naleśników. Składniki: 2,5 kilograma śliwek 1 kilogram cukru 1 op. cukru waniliowego 200 gram gorzkiego kakao Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, usuwamy pestki, mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier, smażymy przez 2 godziny ciągle mieszając. Dodajemy cukier waniliowy i kakao, smażymy jaszcze przez pół godziny ciągle mieszając, żeby kakao dobrze się rozpuściło. Gorące nakładamy
Bajeczna KuchniaPół pęczka posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: Udka z kurczaka przekładamy do garnka, dodajemy przyprawy, namoczone grzyby i obraną cebulę, zalewamy 3 litrami zimnej wody, gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie, udka wyjmujemy. Pietruszkę, selera i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości. Mąkę rozrabiamy
Bajeczna Kuchniacebule 2 łyżki smalcu 0,5 szklanki śmietany 18% Sól,pieprz Pół pęczka posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki mielimy na drobnym sitku w maszynce do mielenia mięsa. Na stolnicę wykładamy ziemniaki, dodajemy mąkę, jajko i szybko zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy cienkie wałeczki, podsypujemy mąką, nożem kroimy kopytka. Wrzucamy partiami na osolony wrzątek z dodatkiem oleju, gotujemy
Bajeczna Kuchniagroszkiem i marchewką jest daniem zarówno lekkim, jak i sycącym, a do tego minimalistycznym pod względem użytych składników. Możemy podawać go solo, lub też z ulubioną rybą czy też mięsem. Pilaw przyrządza się niezwykle szybko i jest świetnym pomysłem na obiad w domu, jak i do zabrania do pracy. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę, albo talerz będzie
Ostra na SłodkoPierogi to takie polskie, niemal narodowe danie - ruskie, z kapustą i grzybami czy z mięsem, a w lecie z owocami. Ale nie musimy się ograniczać do takich standardowych form. Można dowolnie, w ciekawy sposób kreować smak farszu i tradycyjne danie urozmaicić, a wtedy może się okazać, że ciężko nam będzie wrócić do tych "oklepanych" smaków, bo nowe są tak ekscytujące
zobacz ich smakKolejny wtorek - kolejne danie z wieprzowiną. Z kawałka schabu można przyrządzić pyszne i w miarę dietetyczne danie. Mój Mąż twierdził, że "schab i fit - to się
Kolorowy Przepisownikminutach wyciągamy wrzuconą włoszczyznę, porcję rosołową i skrzydełka. Dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Zupę gotujemy do momentu zmięknięcia marchewki, po czym dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. W międzyczasie, mięso oddzielamy od kości i ponownie wrzucamy do zupy. Gdy ziemniaki są prawie miękkie dodajemy ząbek czosnku i posiekany koperek i jeszcze 1-2 minuty gotujemy. Smacznego :) Przepis dołączam do akcji kulinarnych
Smak mojego domuwszystko gotujemy na małym ogniu. Dodajemy majeranek, oregano, świeżą pietruszkę, gałkę muszkatołową i świeży imbir. Jeżeli gotowaliście bulion na kurczaki i wołowinie możecie dodać mięso, oddzielone od kości i pokrojone na małe kawałki, wtedy zupa będzie bardziej sycąca. Po ok 20 minutach dodajemy marchewkę i pietruszkę wszystko doprawiamy i gotujemy jeszcze ok 20 minut
Niezły MłynekWymieszaj dokładnie. Przykryj i odstaw do przegryzienia. Możesz przechowywać w lodówce. W upalne sycylijskie popołudnia , marchewkę brało się do pracy lub na plażę. Jadło samodzielnie lub jako dodatek do mięsa. Najczęściej grillowanego. Warto zasmakować- jest pyszna i zdrowa przede wszystkim. Moje dzieci lubią ją, na ciepło
Z Kuchni Do Kuchnimyjemy, pozbawiamy ogonków, cebulę i marchew obieramy. Następnie warzywa te koimy na mniejsze kawałki (pomidory ze skórą i gniazdami nasiennymi, paprykę z pestkami) i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Przekładamy do dużego grnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez ok 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy olej, ocet, cukier, przyprawy (podane proporcje przypraw
Zawsze głodna!zamrozić, a więc nie szukać wymówek tylko piec pasztety w domu :). Przepis podaję w taniej wersji z samych wątróbek, a jeśli chcecie na bogato to część musicie zastąpić mięsem :). Składniki: 1 kg wątróbki indyczej 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 2 średnie cebule 0,5 - 0,7 kg tłustego podgardla 3 jaja 2 kromki chleba, może być czerstwy sól pieprz
Apetyczna babeczkaminut – sos na górze się zapiecze, w naczyniu będzie mocno bulgotał i całość się zezłoci. Tak podany kalafior może stanowić samodzielne danie obiadowe. Może też być dodatkiem do wołowego mięsa po gotowaniu rosołu, kotleta. My zjedliśmy go z dodatkiem sadzonego jajka i koniecznie – sosu lekko zaostrzającego jego smak . Gdy już zsuniecie z patelni sadzone jajka, rozgrzejcie na niej
Karo in the Kitchendorzucić do zupy. Kalafiora podzielić na małe różyczki i dodać do zupy w momencie, gdy reszta warzyw będzie miękka. Skrzydełka wyjąć z garnka, obrać ze skóry i kości, a mięso dorzucić do zupki. Ze smalcu i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią zupę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli Sos: Pieczarki 1 cebula pieprz sól liście laurowe łyżka masła jogurt naturalny Wykonanie: Ugotowane ziemniaki ostudzić i zemleć w maszynce do mięsa albo wycisnąć w prasce Włożyć do miski, uklepać i wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 części. 1/4 ziemniaków wyjąć i w to miejsce wsypać tyle
Pychotkaaaparzy lub moczy przez noc, a potem krótko gotuje przez kilka minut aż do miękkości. Ugotowany i osączony mak mieli się (dwukrotnie, a nawet trzykrotnie) w maszynce do mięsa przez sitko o najmniejszych okach lub uciera w makutrze. Do masy makowej dodaje się grubo posiekane orzechy włoskie, migdały, (namoczone, całe) rodzynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową lub inne
Pychotkaaa