Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka: 15 g suszonych borowików SKWORCU 0,5 szklanki prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego
VioletoweKucharzeniemozzarelli startej 30 g parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów sól pieprz Dodatkowo: wykałaczki 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 4 łyżki wody lub białego wina Mięso musimy opłukać, osuszyć, położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cieńszy filet (tak około 1,5-2 cm). Doprawiamy go solą i pieprzem i nacieramy 1 łyżka
kruche babeczkibudzi u wielu osób zdziwienie. Kiedyś sama podchodziłam do tego tematu dość ostrożnie a nawet niechętnie, ale od czasu kiedy spróbowałam uważam, że takie połączenie to mistrzostwo świata. Delikatne mięso a do tego kremowy sos pełen smaków. Obie części bardzo dobrze do siebie pasują. Jak się zaraz przekonacie tuńczyk nadaje się nie tylko do sałatki . Przepisów na vitello tonnato przejrzałam
Smaczna PyzaWyrastają zwykle na drewnie drzew liściastych, żółciaka właściwie nie da się pomylić z żadnym innym grzybem - nic innego nie ma takiego koloru, wyglądu. Smak grzyba przypomina niektórym smak mięsa drobiowego, grzyb jest bardzo treściwy, polecam. Jak tylko uda się Wam znaleźć młode owocniki które przy przyciśnięciu wydzielają sok to zrywajcie i jemy, stare są niesmaczne i łykowate i można
Moje Małe Czarowanieczas. Dzięki obieraczce możemy szybko wyczarować potrawy, których przygotowanie trwałoby bardzo długo przy użyciu tradycyjnego noża. Pocięte w słupki warzywa z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowania zupy, sosu do mięsa, idealnie sprawdzą się również jako ozdoba talerza, na którym zaserwujemy naszym gościom potrawę.Decydując się na zakup obieraczki do julienne, możemy mieć pewność, że inwestujemy w narzędzie, które będzie służyło
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaminutach wlej whisky, smaż kilka minut. Odparuj częściowo whisky, dodaj suszone pomidory następnie śmietanę, w razie potrzeby dopraw ponownie. Smaż kilka minut – do momentu aż polędwiczka będzie miękka. Mięso wyłóż na talerze, polej sosem, posyp natką pietruszki. Obok połóż pieczone ziemniaki. Smacznego
Moja pasja smakuporze roku wyglądają niesamowicie i dziwnym trafem smakują zupełnie inaczej niż w pozostałych miesiącach :) Zgodnie z naszym etapep na warzywa postanowiłyśmy zrobić burgery z buraków. Nie żebyśmy rezygnowały z mięsa, co to to nie… ale jest to zdecydowanie miła i pyszna odmiana dla tradycyjnych, mięsnych burgerów. Serdecznie polecamy! Pomysł na burgery z buraka podpowiedziała nam moja koleżanka z pracy
Kolizje SmakówPrzygotowanie Pałki umyłem, osuszyłem, obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem je do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni lekko podsmażyłem przekrojone na pół ząbki czosnku. Dodałem czosnek do mięsa, posoliłem, posypałem pieprzem i tymiankiem. Polałem przecierem pomidorowym wymieszanym z pomidorami z puszki. Zapiekałem 50 minut w temperaturze 200 stopni
R'n'G Kitchenszczypiorek Wykonanie: Kuskus zalać wrzącym bulionem, wymieszać, przykryć i odstawić na 5 minut. W miseczce wymieszać sok z octem, olejem i przyprawami do smaku. Połączyć z kuskusem, pokrojonym upieczonym mięsem i szczypiorkiem. Starannie wymieszać, posypać skórką z pomarańczy
Tradycyjna Kuchnialubczyk Przygotowanie Perliczkę ugotować do miękkości ok 2,5 godziny. Wątróbkę podsmażyć z cebulą dodać kilka listków szałwii i podlać winem. Trzymać na gazie kilka minut i ostudzić. Ostudzone mięso i wątróbkę zmielić. Doprawić do smaku.W razie potrzeby podlać wywarem. Na końcu zmielić też bułkę namoczoną w wywarze spod perliczki. Tak przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanych masłem i posypanych bułką
Gaździnka warzyzielone i kolejny pęczek ląduje w koszyku. Trzeba korzystać póki jeszcze są. Po powrocie do domu znowu chwila namysłu i szybki obiad gotowy. Tym razem połączyłam je z delikatnym mięsem kurczaka. Delikatnie oprószone solą i pieprzem filety owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam
Wiem co jemczasach nie potrafiłam gotować i średnio interesowałam się tym zajęciem. Doskonale pamiętam jednak jak co weekend, właściel domu w którym wynajmowałam pokój, urządzał na patio grilla. Poza wszelkiego rodzaju mięsem marynowanym całą noc w winie, jednym z głównych dań były grillowane papryczki Padrón. Podane tylko z dodatkiem soli smakowały wyśmienicie. Na blogu Facet i kuchnia przeczytałam kiedyś, że podobno
Mienta bloggyrosa bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego mięsa formuje kotlety obtaczam w bułce tartej i kładę na rozgrzaną patelnie (przeważnie używam oleju kokosowego, jest rewelacyjny! nie czuć smaku kokosa, tłuszczu a zapach też jest całkiem inny niż przy
Kuchnia Vikiłyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 ząbek czosnku, rozgnieciony sól pieprz Dodatki: hummus przepis tabbouleh przepis pita przepis Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę, do której wkładamy kawałki kurczaka. Wszystko razem mieszamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc. Kawałki
Smakowity Blog KulinarnyDzisiaj propozycja na szaszłyki wegetariańskie. Zrobiłam je z papryki, cukinii i pieczarek. Szaszłyki są tak dobre, że na dalszy plan schodzi mięso z grilla. Można je traktować jako danie samodzielne lub przerywnik w trakcie grillowej mięsnej biesiady. No i kto powiedział, że grill nie może być zdrowy? Z całego serca zachęcam do spróbowania :) Składniki (6 szaszłyków): 2 małe
Smak mojego domu