mięso - 63110 przepisów (strona:2631/4208)

Pasta z awokado i liści rzodkiewki 175

idealny dla Was. Pasta z liści rzodkiewki dobrze sprawdza się jako pesto do makaronu, a także pasta kanapkowa. Jej ostry posmak sprawia, że rewelacyjnie sprawdza się jako dodatek do mięsa. W roli głównej: liście z pęczka rzodkiewek Dodatki wedle uznania: awokado lub oliwa z oliwek, ziarna słonecznika lub orzechy ziemne, sok z cytryny lub kwaśne kiwi, czosnek lub imbir. Wszystkie

Kucharzyca
Kurczak w cieście (kulki) – jak od „chińczyka” 259

kurczak będzie surowy w środku. Temperatura powinna być taka jak przy smażeniu pączków ok. 160*C Kawałki kurczaka należy nakładać na łyżce, by za każdym razem nakładać kawałek mięsa i porcję panierki. Zsuwamy do oleju za pomocą drugiej łyżki

Gotowanie i blogowanie
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem 307

Składniki: ciasto: ok. 1/2 kg mąki luksusowej Młynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

czarrna od kuchni
GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 229

zawinięcia jedzenia w liście zrodził się w ludzkiej głowie bardzo dawno, prawdopodobnie idea ta zaiskrzyła w głowie człowieka pierwotnego. Pojawił się ogień i wtedy to włożono zawinięte w liście mięso do ogniska, opiekając je. Stworzyło to dla człowieka nową jakość smakową. Dziś na całym świecie istnieją potrawy które stanowią zawinięty w liście farsz, rodzaj liści, rodzaj farszu jak i sposób

Markowy smak
Jak upiec perfekcyjny stek? 181

skorupka zatrzyma również soki wewnątrz mięsa. Po położeniu steków na patelni nie ruszaj ich! Stek odwracamy tylko raz! Do odwracania używaj tylko szczypców, łopatki, nigdy widelca!  Nie nakłuwaj miesa widelcem, bo sok wypłynie, a mięso będzie suche i wiórowate. Jak długo smażyć? Generalna zasada: na każdy 1 cm grubości mięsa smażymy po 1 minucie z każdej strony, otrzymamy wówczs

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z warzywami (na szybko) 239

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Prosta propozycja na szybkie i smaczne danie, które świetnie smakuje w wersji solo oraz jako dodatek obiadowy - razem z mięsem.   100g makaronu chińskiego (nie z zupek, użyłam "Mie") 450g mieszanki warzywnej (brokuł, marchew, zielona fasolka szparagowa, kukurydza, czerwona papryka, kiełki fasoli mung) imbir papryka słodka i ostra czosnek granulowany suszona cebulka kolendra bazylia, natka

Di gotuje
Co Lila jadła w środę? 5 175

zawsze myślałam, że do tego potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt. W iesz jaki? zdradzę Ci -  patelnia ) to często robimy tortille. Tym razem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki.  Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Udko pieczone 168

ząbki czosnku - przyprawa złocista - papryka słodka - kurkuma - 2 łyżki masła - 2 łyżki oleju  Sposób przygotowania 1. Udka natrzeć olejem ,posypać przyprawami,czosnek pokroić w plastry  włożyć do mięsa. Zostawić do marynowania,najlepiej na noc 2. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia zalać troszkę wody  wyłożyć zamarynowane udka wraz z czosnkiem. Piec w piekarniku 180 stopni Czasami smarować smażące

W królestwie smaków Beaty
CUKINIE FASZEROWANE RICOTTĄ I KOZIM SEREM 224

startym parmezanem, skrop oliwą i zapiekaj przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp cukinię resztą posiekanej bazylii i podawaj samą, z zieloną sałatą lub jako dodatek do mięsa. *Jeśli wolisz, możesz zastąpić bazylię świeżym (lub suszonym) tymiankiem lub rozmarynem. Ja dodałam do farszu odrobinę tymianku i bazylię, uważam, że dobrze się razem komponują

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kurczak pieczony ze szparagami i fetą / Roasted chicken with asparagus nad feta cheese 213

Wiosna zawitała do nas na dobre, dlatego nadszedł czas na przepisy szybkie i lekkie, najlepsze na ciepłe dni. W sklepach też mamy już mnóstwo pięknych i

karmelowy
PIECZONE PAŁECZKI KURCZAKA Z ROZMARYNEM 237

Proponujemy PIECZONE PAŁECZKI KURCZAKA w marynacie z miodu, rozmarynu i... Artykuł PIECZONE PAŁECZKI KURCZAKA Z ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Klopsiki z gryki 161

jestem raczej tradycjonalistką, lubię sprawdzone smaki, mam przepisy, do których wracam, bo niezawodnie się sprawdzają. Ale też skłamałabym mówiąc to… Bo, od kiedy usunęłam z menu mięso, eksperymenty stały się nieodłączną częścią gotowania. Nadal mam swoje „pewniaki”, które udają ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami 270

smażenia Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Opruszyć z obu stron solą i pieprzem. Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora. Mięso złożyć na pół, formując pierożka. Brzegi każdego pierożka skleić za pomocą tłuszka. Następnie gotowe pierożki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor

Monia miesza i gotuje
Kieszonki drobiowe z ryżem 354

Mięso drobiowe z wyrazistym nadzieniem Składniki 1 filet z kurczaka ok 2/3 szklanki ugotowanego ryżu 3 suszone pomidory w oleju 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka pasty z czarnych oliwek 2 … Czytaj dalej Kieszonki drobiowe z ryżem

czarrna od kuchni
Pilaw ze szpinakiem i morelami 161

pojawiły się różne jego gatunki testujemy i eksperymentujemy. Dziś zapraszam na pyszny ryż jaśminowy z  nutką Orientu w tle. Pysznie smakuje jako osobne danie i jako dodatek do mięsa. Zapraszam i smacznego ! Pilaw ze szpinakiem i morelami Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 200 g ryżu jaśminowego  Uncle Ben's 1 1/2 szklanki bulionu 1 duża czerwona cebula

Kulinarne przygody Gatity