mięso - 63110 przepisów (strona:2717/4208)

Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 188

łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i wklepać go w mięso, następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki. Jajko rozmącić z mlekiem

Pychotkaaa
Kuleczki z sosem pomidorowym 189

Składniki kotlety 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos 2 duże pomidory 2 żabki czosnku 1 duża cebula sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Wszystkie składniki na kotlety dokładnie wyrobić ze sobą. Formować małe kuleczki i smażyć na "małym" tłuszczu z każdej strony. Pomidory pokroić na mniejsze cząstki i podsmażyć razem z cebulą

Pychotkaaa
Karkówka w marynacie 212

czosnkowa  2 kulki ziela angielskiego liść laurowy karkówka pokrojona na kotlety  Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dać do naczynia żaroodpornego i obtoczyć w nich mięso, odstawić do lodówki na co najmniej pół dnia. Piekarnik nagrzać do 125 stopni gdy będzie ciepły wstawić przykryte naczynie z karkówką w marynacie. Piec około 50-60 minut. Później można

Pychotkaaa
Szybki żurek 144

Szybki żurek jest na prawdę bardzo szybki, u mnie ta zupa zwycięża w kategorii z mięsem ale nie na mięsie. Podaje z ugotowanymi ziemniakami. Składniki butelka żuru majeranek biała kiełbasa czosnek śmietana 18% sól pieprz liście laurowe Wykonanie: Kiełbasę pokroić w plasterki, zalać wodą i zagotować z liściem laurowym. Do wrzątku z kiełbasą dolać żurek i dodać resztę składników doprawiając

Pychotkaaa
Kulebiak z kapustą i grzybami 226

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Inspiracja z blogu: Gotowanie jest łatwe.   Kulebiak - potrawa kuchni kresowej. To duży, pieczony pieróg nadziewany farszem z mięsa (czasem z ryb) z dodatkiem jarzyn, ryżu i przypraw.  Pochodzi z Ukrainy. Jest to również potrawa regionalna z województwa podlaskiego (skąd pochodzę) - pieczony pieróg z ciasta drożdżowego z nadzieniem z kapusty i grzybów

Di gotuje
Grillowane steki na desce cedrowej z rozmarynem i miodem 205

szklanki octu jabłkowego 1 ząbek czosnku pokrojony w cienkie plasterki sól koszerna i czarny pieprz do smaku ½ szklanki oliwy z oliwek Przygotowanie: Połączyć wszystkie składniki marynaty. Marynować w niej mięso do 24 godzin. Przed grillowaniem steki odstawić na godzinę do miejsca w temperaturze pokojowej. W międzyczasie przygotować grilla, rozgrzać do średniej/wysokiej temperatury, oczyścić ruszt, dobrze naoliwić. Namoczone deski wyłożyć

naRuszcie
QUINOA Z WARZYWAMI W SOKU POMIDOROWYM. Właściwości odżywcze. 175

białek egzogennych jest LIZYNA , która odpowiada za odbudowę komórek i przyspiesza regenerację organizmu, np. po wysiłku, i właśnie w szczególnie duże ilości lizyny obfituje quinoa. W przeciwieństwie do mięsa komosa zawiera również NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-3 . Jest bogata w POTAS, FOSFOR, WAPŃ (o wiele lepiej przyswajalny, niż ten pochodzący z nabiału), ŻELAZO, MAGNEZ i zawiera WIT. B6 , która ułatwia

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sernik z suszonymi śliwkami 225

przygotowaną masą wyklejamy dokładnie spód formy, pomagamy sobie łyżką. Wkładamy do zamrażarki na czas pozostałych przygotowań. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Twaróg mielimy w maszynce do mięsa, przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub miksujemy blenderem. W dużej misce umieszczamy przygotowany twaróg, śmietanę, powidła, jajka, cukier, mąkę i ziarenka z laski wanilii. Miksujemy do połączenia składników. Wrzucamy pokrojone śliwki

My Culinary Art
Domowe flaczki wołowe. 147

ziarna pieprzu, sól, ugotuj rosół. Flaki wrzuć od wrzącej wody i zagotuj, po zagotowaniu wodę odlej. Czynność tę powtórz 3-4 razy. Gotowy rosół odcedzić, połączyć z flakami ( Z mięsa możesz przygotować nadzienie do pasztecików ) . Tłuszcz ( masło lub margarynę ) rozpuść, wsyp mąkę , wymieszaj, smaż, aż zasmażka spieni się i zbieleje. Dodaj ją do rosołu z flakami. Flaki wymieszaj, zagotuj, dopraw

Przepisy i porady kulinarne
Wegańska PRAGA 202

wydaniu, czyli Old Bohemian style - a tam były knedliczki podane z seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym

Bananowe Pole
Rolada z indyka zawijana w szynce parmeńskiej 238

kostki sera fetta  (twardej )  2 ząbki czosnku pieprz WYKONANIE Filet kroimy  na dwie lub więcej części w zależności od  wielkości i  dobrze rozbijamy. Mięso układamy na foli do pieczenia. Szpinak rozmrażamy. Podsmażamy na oleju doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem. Na filet układamy szpinak, kruszymy ser fetta, układamy suszone pomidory. Filet rolujemy, obok układamy szynkę

W kuchennym oknie Ewy
Kapuśniak (z kiszonej kapusty) 207

boczku lub z żeberek.  Znana w kuchni polskiej, góralskiej - kwaśnica (tam przygotowywana z kiszonej kapusty), słowackiej - kapustnica (z kiszonej kapusty), ukraińskiej - капусняк . (Wikipedia) żeberka, kości wędzone lub inne mięso na wywar 1/2 kg kiszonej kapusty 4-5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1 mała cebula kawałek selera 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kminku (lub więcej

Di gotuje
Chili Sin Carne 264

jedzeniu zdrowym i mocno warzywnym owszem. Właśnie dzięki koledze w moje ręce trafił "Jadłonomia" Marty Dymek. Nie kupiłabym jej i to nie ze względu na to, że jadam mięso. Po prostu czegoś mi w niej brak, i to nie smakowitych przepisów, o nie! raczej wątków osobistych, jakiś wstępów do każdej z części książki, sama nie wiem...  Kilka receptur już

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa ogórkowa na wędzonych nóżkach 141

cebula, 2 listki laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, 500 g ogórków kiszonych, Włoszczyznę umyć, obrać. Do garnka włożyć nogi, włoszczyznę i przyprawy. Zalać zimną wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie. Wywar przecedzić, dodać do niego ogórki starte na średniej tarce. Zagotować. Można dodać do smaku sos z kiszenia ogórków. Można podać ze śmietaną. zastawa

królestwo garów
Stek z marlina 440

Marlin to ryba, która coraz częściej pojawia się na naszych sklepach, chociaż niestety najczęściej mrożona. Doskonale nadaje się na pyszny stek, tak samo jak mięso z rekina czy tuńczyka. Wystarczy parę minut grillowania lub smażenia, ale warto wcześniej włożyć rybę na jakiś czas do odpowiedniej marynaty, żeby wzbogacić jej walory smakowe

Milion Smaków