śniadania - 47913 przepisów (strona:1247/3195)

Puszysta chałka z ricottą (Treccia di pan brioche con ricotta) 164

powiecie na takie rozpoczęcie dnia? Ciepła domowa chałka obsypana cukrem w granulkach z  dodatkiem domowych konfitur lub kremu czekoladowego, koniecznie z filiżanką kawy. Takie śniadanie poprawi humor każdemu, nawet w pochmurny poranek.  Dodatek ricotty w cieście drożdżowym sprawia, że chałka nabiera niesamowitej delikatności i lekkości  jak piórko.   Miłego dnia :) **** Che ne dite di iniziare

La grande e la piccola cuoca
Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami 182

się dobrem jest przyrządzenie dla kogoś... czegoś dobrego. A cóż może być lepszego niż potrawa z przepełnionym dobrem łososiem  ? Sprawdź, jak dobrze mogą wyglądać (i smakować)... Twoje obiady, śniadania i kolacje. Dodaj do nich łososia MOWI , którego fantastyczny kolor i doskonały smak świadczą o wysokiej zawartości Omega-3 i witamin. Łosoś MOWI jest tak dobry, bo my jesteśmy

Szalona Kuchnia Eweliny
Placki na maślance 215

Puszyste, mięciutkie placki na maślance. Nie za słodkie, idealne na podwieczorek lub leniwe weekendowe śniadanie. Koniecznie podawać ze świeżymi owocami - chociaż i bez nich są pyszne! Składniki: 3/4 szklanki maślanki, 3 łyżki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, płaska łyżka cukru, łyżka oleju maliny, borówki amerykańskie Przygotowanie: Do maślanki dodajemy jajko, olej i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy przesiane

Lena Gotuje
Placki żytnie z cukinią i mozzarellą 146

Prosto, szybko i smacznie. Tak lubię. Dziś na obiad, jutro na kolację. A może śniadanie? Lekkie placki to dobry pomysł na każdy posiłek. 2 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 200-250 g 1 jajko 3 czubate mąki żytniej 1 kulka sera mozzarella przyprawy: sól, pieprz ziołowy, majeranek łyżka oleju do smażenia Cukinię wraz z mozzarellą ścieramy na tarce

Kucharzyca
Drożdżowe babeczki 141

Drożdżowe babeczki robię dość często bo super nam się sprawdzają na śniadania albo do lunchboxów. Od razu można upiec więcej i zamrozić a potem wyjmować sobie po jednej sztuce kiedy najdzie nas ochota. Musze przyznać, że jako świeżo upieczona mama trójki dzieci cenię sobie takie rozwiązania – raz zrobić więcej, zamrozić i mieć na zaś, na dni kiedy czasu

Dorota Smakuje
Szparagi w cieście francuskim 216

Sezon szparagowy w pełni, a ja co roku czekam na ten czas z utęsknieniem. Mogłabym je jeść na śniadanie obiad i kolacją. Mam długą listę swoich ulubionych dań ze szparagami w roli głównej. Dziś mam dla Was propozycję wiosennej przystawki. Co powiecie na zielone szparagi otulone szynką parmeńską i ciastem francuskim? To efektowna i prosta przekąska na imprezę/urodziny/przyj

Smakowity Blog Kulinarny
Naleśniki na słodko z piwem 128

Cudowny przepis na super pyszne naleśniki na słodko z piwem bezalkoholowym. Idealnie mięciutkie, elastyczne i puszyste ciasto z nutą owocową. Naleśniki są idealne na śniadanie lub na obiad. Polecam je gorąco! - tylko kilka prostych składników - 10 minut i ciasto jest gotowe - smażone na patelni bez tłuszczu

AniaGotuje.pl
Deser z chia, granolą i owocami 189

napoje. Ja zakochałam się w tych nasionach i co dzień staram się zjeść 1 łyżkę wymieszaną z jogurtem.  Z moimi ulubionymi dodatkami stanowi to pyszną przekąskę, deser czy śniadanie.  To mój sposób na podanie deseru z chia. Składniki: * 350 ml jogurtu naturalnego * 2 łyżki nasion chia * ok 5-6 łyżek ulubionej granoli * 20 dkg truskawek * borówki Nasiona

Pieprzyć z Fantazją
Jaglane naleśniki rafaello 163

Bardzo lubię śniadania na słodko. Takie jest idealne. Zdrowe naleśniki ze słodko twarogowo – owocowym nadzieniem. Taki pomysł może być również smacznym obiadem na słodko.  Naleśniki: 1 ¼ szklanki mąki jaglanej 2 jajka 1/ 1/3 szklanki mleka Nadzienie: 250 g półtłustego twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki cynamonu 4 łyżki wiórków kokosowych 2 mandarynki

VioletoweKucharzenie
Sałatka ze szpinakiem 1765

Sałatka ze szpinakiem – to pyszna i prosta propozycja na sałatkę, która idealnie pasuje zarówno na śniadanie, czy kolację, a także jako posiłek w pudełeczko do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić sałatkę ze szpinakiem? Wykonanie sałatki ze szpinakiem jest banalnie proste. Wystarczy kilka ogólnodostępnych składników, takich jak pomidorki, cebula i oliwki, by stworzyć pyszną sałatkę. Oczywiście do tego

Kulinarne Przeboje
Ciasto jogurtowe 138

puszyste ciasto z owocami poleca się na leniwe popołudnia i poranki w biegu. Ciasto idealnie sprawdza się w roli francuskiego tosta. Podany z jogurtem i owocami, będzie pysznym śniadaniem. Ciasto: 2 szklanki mąki (ja używam orkiszowej) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku

Kucharzyca
Terrina z łososia 182

zdrowy, bo pełen kwasów omega 3 i białka. W przepisie wykorzystałam 250 g łososia wędzonego. Najlepiej kupić w tym przypadku dwa opakowania po 150 g, a nadwyżkę zjeść na śniadanie ;-) SKŁADNIKI 250 g łososia wędzonego Mowi 1 mała czerwona cebula 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek koperku 135 g serka śmietankowego 180 g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżki majonezu

Passions hobbies life
Bułki zapiekane z jajkiem 238

Każdy dzień warto zacząć od dobrego śniadania. W ciągu tygodnia stawiamy raczej na szybkie posiłki ale w weekend kto nam zabroni trochę leniwej atmosfery? Wprawdzie te bułeczki przygotowuje się ekspresowo, jednak na pewno większość z Was nie przygotowałaby ich przed wyjściem do pracy. Ale w sobotę czy w niedzielę jest jak najbardziej wskazana odrobina luksusu :D Takie bułeczki

My simple kitchen
Kakao 141

Kakao, od dzieciństwa towarzyszy chyba każdemu. To wspaniały dodatek do naleśników na słodko, racuchów czy placków z owocami, kanapek, jajecznicy, ciasteczek czy innych słodkich wypieków. Podaję je do śniadania, w ciągu dnia lub na kolację. Smakuje na ciepło lub zimno. Zawsze! Nie kupuję gotowych napojów mlecznych tego typu. Robię je sama, bo to nie tylko smak dzieciństwa, ale też

Zasmakuj Kuchni
Panini ze szparagami, łososiem i camembertem 163

Panini, czyli opiekane włoskie bułeczki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Najczęściej przygotowywane na bazie ciabatty. Wypełnione różnymi dodatkami, w których nie może zabraknąć warzyw oraz

Smaki Na Talerzu