zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Szpinak przepłucz pod wodą, osusz. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i indyka. Mięso obsmaż z każdej strony. Gdy cebula zmięknie – dodaj czosnek i smaż jeszcze około 1 minutę. Dodaj pomidory, wodę po przepłukaniu puszki po pomidorach, dopraw solą, pieprzem, przyprawą włoską
Moja pasja smakutylko. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerstwa bułka 1 jajko ½ szklanki mleka sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić razem z mięsem. Następnie dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki (według uznania) i sól do smaku. Połączyć składniki, formować kuleczki, wrzucać na wrzącą wodę i ugotować w osolonej wodzie
Tradycyjna Kuchniatuńczykiem, które zalegają u mnie na półce i tylko obrastają kurzem...Miałam akurat mało czasu na wymyślanie obiadu, był piątek, więc tradycyjnie u mnie w domu nie jemy bez mięsa i popatrzałam na te nieszczęsne puszki...No i trafiło. Na makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym z nutką pietruszki. Szybko i sprawnie. Składniki: opakowanie dowolnego makaronu (u mnie wstęgi
na moim stole...danie, które lubi każdy – nie znam osoby, kótra na hasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję
Martyna CooksWitajcie : ) Moja córcia uwielbia sałatki mogła by je jeść kilka razy dzienne zamiast mięsa :) Kidy wraca ze szkoły zawsze czeka na nią coś pysznego :) Dzisiaj postanowiłam przygotować sałatkę Grecką , pyszną lekką ze zdrowym Olejem lnianym z Olejowego Raju który mam przyjemność testować . Zapraszam
Sama słodycz i szczypta chilitakie pyszne kanapki szykuję dla Męża do Pracy SKŁADNIKI: Bagietka 20 Dag Mięsa Kebab( ja kupiłam mrożone) 2 Liście sałaty lodowej pokrojone w paski 2 Łyżki prażonej Cebulki Ketchup
Gotowanie Patkisól do smaku Wykonanie Większość boczku kroimy w kostkę, pozostałą ilość mielemy przez maszynkę. Dodajemy sól, peklosmaczek, przyprawę sekretną do smaku, żelatynę i całość dokładnie wyrabiamy. Następnie gotowe mięso przekładamy do wyparzonych słoików z szerokim wejściem do 3/4 wysokości. Zakręcamy przykrywkami i wstawiamy do garnka z włożoną na dno ściereczką. zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików i doprowadzamy
Malinowe Pocałunkikurczaka i tak sobie myślałam czy po prostu je upiec czy zrobić coś innego. Mój mąż uwielbia makaron, postanowiłam więc ugotować jakiś sos. No i wytrybowałam te ćwiartki, mięso pokroiłam w kostkę a kości zamroziłam ( będą na zupę ). Podsmażyłam, dodałam cebulę, kurki i dynię, doprawiłam i wyszedł mi super smaczny gulasz. Do makaronu jak znalazł. Polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniniebieską pleśnią i ta sałatka idealnie to pokazuje. Kilka składników, odrobina krojenia, pół godziny pracy i pyszna sałatka gotowa. Idealna solo na lekki lunch albo jako dodatek do delikatnego mięsa albo ryby. Now there is a season for pears and I took advantage of it with pleasure! There is no better combination than pear and blue cheese, and my salad
Martyna CooksPIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto
Martyna Cooksproblemu żeby podane składniki wymieszać i tak też podać. Do tej sałatki użyłam wyrazistej w smaku kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło . Kiełbasa ma w składzie 97% mięsa wieprzowego a także świetnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, dzięki temu też sałatka nabrała fajnego smaku i aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy
Ala piecze i gotujeobiad. Moja propozycja to zupa ziemniaczano porowa z wkładką –jest nią podsuszana kiełbasa bamberska od firmy Tradycyjne jadło , kiedy przeczytałam etykietę byłam zachwycona jak mało w niej składników, tylko mięso, sól peklowa i przyprawy, idealna! rzadko się trafia na takie w sklepie, polecam z czystym sumieniem. Składniki: 60 dag ziemniaków 2 skrzydełka z kurczaka 100 g kiełbasy podsuszanej bamberskiej
Wanilia i Kardamonpęczek szczypiorku 3 jajka szklanka mleka 150 g sera żółtego sól, pieprz Przygotowane Piersi z kurczaka myjemy i kroimy kostkę. Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy i dodajemy pora. Całość dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidora spażamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy porwaną
e-PrzepisyKulinarnedawna podziwiałam. I gdybyście mnie spytali wcześniej jakiego polskiego szefa kuchni najbardziej chciałabym poznać od razu wskazałabym Aleksandra Barona. Podziwiam go za podejście do jedzenia, za szacunek do mięsa i za jego wykorzystanie - więc te warsztaty i to spotkanie było trochę jak spełnienie marzeń! Świetni ludzie, fanastyczne jedzenie, dużo wina i dużo masła! Było genialnie, po prostu genialnie! Masła było
Plate of Joyśmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kakao Wykonanie: Na stolnicy wyrabiamy ciasto z podanych składników, przygotowujemy maszynkę do mielenia mięsa z foremką do robienia ciasteczek.Wkładamy małymi kawałkami ciasto do maszynki, kręcąc korbką wykręcamy przez foremkę różne wzory ciasteczek zachowując odpowiednią długość ciastka. Ciasteczka układamy na blaszkę wyłożoną papierem
kgwjanczewo