mięso - 63110 przepisów (strona:1247/4208)

Rolada schabowa z suszonymi owocami 399

moreli 150g suszonej żurawiny   sól pieprz liść laurowy ziele angielskie 250ml bulionu Suszone owoce zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do wystygnięcia. Odlewamy wodę i drobno kroimy.      Mięso rozcinamy jak na roladę, a następnie cienko rozbijamy.   Jeśli nie wiecie jak należy rozciąć mięso obejrzyjcie krótki filmik .   Z obu stron posypujemy solą i pieprzem.   Na całej

Czerwona Porzeczka
DIETETYCZNE KOTLECIKI 100% MIĘSA 177

chilli 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 2 ząbki czosnku DODATKOWO: Zasmażane Warzywa Firmy Orzech     PRZYGOTOWANIE: Filet myję, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do malaksera. Do mięsa dodaję przyprawy, natkę pietruszki oraz ząbki czosnku. Dokładnie mielę za pomocą malaksera lub maszynki do mielenia mięsa. Następnie formuję małe kotleciki. Blachę wykładam papierem do pieczenia a następnie kładę kotleciki

Gotowanie Patki
Karkówka z cebulą pieczona w keczupie 196

Jeden z najprostszych sposobów na karkówkę. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest bardzo smaczny. Soczyste miękkie mięso w pachnącym gęstym sosie.  Przygotowanie (4 porcje) -800 g karkówki w plastrach -5 cebul -1 opakowanie keczupu (u mnie ostry) -sól, pieprz, papryka ostra/słodka/wędzona albo ulubiona przyprawa do mięsa (np. staropolska) Przygotowanie Plastry karkówki umyć, każdy delikatnie pościskać

Zielona Kuchnia
Pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym wg Aleex 172

smażyć z obu stron na złoty kolor. 12. Przykryć patelnię i włożyć ją do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na 20 minut lub aż do zupełnego upieczenia się mięsa. Uwaga! Nie każdą patelnię można włożyć do piekarnika. Jeśli nie chcesz ryzykować, przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. 13. Po tym czasie odłożyć gotowe piersi z kurczaka na ciepły talerz

W mojej kuchni
Kurczak pieczony w rękawie z figami 138

Przepis autorski (mój). Kurczak jest bardzo prosty w przygotowaniu i zapewniam Was, że smakuje po prostu... obłędnie! Kusi niezwykle soczystym i miękkim mięsem, rumianą skórką oraz delikatnie słodkim posmakiem fig, które bardzo lubię. Koniecznie sami spróbujcie! 3 ćwiartki z kurczaka (mogą być dowolne części z kurczaka) Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki(...)osuszeniu dokładnie pokryć marynatą. Tak przygotowanego najlepiej wstawić do lodówki minimum na kilka godzin, ale w ostateczności, gdy zależy nam na czasie - ten etap można pominąć. Następnie mięso z figami umieścić w rękawie do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec do miękkości w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia rękaw należy rozciąć, aby skórka nabrała rumianego koloru

Di gotuje
KRUPNIK NA DROBIOWYCH PODROBACH 156

natki pietruszki po kilka ziarenek ziela i pieprzu czarnego listek laurowy sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. W garnku zagotowujemy wodę lub rosół, dodajemy oczyszczone podroby, obsmażone mięso, warzywa oraz pozostałe składniki (za wyjątkiem koperku oraz natki pietruszki), gotujemy około 20 minut. Krok 2. Z zupy wyjmujemy mięso oraz podroby, kroimy w paseczki lub kostkę, wrzucamy z powrotem

Moja Książka Kucharska
Pieczona szynka 177

wędlinę. Podajemy ją z pieczywem, musztardą lub ćwikła albo ulubionym sosem na przykład tatarskim. Taka szynka jest o wiele lepsza i zdrowsza od tej sklepowej, która zawiera ileś procent mięsa. Tu mamy pewność, że jest go 100 %.czyli mamy czyste mięso bez dodatków. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Marchewka imbirowa z klopsikami 150

trwającej do 31.12.2017r. promocji w sklepie Dajar . Na hasło ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie tam 10% rabatu na produkty Ambition. Warto skorzystać. #myAmbition Klopsiki: około 700-800 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól morska, pieprz 2-3 łyżki bułki(...)szkl. mrożonego groszku 1 łyżka masła – opcjonalnie Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli, patelnię zdejmujemy z palnika, lekko studzimy. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy startą na drobnych oczkach tarki marchewkę, zeszkloną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy niewielkie

