mięso - 63110 przepisów (strona:2731/4208)

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONYCH BURAKÓW 442

cebulę z wbitym goździkiem i suszone grzyby.   Gotowałam wszystko na niewielkim ogniu przez około 40 minut. Wywar przecedziłam.    Grzyby pokroiłam. Stwierdziłam,że dodam do zupy również mięso z ugotowanych wędzonych żeberek. Obrałam je i pokroiłam. Obraną cebulę posiekałam i zeszkliłam na maśle. Kapustę poszatkowałam. Kapustę włoską można z powodzeniem zastąpić zwykłą, białą. Dodałam ją do cebuli

potrawyregionalne
KRUPNIK 175

kasza i warzywa w zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam!   Składniki: 2 litry wody 1 marchew 1 pietruszka kawałek pora 3-4 ziemniaki pół małego selera

potrawyregionalne
Sałatka krabowa z grejpfrutem 232

Sałatka krabowa z grejpfrutem, a tak naprawdę oczywiście z paluszków krabowych, no chyba, że macie dostęp do prawdziwego mięsa krabowego – wtedy nawet nie się zastanawiajacie i zmieniajcie składnik :) Sałatka jest bardzo lekka, prosta i orzeźwiająca, dzieki grejpfrutowi, a jednocześnie sycąca dzięki krabom i jajkom. Większa porcja sałatki krabowej może nasycić głód i być świetnym lunchem. Składniki: 1 opak. paluszków

Pociąg Do Kuchni
Pieczone podudzia w miodzie 168

sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 200*C na 35-40 minut. Ja podałam z ryżem i sosem słodko-kwaśnym. (tu znajdziesz przepis na sos KLIK

ClauditteMissCooking
Paprykarz szczeciński 230

już zależy od Was. My zachęcamy do wypróbowania tego przepisu, jesteśmy pewni, że nie będziecie żałować. Potrzebujemy: 1 kg filetów z dorsza (mogą być mrożone) 0,5 kg mięsa z wędzonej makreli 1 kg obranej cebuli 450 g koncentratu pomidorowego 400 g ryżu 180 g oleju Przyprawy: 70 g soli 15 g cukru 23 g papryki słodkiej 34 g sosu

Marder&Marder Manufacture
Weekendowe śniadanie w 15 minut. Pasta z wędzonej makreli na grzance 184

stron, włożyć do metalowej formy na muffiny formując koszyczek. Piec w 200 stopniach kilka minut (do zrumienienia). Serek wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny, cebulą, ogórkiem i przyprawami. Dodać mięso ryby rozdrobnione widelcem (bez ości i skóry), wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Gorące grzanki napełnić pastą, posypać ziarnami słonecznika i kiełkami

SzczyptaSmaQ
Placki ziemniaczane z fetą i szpinakiem 213

węgiersku" to sami wiecie jak wygląda, zwłaszcza kiedy zamówimy go w restauracji. I jak ciężko wstać po nim od stołu :) Piszę "lubiłam" bo dawno nie jadłam takie klasycznego, z mięsem, sosem, papryką, z wyczuwalnym kminkiem.  Te mniejsze klasyczne placuszki ziemniaczane jem również znacznie rzadziej. Ale tak od czasu do czasu, traktując je jako "cheat meal", który podkręci uspokojony już

bistro mama
KOTLET DE VOLAILLE Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 501

prostu wsadzić do lodówki, żeby się porządnie schłodziło). Filety umyj, osusz, obkrój z błonek, włóż miedzy dwa kawałki folii i rozbij tłuczkiem na kotlety (uważaj, żeby nie podziurawić mięsa).  Następnie filety oprósz od roztłuczonej strony solą, pieprzem i odrobiną papryki. Na każdym połóż kawałek zmrożonego masła ziołowego, zwiń szczelnie filety w rulon, leciutko zakładając końcówki do środka

Słodko-Słony Świat Ilony
Co zrobić, aby pieczeń wieprzowa była soczysta. 156

wieprzowa będzie soczysta, jeśli podczas pieczenia będziemy ją polewać co jakiś czas sosem znajdującym się na dnie brytfanki. Nigdy nie polewajmy podczas pieczenia pieczeni zimnym płynem np. wodą ponieważ mięso zrobi się twarde i łykowate !                          Życzę

Przepisy i porady kulinarne
Fasolka po bretońsku 207

Dodajemy przypraw, czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w pióra. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę i przesmażamy na patelni, następnie dodajemy do garnka. Możemy dać więcej mięsa, mi się już nie zmieściło. Gotujemy aż do miękkości fasoli. Jak fasola jest już dobra, wyjmujemy skórki i dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Zagotowujemy i gotowe! Zajadamy z pieczywkiem. Proporcje

Pelusiowa Kuchnia
Wołowina z fasolka i brokułem z woka 239

Ostatnimi czasy przyrządzamy sporo wołowiny. Bo mięso wołowe jest dobre i zdrowe. Chociaż wieprzowe też jest dobre 😉 szczególnie boczek. No ale miało być o wołowinie. Wiadomo, stejki trzeba jeść, a nie kanapeczki. Chyba, że ktoś je kanapeczki ze stejkami. … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Kurczak curry z bananem 199

minut. Banany pokroić w pół plasterki i z odrobiną wody poddusić na osobnej patelni. Dodać koncentrat, curry, wymieszać i doprawić obiema paprykami. Chwilkę podsmażyć i połączyć z mięsem. Całość poddusić dodatkowo przez 5 minut (bez przykrycia, aby zgęstniało). Podawać z ugotowanym ryżem

Di gotuje
Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą 187

pomidory. Doprowadzić do wrzenia i pogotować na małym ogniu ok. 10 minut (wszystkie składniki farszu zostały wcześniej poddane obróbce termicznej, więc długie gotowanie nie jest potrzebne). ----------- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem Sałatka z pak choi Zapiekane wegetariańskie gołąbki

Weekendy w domu i ogrodzie
tartaletki "trzy sery" 201

podzielić na 6 kawałków i wylepić nim foremki do tartaletek. Każdy ser podzielić na 6 kawałków. Pomidorki przekroić na połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec w 200*C około 20-25 minut. Podawać na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik bez spodu 176

otarta z pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 1 torebka budyniu waniliowego 75 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka płatków migdałowych Ser zmielić w maszynce do  mielenia mięsa dwukrotnie.  Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po żółtku, natępnie po łyżce sera, skórkę i sok z pomarańczy oraz budyń. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia