ziemniaków 30 dkg mięsa zmielonego np. z łopatki ser żółty dodatkowo przygotować składniki na sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 1/4 kostki masła 2 łyżki mąki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 szczypta gałki muszkatołowej Smaczny, biały sos beszamelowy idealnie komponuje się z gotowanymi i zapiekanymi warzywami, np. brokułami, kalafiorem czy koprem włoskim
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieziemniaków (plastry) 400g mięsa mielonego /łopatka przyprawa do miesa mielonego, tymianek, 3 pomidory zblendowane lub puszka pomidoró bez skórki odrobina oleju 2 cebule 150 g sera , ja zmieszałam wędzony z salami łyżeczka płaska śmietany 18% , ja miałam tylko 30% i też była super ziemniaki podgotować tak by się nie rozpadły, wyłożyć na blaszce wysmarowanej delikatnie masłem mięso podsmażyć
Kuchcikowoasi...Kawałek mniepietruszka kawałek kapusty (dla klarowności) kawałek pora cebula natka pietruszki sól i pieprz makaron u mnie tym razem kokardki :) Warzywa myjemy, obieramy, wrzucamy do garnka Mięso myjemy i dodajemy do warzyw . Zalewamy to wodą do przykrycia . Gotujemy na małym ogniu. Cebulę opiekamy na palniku. Wrzucamy do wywaru. Gotujemy ok 1,5h Doprawiamy solą oraz pieprzem
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieminut, aż mozzarella się roztopi. Udekorować każde gniazdko kawałkami oliwek, listkiem bazyli, opcjonalnie oprószyć tartym parmezanem. Możecie także do sosu pomidorowego do gniazdek spaghetti z mozzarellą dodać trochę mielonego mięsa wołowego. Post Gniazdka spaghetti z mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnijeera), anyż gwiazdkowy, kardamon, imbir, kolendra, kurkuma, czarny pieprz, chili, goździki, cynamon, kozieradka, gorczyca, czosnek, szafran. Wyżej wymienione przyprawy są łączone ze sobą i powstają gotowe masale do drobiu, mięsa, ryb, warzyw, a nawet do potraw jajecznych. Przyprawy, aby nie traciły swoich właściwości najlepiej przechowywać w całych ziarnach i mielić lub rozcierać w moździerzu tuż przed dodaniem do potraw. Mielone
Kuchcik gotujekostkę (ok. 1 cm). Por kroimy w plasterki, łodygę selera w paseczki, a cebulę w drobną kostkę. Pierś z kurczaka oczyszczamy i kroimy na ok. 2 cm kawałki. Mięso posypujemy solą i papryką, mieszamy, a następnie posypujemy mąką i ponownie mieszamy, aż wszystkie kawałki się obtoczą. Pęczak płuczemy na sitku. Wsypujemy go do garnka, solimy i zalewamy wrzątkiem z czajnika
Poezja smakuskrzydełek gotuję bulion. Piersi można usmażyć. Nogi perliczki umyć, osuszyć, włożyć do garnka, zalać tłuszczem, dodać tymianek, rozgniecione ząbki czosnku i jagody jałowca. Tłuszczu musi być tyle, aby przykryć mięso. Naczynie przykryć papierem do pieczenia przyciętym do wielkości naczynia. Papier ma dotykać do tłuszczu. Gotować na najmniejszym ogniu aż nogi będą miękkie. Podałam z puree z topinambura i dymką . kryształ
królestwo garówDomowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się
Moje Małe CzarowanieJeśli zostały wam z obiadu kawałki pieczonego kurczaka to można je łatwo spożytkować, niż ponownie je odgrzewać i dojadać. Wystarczy mięso oderwać od kości, porwać na mniejsze kawałki i dodać do pysznego rozgrzewającego curry. Wszystko z zasadą, że nic w kuchni się nie może zmarnować. Do tego kilka składników, które zazwyczaj mamy w lodówce i można przenieść się do egzotycznych
Bernika - moj kulinarny pamietnikwww.facebook.com/SKWORCUpl/?fref=ts http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html Składniki 500 g łopatki wieprzowej 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy Pav Bhaji Masala Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy na średnich oczkach. Dodajemy jajko, przyprawę i dokładnie wyrabiamy z odrobiną gorącej wody. Formujemy na kotlety 2 cm, po czym grillujemy z obu stron. Podajemy w bułce z ulubionymi
R'n'G Kitchennadzieje, że film okaże się świetny. Wspominałam Wam nie raz i wspomnę po raz kolejny, że uwielbiam wszelakie pasty, pasztety czy smarowidła do kanapek. Jako że, nie jem mięsa, moje smarowidła są w pełni wegetariańskie, a nawet wegańskie. Większość sklepowych propozycji jest obfita w tłuszcz, który staram się ograniczać, oraz zawiera wiele sztucznych dodatków i barwników
Be Fit Be StrongChleb z serem - coś banalnego i często goszczącego na polskich stołach. W naszym domu coraz mniej wędlin i mięsa, a coraz więcej serów. Klasyczna i nudna kanapka nie zachwyca już. W poszukiwaniu czegoś co ją zastąpi, zupełnie przypadkowo wyszedł mi taki oto pszenny chleb upieczony z żółtym serem. Chleb przypomina strukturą tostowy, jest delikatny, miękki
Codzienna kuchnia niecodziennaciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pieczone kasztany Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki
Moja smaczna kuchniapokroić na niezbyt grube plastry, u mnie bez skóry. Marchewkę obrać umyć pokroić w cieniutkie grube paski, cebulę w piórka. W salaterce ułożyć miks sałat, dodać pokrojone warzywa, oraz mięso, posypać suszonymi wiśniami, wymieszać. Dressing: Olej lniany wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, lub koncentratem czosnkowym dodać sok z cytryny, miód, oraz sos sojowy, doprawić do smaku solą
Wanilia i Kardamonzestawiamy z ognia, miksujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wstawiamy ponownie na płomień (mały). Dodajemy cząber (pamiętając o tym by w palcach go rozkruszyć) i świeżo mielony czarny pieprz. Mięso z białej kiełbasy formujemy na małe kulki i podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy i zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchen