Delizioso pasto 242innego bazylia świeża lub suszona suszone oregano i tymianek Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulę, a następnie mięso z czosnkiem mieszając przez ok 10 - 15 min. Dodajemy pomidory. Doprawiamy solą, oregano, tymiankiem, bazylią. Przygotowujemy sos beszamelowy: Rozpuszczamy masło, dodajemy 2 łyżki mąki, dolewamy zimne mleko i gotujemy
Lajtkraft food intolerance
Zupa z pomidorami i pęczakiem 172Blueberry Corner by "jagodzianka" Staram się, żeby w moim domu jedzenie się nie marnowało. Po zjedzeniu mięsa kurczaka z dania pt. „Kurczę pieczone”, pozostałości, … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa z pomidorami i pęczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner
Rafaello 204obtoczenia) 200g mleka w proszku 100g miękkiego masła 3-4 łyżki mleka płynnego 120g cukru pudru ewentualnie migdały do środka Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć w malakserze lub tłuczkiem do mięsa na drobne okruszki, wsypać do miski. Dodać mleko w proszku, cukier, kokos, płynne mleko, masło. Wszystko zmiksować do osiągnięcia jednolitej masy. Brać w rękę po porcji masy, ewentualnie wkładać w środek
Cakes By Kejt
Warzywa na ciepło do obiadu. 188końcu przyprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem.Warzywa można lekko zagęścić mąką ziemniaczaną. W 50 ml rozpuścić 1 łyżeczkę mąki, wymieszać i wlać do warzyw. Podawać z rybą , mięsem lub czym wolicie. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili
Kotlet Devolay (de volaille, kotlet po kijowsku) 266jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Filety rozbijamy cienko przy pomocy tłuczka, najlepiej przez kawałek folii żeby nie podziurawić mięsa. Kotlety nacieramy z obu stron solą i pieprzem. Odstawiamy na bok. 2. Masło kroimy na 4 równe paski, formujemy cienkie długie wałeczki, każdy wałeczek nacieramy odrobiną rozgniecionego czosnku. Kładziemy
My Culinary Art
Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym 397Czasem gdy mamy mało czasu lub gdy nic nam się nie chce warto pokusić się o dobry gotowy sos. Dodajemy tylko swoje ulubione mięso, warzywa, przyprawy i obiad gotowy! 1 podwójna pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 520 g sosu słodko-kwaśnego JAMAR 0,5 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki oregano
VioletoweKucharzenie
Fit obiad #3 - Kotlety z pieczarek 213Moja rodzina to w przeważającej większości mięsożercy. Mój Mąż nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa, młody człowiek też dopomina się o "mięśko". Ja natomiast staram się robić coraz częściej jarskie posiłki, po których czuję się lekko. Główną pomysłodawczynią różnego rodzaju i kotletów bezmięsnych zawsze była moja Babcia. Najlepsze były jej kotleciki z płatków owsianych, które mam zamiar kiedyś też
Cakes By Kejt
kotlety z białej fasoli 203smażymy jeszcze przez minutę. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy w maszynce do mięsa, lub blenderem. Teraz zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, oraz cukrem, dodajemy posiekaną pietruszkę, tartą bułkę i jajko. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie w rękach zwilżonych wodą formujemy z naszej
Miód i pieprz
Zapiekana bułeczki z jajkiem, kurczakiem i przyprawami 208przygotować proste i smaczne śniadanie, kiedy kuchnia świeci pustkami, a w chlebaku znajdujemy tylko wczorajsze bułki? Nic prostszego. Wystarczy włączyć piekarnik, dodać jajko, ulubione przyprawy i kawałek mięsa. A już po chwili nasze otrzymamy pyszne śniadanie w postaci zapiekanych bułeczek. Spróbujcie, bo pomysł jest naprawdę prosty. Moje zapiekane bułeczki z jajkiem i kurczakiem doprawiłam do smaku przyprawą arabską od Rafex
Słodkie okruszki
Gołąbki z łososiem i sosem cytrynowo-śmietanowym. 236łososia układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, Posypujemy pieprzem i solą. Folię zawijamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Mięso łososia rozdzielamy widelcem i mieszamy z ryżem. Cebulkę dymkę kroimy drobno i dodajemy do łososia z ryżem. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty przelewamy wrzątkiem, Wycinamy zgrubiałe części
Miksturownik
Placki z cukinii 223Znaczy patrzy, ale jak ma instynkt samozachowawczy, to siedzi cicho, ciesząc się względnym spokojem. Przyznajcie się, ile razy kupiłyście coś w sklepie, bo „będę piekła ciasto, robiła sałatkę i mięso z grilla”? Mnóstwo. Każdy ma taki wstydliwy epizod za sobą. Na początku też miałam problemy z określeniem wielkości zakupów. Ba! Jak kończy się sezon gotowania dla innych, zdarza mi się
ladykitchen
Biała lasagne ziemniaczana. 236wiele zastąpiłam go musztardą sarepską (nawet mniej kalorycznie przypadkiem wyszło). Łyżkę musztardy zmieszałam z dwoma łyżkami śmietany 18%. Doprawiłam odrobiną soli i pieprzu. Powstały sos wyłożyłam na warzywa z mięsem. Posypałam szczypiorkiem. Położyłam jeszcze 3 plastry sera i przykryłam warstwą ziemniaków. Zapiekałam pod przykryciem ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkryłam a opcje piekarnika zmieniłam za "górne zapiekanie
Kuchnia po mojemu
smaczne pierogi z rosołowym mięskiem... 194szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka mięso z dzień wcześniej ugotowanego rosołu obrać z kości, dodać pokrojoną cebulę, majeranek, wlać trochę rosołu i pałką blendera zmiksować, dodać tartą bułkę, wymieszać w misie robota hakiem wyrobić sprężyste ciasto na pierogi, wody
W Mojej Kuchni Lubię
Moskaliki z jajkiem na zielonej sałatce z gwiazdnica 196przekąska ciszyła się uznaniem. Zobaczcie sami jak niewiele czasu trzeba żeby przyrządzić takie danie, które będzie smakowało Wam i Waszym znajomym. Moskaliki to małe śledzie marynowane w całości. Ich mięso jest delikatne a skórka miękka więc nie trzeba je zdejmować. Jajka przepiórcze są wdzięcznym składnikiem małych przekąsek - zobacz jakie wesołe koreczki można z nich zrobić . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 174oliwki 100 g sera feta olej oliwa sól pieprz papryka słodka vegeta Przygotowanie: Łopatkę mielimy. Kromki chleba zalewamy mlekiem i odstawiamy do rozmiękczenia. Gdy namięknie dodajemy go do mielonego mięsa. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy. Koperek siekamy - także dodajemy. Wbijamy jajko oraz dodajemy sól pieprz paprykę słodką i vegetę. Wszystko wyrabiamy. Odrywamy po kawałku mięsnej
Taste Therapy