mięso - 63110 przepisów (strona:2755/4208)

Papryka faszerowana soczewicą i jajkiem - 359 kcal 212

korzystać z piekarnika. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na bezmięsny posiłek, na kolację (solo lub z lekką sałatą) lub obiad - (wtedy warto zjeść dodatkowo zupę lub kawałek mięsa/ryby). Do farszu zamiast jednego jajka, możecie dodać odrobinę startej mozzarelli - fajnie się zapiecze w piekarniku. I koniecznie upewnijcie się, że lubicie kminek. To dość charakterystyczna przyprawa. Jedna papryka

Powiedz dietom nie
ozor w galarecie 181

ozory w galarecie Są jednym z najbardziej dietetycznych kawałków, mięsa wieprzowego. Surowy ozór, ma podobną ilość kalorii co  kurczak, czy tez łosoś. Warto więc abyśmy po niego częściej sięgali, tym bardziej że odpowiednio przyrządzony, odwdzięczy się nam wyjątkowym smakiem. Składniki  6 ozorów wieprzowych 1 cebula 1 marchew 2 łodygi selera naciowego 3 liście laurowe 6-8 ziaren ziela

Miód i pieprz
Fusilli z drobiem w sosie śmietanowo estragonowym 197

zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Filety z kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli), podsmażamy na maśle klarowanym. Śmietany mieszamy ze sobą i estragonem, dodajemy do mięsa i dusimy na średnim ogniu do lekkiego zgęstnienia. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy osączony z zalewy groszek, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy makaron i posiekany szczypiorek, ponownie

R'n'G Kitchen
Barszcz ukraiński 219

hartując ją zupą żeby nam się nie ścięła (do śmietany dodajemy stopniowo zupę i mieszamy). Jeżeli jest potrzeba to na koniec jeszcze doprawiamy i jemy Jeżeli ktoś nie jada mięsa zamiast bulionu może użyć samej wody lub wywaru warzywnego. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Karkówka z pomidorami 229

Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy  z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Tacos śniadaniowe 175

Tacos to jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Najczęściej robi się je z mięsa wołowego, pomidorów, czerwonej fasoli czy kukurydzy. Ja wykorzystałam kukurydziane łódeczki do wersji z śniadaniowej z jajkiem gotowanym na twardo. Składniki (ok 6 muszelek): 150 gram mąki kukurydzianej 80 gram mąki pszennej 120 ml ciepłej wody łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli Dodatki: 4 jajka kilka liści sałaty

e-PrzepisyKulinarne
Szakszuka - pomidorowy bałagan 170

Szakszuka (w dosłownym tłumaczeniu oznacza wielki bałagan) - danie kuchni tunezyjskiej, składające się z kiełbasek merguez i drobno pokrojonego mięsa, które razem z pomidorami i papryką smaży się na patelni. Zamiast pikantnych kiełbasek z jagnięciny pieczonych w ogniu dałam po prostu kabanosy, a do "bałaganu" dołożyłam od siebie bakłażana. Pyszne i bardzo syte, podane z bagietką może stanowić danie obiadowe. Bardzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka nadziewana szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 246

wzbu dza we mnie pozytywne emocje. To z pewnością ten jej nieprzeciętny aromat po wyjęciu z piekarnika lub po prostu fakt, że bar dzo ja lubię. Paprykę zazwyczaj faszeruję mięsem, ale z d arzają się takie dni, że wypełnienia jest z decy dowanie bezmięsne.  Skła dniki: 4 duże czerwone papryki 500g szpinaku baby 2-3 ząbki czosnku 100g pomi

ChilliJemy
Knedle ze śliwkami zapiekane z kruszonką migdałową 181

Knedle – potrawa mączna wywodząca się z niemieckiego obszaru językowego (Knödl), popularna także w Polsce. Ma postać kulek z ciasta nadziewanych mięsem lub innymi składnikami, w Polsce najczęściej śliwkami. Gdy tylko zbliża się sezon śliwkowy obowiązkowym „gościem” w mojej kuchni są właśnie knedle. Były już na blogu knedle ze śliwkami i prawdziwe knedle ze śliwkami . Jako, że ta potrawa stwarza

mojewypiekiinietylko
Bakłażan pieczony na ostro i szybka sałatka caprese 202

Kolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować oliwą i odpowiednio przyprawić. A potem podać we włoskim stylu. Młode bakłażany myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Jeśli boicie się, że mogą być gorzkie – posólcie je dość mocno i odstawcie na pół godziny

Karo in the Kitchen
Karkówka z pomidorami 253

lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry.  W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Surówka pomidorowo - ogórkowa z bazylią i czosnkiem 166

Surówka pomidorowo - ogórkowa z nutką bazylii i czosnku to  smaczna przekąska w ciągu dnia lub pachnący dodatek do kolacji, obiadu, czy mięsa z grilla. Składniki: 4 pomidory 3 małe ogórki gruntowe 1 duża czerwona cebula ząbek czosnku pół czubatej łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy

Smak mojego domu
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1119

ciasteczkową masę i bardzo dokładnie uklepujemy do dna. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Twaróg przeciskamy kilkakrotnie przez praskę do ziemniaków lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa; mieszamy z serkiem mascarpone i odstawiamy na bok. W małym garnuszku umieszczamy śmietankę, aromat waniliowy i połamane tabliczki czekolady - podgrzewamy na średnim ogniu i cały czas mieszamy aż czekolada się

My Culinary Art
Kurczak w cebulowo - musztardowym sosie 379

zeszklić na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i tymiankiem. Wlać bulion z sosem sojowym i dusić do miękkości cebuli ok 30 min. Przed końcem duszenia dodać musztardę. Mięso pokroić w większe kawałki. Posypać solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na patelni po kilka min z każdej strony na ładny brązowy kolor. Przełożyć do sosu i dusić jeszcze

Gaździnka warzy
kurcze w warzywach 176

tego dania można użyć całego kurczaka , ćwiartki , tylko piersi lub inne mieso , ale najszybciej jest z piersią kurczaka Składniki - pierś kurczaka - papryka żółta - papryka zielona - cebula biała - duży pomidor - marchewka - ząbek czosnku - sól ,pieprz - majeranek, bazylia - olej Sposób wykonania Na gorącym tłuszczu podsmażamy kurczaka , z obydwu stron po . 2 minuty. podsmazone  mięsko odstawiamy na talerzyk. Do rondla wrzucamy

Eli Gotowanie