową. Wkładam mięso do lodówki na minimum 2 godziny . Następnie mięso owinięte folią aluminiową przekładam(...)naczynia żaroodpornego lub innej formy do pieczenia. Wlewam ok 1.5 szklanki wody. Piekę w piekarniku przez ok 1.5 godziny w 180 stopniach. Po tym czasie zdejmuję folię, następnie mięso przekładam do tego samego naczynia i piekę już bez przykrycia ok 30 minut w 160 stopniach. Studzę i kroję w plastry . Podaję z ulubionymi dodatkami . Polecam chrzan lub żurawinę

Gotowanie Patki
Wołowy gulasz z grzybami 88

łyżka posiekanej natki pietruszki  masło klarowane do smażenia Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym maśle na patelni. Przekładamy do garnka, w którym będziemy dusić mięso. Marchewkę obieramy i kroimy w półplasterki. Mięso kroimy w sporą kostkę, oprószamy solą i pierzem smażymy partiami na rozgrzanym maśle na patelni, aż będzie lekko złociste. Także przekładamy do garnka(...)cebulą. Wlewamy wino, dodajemy przyprawy, grzyby i pokrojoną marchewkę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W szklance mieszamy dokładnie mąkę, śmietanę i odrobinę wody, tak, aby nie było grudek. Wlewamy także 2-3 łyżki sosu z duszenia mięsa, aby śmietanę zahartować. Szybko mieszamy, a następnie wlewamy do mięsa, mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. Gdy sos zgęstnieje

Kulinarne przygody Gatity
Gotowane klopsiki z indyka w sosie śmietanowo – grzybowym 109

Zapach takiego domowego obiadu roznosi się po całym domu. Uwielbiam dodatek leśnych grzybów w połączeniu z mięsem. Tym razem postawiłam na delikatne mięso z indyka. 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 3 jajka 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz ½ pęczka natki pietruszki 500 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka suszonej włoszczyzny Garść suszonych leśnych grzybów 200 g pieczarek(...)śmietany 18% 1,5 łyżki mąki ryżowej Suszony grzyby zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 20 minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki lub półplasterki. Przesmażamy je na patelni.  Mięso mielone wyrabiamy z posiekaną natką pietruszki i cebulą. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe klopsiki. W garnku zagotowujemy bulion drobiowy

VioletoweKucharzenie