Smaki Na Talerzu
Pasztet drobiowy z żurawiną 177

Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki

Ugotować
Tajskie pulpeciki drobiowe 173

bardziej ostre, proponuje wybrać nieco ostrzejszą odmianę, aby pulpeciki były wyraziste w smaku, jednak niezbyt ostre, aby nie wypalały jamy ustnej ;)  Polecam! Tajskie pulpeciki drobiowe Składniki : 500g mięsa mielonego z indyka 1 duża marchewka 1 duża szalotka 3cm świeżego imbiru startego na tarce 1 czerwona papryczka chilli garść świeżej kolendry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego(...)jajko 1 łyżeczka soli pieprz Jak przygotować tajskie pulpeciki drobiowe : W misce wymieszać mięso mielone z indyka z pozostałymi składnikami: obraną i starą na tarce o małych oczkach marchewką, drobniutko posiekaną szalotką, obranym i startym na drobnej tarce imbirem, drobno posiekaną papryczką chilli, posiekaną kolendrą, sosem sojowym i rybnym, jajkiem oraz solą.  Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę wyrabiać

Codzienne Gotowanie
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem 201

Kolejna wersja pysznych kotlecików z niespodzianką w środku w postaci fety. Mięsną masę wzbogaciłam szpinakiem. Kotleciki nie tylko fajnie się prezentują ale także świetnie smakują. składniki: 750 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 200 g świeżego szpinaku ok 200 g fety 1 łyżka masła 1 jajko mała bułka namoczona w mleku sól,pieprz bułka tarta z sezamem do panierowania olej(...)smażenia Szpinak drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekany szpinak. Smażyć aż szpinak zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić. Mięso mielone przełozyć do miski. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sół i pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić

Monia miesza i gotuje
pierś z indyka na kanapki 227

łyżeczki przyprawy do kurczaka 1-2 łyżeczki papryki ostrej 1-2 łyżeczki przyprawy "gyros" Przygotowanie: pierś z indyka umieścić w misce dodać olej z przyprawami i dokładnie obtoczyć mięso odstawić do lodówki najlepiej na całą noc po tym czasie pierś zwinąć jak boczek/roladę i związać sznurkiem  - tylko nie niebieską nitką jak Bridget Jones ;) do naczynia miksującego dodać(...)wody  mięso umieścić w Varomie i przykryć pokrywką - przygotowywać czas 45 min/temp Varoma (można zmniejszyć do 90 st) / obr 1-2 Smacznego

Gotowanie z pasją
Roladki drobiowe 179

wewnętrznej tylko pieprzem i papryką (feta jest wystarczająco słona).   Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Ser pokroić na mniejsze kawałki, plasterki lub półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera i zawinąć w rulonik, starając się zawijać boki do środka. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju(...)dokładnie z każdej strony. Na chwilę można przykryć patelnię pokrywką, aby mięso w środku miało szansę się dosmażyć

Simply Food
Focaccia z mięsem i serem 138

Focaccia to rodzaj pieczywa – wywodzi się z włoch i każdy region włoch ma jej lekko zmodyfikowaną wersję. Myślę, że moja jest tą najbardziej podstawową, którą urozmaiciłam z wierzchu mięsem mielonym w sosie pomidorowym i obsypałam tartym serem żółtym. Gdy młodszy syn zapytał się co będzie... Więcej The post Focaccia z mięsem i serem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Chilli con carne 183

carne, specjalnie dla Rafała. Mam nadzieję, że mi wybaczy tę sklerozę 😊 Danie z gatunku średnio fotogenicznych, ale za to niesamowicie pyszne i piekielnie ostre. Nazwa oznacza dokładnie "chilli z mięsem". Jeśli więc lubicie pikantne potrawy, to jest to coś dla Was. Składniki na 4-5 porcji: 500 g mielonej wołowiny 4 duże ząbki czosnku 1 papryka czerwona 2 średnie cebule(...)olej, dodać cebulę i zeszklić ją. Dołożyć czosnek i posiekaną papryczkę chilli, krótko przesmażyć. Wsypać słodką paprykę, wędzoną paprykę, oregano i kumin. Wymieszać i smażyć przez kilkanaście sekund. Włożyć mięso i mieszając usmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i całość dusić przez kilka minut. Wlać ok. 200 ml wody, przyprawić solą, przykryć i gotować na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut

Codzienna kuchnia niecodzienna