mięso - 63110 przepisów (strona:2752/4208)

Recenzja GRILLA Z ODŁĄCZANYMI PŁYTAMI ENTERTAINING RUSSELL HOBBS 208

albo już dawno minął. Warto zainwestować w grill elektryczny. Jest to super rozwiązanie dla wszelkich fanów grillowania. Można grillować w domu nawet podczas deszczu. Na grillu elektrycznym możemy przygotowywać mięsa, warzywa a nawet chlebki. Jedyne co nas ogranicza to własna wyobraźnia. Grill elektryczny jest moim ulubionym urządzeniem w domu oczywiście zaraz po choperze i młynku do kawy ;)  Przedstawiam

Bon Appetit Małgorzaty
Kaczka w ananasie na greckiej sałacie podana. Obiad pierwsza klasa 221

sycące danie. Tytułowa kaczka w ananasie powstała na fali naszej owocowo - mięsno - grillowej fazy. Od co najmniej tygodnia nie jemy bowiem nic innego na obiad niż grilowane owoce i mięsa podane z sałatką. Czy kaczka i ananas to dobry duet? Składniki: 2 kacze nogi 2 plastry świeżego ananasa 1 twarde jabłko sól pieprz kolorowy mielony majeranek 1/2 cebuli czerwonej ząbek

Kuchnia po mojemu
kurczak w sosie curry 187

kroimy na kawałki, mieszamy z przyprawami i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Cebulę roimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone mięso i smażymy, aż się zrumieni. Następnie wlewamy bulion, dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 20 min. Po tym czasie dodajemy śmietanę, mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. Opcjonalnie jeszcze

Domowy Smak Jedzenia
Polędwiczka wieprzowa 171

zrumienienie zewnętrznej strony. Potem przekładamy polędwiczkę do rozgrzanego piekarnika (180 stopni grzanie góra i dół z termoobiegiem) na 15 minut. Po wyjęciu odstawiamy na około 5-6 minut aby mięso odpoczęło. Potem można podawać. Ja zaserwowałam z pure ziemniaczanym

ClauditteMissCooking
Gołąbki z muticookera 212

bardzo nie jestem rozeznana w doborze odpowiedniego czasu gotowania,ale wystarczy sprawdzić..a pomału dojdę do wprawy i wtedy będę wiedziała co i jak.. 1 kapusta 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu 1 cebula 1 jajko sól pieprz wegeta majeranek 1 słoiczek  przecieru pomidorowego listek, ziele śmietana  Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście

Moje domowe kucharzenie
Paella z kurczakiem i owocami morza 184

filety z kurczaka na większe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy paprykę, osączony z zalewy groszek, smażymy 5 min. Na drugiej patelni (dużej) szklimy posiekane cebule i czosnek. Dodajemy mięso i lekko podsmażamy, dodajemy warzywa, opłukany ryż, a po paru minutach pokrojone w paski pomidory (sparzone, bez nasion) i kawałki oliwek. Bulion mieszamy z szafranem. Szklankę bulionu wlewamy do paelli

R'n'G Kitchen
makaron z piersią kurczaka w szpinakowym sosie 198

paski. Po przesmażeniu szpinaku zdejmujemy go z patelni. Na patelnię dodajemy pozostałą oliwę, masło i krótko smażymy pierś kurczaka na dużym ogniu. W tym samym czasie gotujemy makaron Kiedy mięso się zrumieni, na patelnię dodajemy szpinak i wlewamy słodką śmietanę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż zawartość patelni  ponownie zacznie się gotować. Odcedzamy ugotowany makaron, ponownie wkładając

Miód i pieprz
Brązowy ryż z ciecierzycą 202

Pyszne, wegetariańskie danie rodem z kuchni arabskiej :) Miłośnicy mięsa mogą wkroić sobie np. smażoną/grillowaną pierś kurczaka. Danie dzięki ciecierzycy jest jednak naprawdę sycące, aromatyczne i smaczne :) SKŁADNIKI (dla 2 osób) 1 woreczek brązowego ryżu 400g soczewicy z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka kminu rzymskiego

Moje Kuchenne Rewelacje
Zupa na mleku kokosowym 171

podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Wędzone skrzydełka drobiowe 232

olchowe Przygotowanie: Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Przygotować mieszankę peklującą: łyżka oregano (polecam podgrzać na suchej patelni), soli jodowanej i peklosoli) - wymieszać i natrzeć mięso. Można ponakłuwać go ostrym widelcem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Wędzić 2 - 3 godziny w temperaturze 50 stopni, aż do uzyskania upragnionego koloru. Pod koniec procesu wędzenia nastawiamy wodę

Karczma Honorietty
3x boczniaki, zupa krem, a la śledzie w śmietnie i kremowe spaghetti ryżowe 181

przeciwieństwie do większości leśnych grzybów zawierają bardzo duże ilości soli mineralnych i witamin, są również źródłem łatwo przyswajalnego białka co jest bardzo ważne zwłaszcza u osób, które nie jedzą mięsa. Naukowcy odkryli w boczniakach dwie bardzo ważne substancje, które uczestniczą w niszczeniu komórek nowotworowych- beta glukan i pleuran , dodatkowo boczniaki zawierają bardzo ważny przeciwutleniacz ergotioneinę, który nie ginie nawet podczas

zdrowa vege kuchnia
szynka pieczona w miodowej glazurze 185

Szynkę myjemy,  wkładamy do miski  i dokładnie z każdej strony nacieramy  marynatą . Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 6 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na noc). W garnku zagotowujemy wodę, szynkę wyjmujemy z lodówki i wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy przez 45-50 minut na minimalnym ogniu ( woda w garnku

Miód i pieprz
Sałatka z figami, wędzonym kurczakiem i winogoronami 248

Uwielbiam połączenie owoców i mięsa. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę z owocami i wędzonym kurczakiem. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 2 figi 1 pojedynczy wędzony filet z piersi kurczaka 1 kiść winogrona zielonego, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 łyżki  Ślężańskiego Oleju Rzepakowego extra Ol'Vita, 2 łyżeczki soku z limonki, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
kotleciki drobiowe z cukinią 187

kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Mięso umyć i bardzo drobno posiekać, razem ze serem ni pieczarkami. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, dodać jajko w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotleciki, w bułce tartej. Smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Lulas recheadas czyli faszerowane kalmary po portugalsku 328

owoce morza i kalmary. Delikatnie nadziane tuby kalmarów idealnie komponują się z kiełbasą Porco Preto Painha która to dojrzewa powoli w specjalnych piwnicach w Alentejo. Kiełbasa wytwarzana jest z mięsa czarnych prosiąt. Zapraszam na danie godne mistrzów. Lulas recheadas czyli faszerowane kalmary po portugalsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie